Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΜΕ:ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΙΕΚ

ΝΑ  ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 


Αίτημα από την ΟΛΜΕ προς τον Υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές, για τροποποίηση της τροπολογίας που κατατέθηκε στη βουλή από τον Υπουργό Παιδείας και αφορά στην κατανομή των 1250 θέσεων των σε ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ.

Η ΟΛΜΕ προτείνει να προστεθεί στην τροπολογία: οι 1125 εκπαιδευτικές θέσεις να γίνουν 1337, έτσι ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθεί κανείς.

Συγκεκριμένα αναφέρει:  "Να προστεθεί νέα παράγραφος στην τροπολογία (4.3) που να αναφέρει ότι: οι διοικητικές (125)και εκπαιδευτικές (1337) θέσεις που αναφέρονται στο νόμο 4186/2013 (παρ.10  του άρθρο 26 και παρ.14 του άρθρου 27) όπως τροποποιείται με την τροπολογία αυτή και οι οποίες  δεν έχουν προκηρυχθεί κατά τη δημοσίευση του νόμου, προκηρύσσονται μέχρι τις 31-1-14 και μετατάσσονται σε αυτές όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με το αρ.82 του ν.4176/13."
 Διαβάστε   ΕΔΩ  τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ
 
Ήδη η Συντονιστική Επιτροπή Αττικής και οι αντίστοιχες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν αρχίσει να ενημερώνουν εστιασμένα και να ασκούν αντίστοιχες πιέσεις στα κοινοβουλευτικά κόμματα για την ψήφιση της τροπολογίας με τη μορφή που τη στοιχειοθέτησε η ΟΛΜΕ.


Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, θα ήταν σημαντικό για τον κοινό μας στόχο και αγώνα όσοι από τους συναδέλφους πανελλαδικά έχουν τη δυνατότητα επιρροής των τοπικών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των πολιτικών ή/και συλλογικών φορέων (οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, Δήμων, εργατικών κέντρων κ.α.) για την προώθηση και ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας να κινητοποιηθούν σχετικά και άμεσα γιατί ο χρόνος εκπνέει. (πιθανή ημερομηνία ψήφισης: Πέμπτη 23.1.2014)

2 σχόλια:

  1. Σοβαρά τα λέτε αυτά αγαπητοί "συνάδελφοι";
    Δηλαδή αν κάποιος μπορεί να "επηρεάσει"βουλευτές και δη κυβερνητικούς(!!!), πιστεύει κανείς στ΄ αλήθεια πως θα το κάνει "για το καλό του κλάδου" και όχι για να βολευτεί ο ίδιος;
    Μα καλά πού ζουν αυτοί της ΟΛΜΕ;
    Τα ίδια έλεγαν και το καλοκαίρι (ψέλλιζαν για την ακρίβεια) κάποια ΠΑΣΟΚολαμόγια, από τα απομεινάρια, τότε που είχαν ακόμη 3% και έμπαιναν στη Βουλή.
    Τώρα στο παρά πέντε, ποιος προβοκάτορας αναβιώνει κρατική- εργοδοτική συνδικαλιά;
    Εγώ πάντως προτείνω να πιέσουμε τον κύριο Άδωνι να πάρει τους γιατρούς στο Υπουργείο Υγείας (ως ΠΕ Ιατρών άνευ ειδικότητας) με διοικητικά καθήκοντα (εφόσον το ΕΣΥ πάει κι αυτό για ιδιωτικοποίηση μετά τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια) για να μην τον λένε σήμερα παπατζή κάποιοι που πίστεψαν το καλοκαίρι πως "οι γιατροί είναι ευλογία"(!!!) και άλλα φαιδρά....
    Κ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
    ΠΕ 1401 ιατρός
    ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω με τον κύριο Φωτόπουλο ότι δυστυχώς αμφιβάλουμε πια για τις προθέσεις των συνδικαλιστών. Όμως αυτή η πρόταση πραγματκά μας καλύπτει όλους γιατί μετά από το τραγικό καλοκαίρι και την απόλυση μας τουλάχιστον ας μη χάσουμε και τη δουλειά μας. Σίγουρα όλες αυτές οι θέσεις που μας προτείνουν σε τίποτε δε φαίνεται αυτή τη στιγμή να αναβιώνουν και να ικανοποιοιούν το λόγο για τον οποίο βρέθήκαμε στις σχολικές τάξεις. Αλλά τουλάχιστον ας διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια μας, μια και όλοι μας λίγο πολύ έχουμε κάνει παραπάνω πράγματα και σπουδές από αυτούς που μπήκαν στο δημόσιο χωρίς κριτήρια και δεν τους έχει πειράξει κανείς. Θέσεις για όλους μας πρέπει να βρεθούν οπωδήποτε. Δεν άξιζαν οι εκπαιδευτικοί τέτοια μεταχείριση. Έγιναν τόσες αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε αρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, ιεκ κλ.π Πάνω από 2000. Ας τις δίνανε σε μας όπως μετατάξανε τους γυμναστές και άλλες ειδικότητες που πλεόναζαν. Αυτή δεν είναι άνιση μεταχείριση μεταξύ μας; Γιατί για τους μεν άμεση μετάταξη και για μας απόλυση;
      Βούλα Τσαμήτρου, Σάμος

      Διαγραφή