Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Δ.Ε.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Δ.Ε. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ                    
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ   ΚΛΑΔΟΥ  ΔΕ01
ΕΤΟΣ. ίδρυσης .1990  ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
e-mail: deltaepsilon01@gmail.com    
                                                                                                             ΑΘΗΝΑ   10/1/2014
 
Κύριοι:
Από 22/7/2013 τα μέλη του συλλόγου μας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω της κατάργησης όλων των ειδικοτήτων του κλάδου ΔΕ 01 απ’ την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Από  02/01/2014 έως  13/01/2014 υποχρεούμαστε να καταθέσουμε αίτηση μετάταξης για τη πλήρωση θέσεων του κλάδου μας, στον θεσμό της Δια Βίου Μάθησης.
Για την κατάθεση της αίτησης χρειάζεται να προσκομίσουμε, μεταξύ άλλων, την προϋπηρεσία μας (εκπαιδευτική και εργασιακή), όπως αυτή θα  αναφέρεται στο έγγραφο υπηρεσιακών μεταβολών που θα μας χορηγήσουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Απ’ την μέχρι τώρα ενημέρωσή μας προκύπτει, ότι οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συντάσσουν το έγγραφο υπηρεσιακών μεταβολών με δύο διαφορετικούς τρόπους.
Στη πρώτη περίπτωση : Στο πεδίο 2.1. αναγράφετε το συνολικό αριθμό ετών υπηρεσίας  που έχουμε  διανύσει μέχρι την ημερομηνία κατάργησης της θέσης του κλάδου/ειδικότητας όπου ανήκαμε.  
Στη δεύτερη περίπτωση :Στο συνολικό αριθμό ετών υπηρεσίας προστίθεται και η τριετή επαγγελματική προϋπηρεσία που αποτελεί προϋπόθεση διορισμού μου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση συμφώνα με τον  1566/1985 
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει, ότι η μοριοδότηση των υποψηφίων εξαρτάται απ’ τον τρόπο αναγραφής των στοιχείων απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες των Διευθύνσεων. Προκύπτει δηλαδή διαφορά στη μοριοδότηση για εκπαιδευτικούς με τα ίδια ακριβώς προσόντα.
Παρακαλούμε να αποφασίσετε έναν κοινό τρόπο αναγραφής αυτών των στοιχείων για να προκύπτει το ίδιο αποτέλεσμα για όλους τους εκπαιδευτικούς ίδιων προσόντων. Σε αντίθετη περίπτωση θα προκύψει πρόβλημα διαβλητότητας στην μοριοδότηση των υποψηφίων
 
 
                                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
 
                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
                       ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΑΣΣHΣ                                     ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΚΑΝΙΑΚΟΣ

 

2 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνάδελφοι .
    Όπως βλέπουμε στο κειμενο των συναδέλφων ΔΕ :Στο συνολικό αριθμό ετών υπηρεσίας προστίθεται και η τριετή επαγγελματική προϋπηρεσία που αποτελεί προϋπόθεση διορισμού μου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση συμφώνα με τον 1566/1985 .Άρα η προυπόθεση διορισμού μοριοδοτείται . Αναρωτιέμαι και θα ήθελα την γνώμη των συναδέλφων γιατί να μην μοριοδοτειται και η προυπόθεση διορισμού του Παιδαγωγικού πτυχίου;
    Ευχαριστώ πολύ.
    Δανάσκος Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνάδελφε η ένσταση απέναντι στο υπουργείο μας έγκειται στο ότι υπάρχει διαφορετικός τρόπος αναγραφής της προϋπηρεσίας ένας με την τριετή επαγγελματική και ένας χωρίς αυτήν με αποτέλεσμα να προκύπτει ζήτημα διαβλητότητας .Δηλαδή να προκύπτει διαφορετικό αποτέλεσμα για συναδέλφους ίδιων προσόντων .Σαν σύλλογος έχουμε πάρει απόφαση να μην μπούμε στη λογική της οποιασδήποτε μοριοδότησης

      Οποιαδήποτε πρόταση για δίκαιη μοριοδότηση γίνεται σήμερα από οποιονδήποτε καλοθελητή του υπουργείου ή μη, σημαίνει ταυτόχρονα αποδοχή τον υπό απόλυση συναδέλφων .Όταν υπάρχει αίτημα μια θέση για κάθε συνάδελφο που είναι σε διαθεσιμότητα .Η λογική της μοριοδότησης ποιον ωφελεί ??.Ο μόνος που ωφελείται είναι οι υπηρέτες της ΤΡΟΙΚΑΣ –Αρβανιτόπουλος -Σαμαράς κ.λ.π. ΡΕΜΑΛΙΑ του πολιτικού προσωπικού .
      Δηλαδή εάν ένας συνάδελφος Δεν έχει τα <> μόρια ,η ευθύνη βαραίνει αυτόν που δεν τα έχει ,αυτός φταίει που θα απολυθεί .Η συμμορία που μας εξουσιάζει καθορίζει με τις καταστροφικές της επιλογές τη ζωή μας ,δεν φέρνει καμιά ευθύνη??
      Καλό θα είναι το επιμέρους δίκιο του κλάδου μου της ειδικότητας μου , να υποταχτεί στο εμείς και όταν λέμε εμείς εννοούμαι
      ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
      Γιατί δεν περισσεύει κανείς συνάδελφος για τον καιάδα της απόλυσης .
      Αυτό που περισσεύει είναι η αντικοινωνική πολιτική της συμμορίας που μας κυβερνά.
      Όσο για το ερώτημα που θέτεις ,<<>. ΔΕΝ νομίζω από μεριάς σου Φώτη σε κανένα συντονιστικό να έβαλες –άνοιξες –πρότεινες οποιαδήποτε πρότασης μοριοδότησης. Προς τιμή σου βέβαια. ΕΜΕΙΣ σαν σύλλογος δεν μπήκαμε ούτε μπαίνουμε σε καμία λογική οποιασδήποτε μοριοδότησης για όλους τους παραπάνω λόγους .


      Με συναδελφική εκτίμηση

      ΣΚΑΝΙΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕ01 (Εργαστηριακών)
      Ιστοσελίδα: https://sites.google.com/site/syllogosdeergasteriakon/
      e-mail: deltaepsilon01@gmail.com

      Διαγραφή