Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Άθλια η προσπάθεια καταστολής της Πανελλήνιας ειρηνικής κινητοποίησης  των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στα διόδια Πυργετού





Απαγορεύεται ακόμα και να τραγουδήσουμε!!!!!!!!!!!!!!


Διόδια Πυργετού 11/1/14 

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί πολύ επικίνδυνους τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα που χθες 11.1.2014 προσπάθησαν από όλη την Ελλάδα να συναντηθούν στο κέντρο της χώρας -στα διόδια Πυργετού- σε μια κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, τον ακρωτηριασμό της δημόσιας εκπαίδευσης και την υπεράσπιση στοιχειωδών ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας, για Παιδεία, Ελευθερία, Εργασία. 
Δεχθήκαμε απροκάλυπτη αστυνομική βία η οποία εκφράστηκε με την εκτεταμένη ρίψη χημικών, βίαιων χτυπημάτων και τραυματισμών, (8 διμοιρίες ματ μας απωθούσαν συνεχώς βίαια και μας έριχναν χημικά) παρόλο που η διαμαρτυρία μας ήταν ειρηνική. Αποκορύφωμα αυτής της βίας, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου μας Γ. Καλομοίρη. 

Φαίνεται πως η υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας αποτελεί μέγα κίνδυνο γι αυτό το κράτος και οι δάσκαλοι απειλή για την αφύπνιση των νέων ραγιάδων των τροϊκανών!!

Καταστρατήγησαν κάθε έννοια συνταγματικού δημοκρατικού δικαιώματος!!

Απαγόρεψαν την μετακίνηση Ελλήνων πολιτών στην ίδια τους τη χώρα!!! 

Ποιος έδωσε αυτή την εντολή; γιατί; τόσο επικίνδυνοι είναι οι καθηγητές;;;;;



Απαγόρεψαν στους εκπαιδευτικούς από τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη) να πατήσουν το πόδι τους κάτω από τα διόδια του Πυργετού, ενώ κόβοντας την Ελλάδα στη μέση -θυμίζοντας άλλες εποχές- απαγόρευσαν στους συναδέλφους μας να περάσουν ακόμα και με τα λεωφορεία τα διόδια του Πυργετού και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, υποχρεώνοντάς τους να γυρίσουν πίσω!!!!!!
                                 
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές της "Νοτίου Ελλάδας" (Λάρισας, Αθήνας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Κοζάνης) πήγαν στη Λάρισα όπου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών αγώνα για τον καθορισμό των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων.


Φεύγοντας οι διαδηλωτές με τα λεωφορεία από τη Λάρισα, συνεχίστηκαν οι αστυνομικές προκλήσεις!! Στα λεωφορεία των Αθηνών και της Λαμίας μετά από εντολή αστυνομικών "υπευθύνων" υπήρχε συνοδεία αστυνομικών οχημάτων, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία μας. Άραγε.... τόσο επικίνδυνοι είναι οι καθηγητές;;;;;



Υ.Γ.: Από αύριο Δευτέρα 13.1.2014 Θα εκδίδονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (!!!) διαβατήρια, για την μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα από και προς την Βόρεια Ελλάδα!!!    
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να σπεύσουν στα Κ.Ε.Π. να τα προμηθευτούν, για τις επόμενες κινητοποιήσεις!!!!!!  


6 σχόλια:

  1. Αν ήξερα οτι θα είχε τόσο πολύ κόσμο το σάββατο στην Λάρισα θα είχα κανονίσει τις δουλειές μου (λαική αγορά, δραστηριότητες παιδιών) και θα ερχόμουν και εγώ.
    Συγχαρητήρια στους συναδέλφους.
    Ρένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Ρένα όταν θα μας έχουν απολύση θα έχεις όλο το χρόνο να πηγαίνεις κάθε μέρα σε όλες τις λαικές της περιοχής σου να ψωνίζεις, μετά να μαγειρεύεις στα παιδιά σου και μετά να τα πηγαίνεις στις δραστηριότητές τους. Τελεια.
      Άραγε με τι χρήματα θα τα κάνεις αυτά;

      Διαγραφή
    2. κ. Ρένα μην ασχολείστεεσείς με αυτά που κάνουν οι 30 - 50 συνάδελφοί σας. Κοιτάξτε εσείς την οικογένειά σας. Δεν πειράζει τρέχουν οι άλλοι για εσας.
      Καληνύχτα
      Ρένος

      Διαγραφή
  2. Συνάδελφοι καναπεδάτοι των Αθηνών πάλι οι ίδιοι είμασταν και σε αυτή την διαδήλωση.
    Σας ευχαριστούμε που μας συγχαίρετε... τα μόρια ακόμα τα μετράτε;

    Μία συνάδελφος από τις 20 - 30 που συμμετέχουμε σε όλες τις διαμαρτυρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμη συνάδελφε δεν είναι καναπεδάτοι μόνο στην Αθήνα. Υπάρχουν και στις άλλες πόλεις απλά φαίνονται κάποιοι και λάμπουν δια της παντελούς απουσίας τους αφού περιμένουν να τρέξουν οι άλλοι, άλλοι να κάνουν επαφές, άλλοι να γίνονται ρεζίλι στους δρόμους, άλλοι να παρακαλάνε για θέσεις στο Παιδείας για να μην απολυθούν και οι καναπεδάτοι και μετά δεν λένε ούτε μπράβο ούτε κάνουν και κριτική καθώς έχουν την θεσούλα τους εξασφαλισμένη όπως και οι λοιποί συνάδελφοι στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν έχουμε κατορθώσει και δεν θέλουν οι ίδιοι να τους ξυπνήσουμε και να τους εμφυσήσουμε την αγωνία και την τρομάρα μας για το τι μέλει γενέσθαι στις 23 Μαρτίου.
    Δανάσκος Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φώτη η αξιολόγηση έρχεται στα σχολεία. Τωρα θα δεις πως θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Θα ξυπνήσουν, αλλά θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή