Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Απαντήσεις Κουράκη σε συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη

Κυριακή 29 Μάρτη 2015
Συνάντηση καθηγητών σε διαθεσιμότητα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τ. Κουράκη.

Κοινή αντιπροσωπεία των ΕΛΜΕ Θες/νίκης και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα συναντήθηκαν την Κυριακή 29/3 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Τ. Κουράκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα της επιστροφής των εκπαιδευτικών και της επαναλειτουργίας των ειδικοτήτων, ενόψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα (Ν/Σ Κατρούγκαλου και Κοντονή).

Από τον Αναπληρωτή Υπουργό πήραμε τις παρακάτω απαντήσεις:

1.  Η επανασύσταση όλων των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων ισχύει απόλυτα και θα ενταχθεί με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή  για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα.

2.     Η εγκύκλιος που αφορά την επαναλειτουργία  των τομέων αναμένεται να σταλεί άμεσα στα σχολεία.    

3.   Για την αναγνώριση της εκπαιδευτικής υπηρεσίας κατά το διάστημα της διαθεσιμότητας εκφράστηκε από τον Υπουργό η δυσκολία λόγω του δημοσιονομικού περιορισμού που υπάρχει και επιπλέον είπε πως χρειάζεται επεξεργασία.

4.  Για τους 85 εκπαιδευτικούς των οποίων η μισθοδοσία έχει διακοπεί μετά τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας, επανέλαβε την αδυναμία να δοθούν αναδρομικά  και πάλι λόγω δημοσιονομικού κόστους.

5. Για τους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς, είπε πως θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σχολεία αν το επιθυμούν.

6.    Στο ζήτημα της κινητικότητας δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να φύγουν από τις αίθουσες κι ότι η στελέχωση του υπόλοιπου Δημοσίου πρέπει να γίνει με άλλο τρόπο.

7.      Στο θέμα του συμψηφισμού της επαναπρόσληψης των διαθέσιμων με τις 15.000 νέες προσλήψεις επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι διαφορετικό.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΌ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου