Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πλατιά, ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής (των πρώην) Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα

Πάλι στα ΕΠΑΛΔευτέρα 18/5 στις 12.00 το μεσημέρι 
στα γραφεία της ΟΛΜΕ


Καλούνται όλοι οι (πρώην) εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, τη Δευτέρα 18/5 στις 12.00 το μεσ., σε πλατιά, ανοιχτή συνεδρίαση στα γραφεία της ΟΛΜΕ. 

2 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι συγχαρητηρια και παλι για τον αγωνα μας η νικη όπως παντα εχει πολλους μνηστήρες για αυτό θα ηθελα να μας πειτε τα ονόματα της συντονιστικης επιτροπης για να ξερουμε και να σας πουμε ένα μεγαλο ευχαριστω εμεις που ειμαστε από την επαρχια και δεν μπορούσαμε για διαφορους προσωπικούς ρολους να συμμετέχουμε στις δρασεις σας τα δυσκολα μνημονιακα μαυρα χρονια.....και η σκεψη μας παντα ηταν μαζι σας.... Θέλουμε να μην χαθείτε αλλά να συμμετέχετε σε λίστες υποψηφίων στις συνδικαλιστικες μας παρατάξεις για τους επόμενους αγώνες που έρχονται οπότε και η συμπαράσταση μας θα είναι δεδομένη.

    Γαστερατος Γιαννης ΠΕ1709- κερκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα,
    στην ανοικτή συνεδριάση που θα έχει το συντονιστικό τη Δευτέρα και επειδή λόγω απόστασης δεν μπορούμε να παρεβρεθούμε θα ήθελα να τεθούν κάποια θέματα που προκύπτουν από το νομοσχέδιο του Υπουργείου σχετικά με το άρθρο που αναφέρει ότι πρώτα θα δοθούν οργανικές και εξ αυτών θα προκύψουν ειδικότητες και τομείς.
    1. ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Ελάχιστοι όπως γνωρίζετε έχουν οργανική θέσεις σε σχολεία Ειδικής Αγωγής από τις ειδικότητες μας. Ωστόσο εκεί τοποθετούνταν για συμπλήρωση ωραρίου με δίαθεση ή έπαιρναν απόσπαση πολλοί εκ των συναδέλφων. Επίσης έβρισκαν δουλεία πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές. Προτείνω να δοθεί έμφαση σε αυτό τον τομέα εκπαίδευσης και τους μαθητές τους και να μην ξεχαστεί από το συντονιστικό και από το Υπουργείο. Εφόσον οι οργανικές θα δημιουργήσουν τις ειδικότητες κατ΄εξάιρεση στην Ειδική Αγωγή πρέπει να δοθεί άλλη οδηγία.
    2. ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Εφόσον λοιπόν δοθούν οργανικές και έπειτα δημιουργηθούν οι ειδικότητες των τομέων σε πολλά μέρη δεν θα προκύψουν εφόσον δεν προηγηθούν οι μεταθέσεις ή δεν τρέξουν σε παράλληλο χρόνο. Πρέπει άμεσα να δοθεί δικαίωμα μεταθέσεων στους διαθεσίμους και να δοθεί έμφαση στο Υπουργείο ότι στη διάρκεια αυτών των δύο ετών αποκλεισμού από την εκπαίδευση έχουν αλλάξει οι ζωές μας ριζικά (τόπος κατοικίας κ.α.)

    Τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά που καταφέρατε μέσα από το συντονισμό σας και τις δράσεις σας εκπροσωπόντας και εμάς που δεν μπορούσαμε να είμαστε κοντά για να συμμετέχουμε. Εύχομαι καλή επάνοδο σε όλους μας και να παραμείνουμε μια ομάδα ανθρώπων που θα θυμίζουν σε όλους ότι ακόμα και τα "φαντάσματα" (γιατί έτσι νιώθαμε) μπορούμε μέσα από την αντίσταση, τους αγώνες, τις φωνές μας, τις δράσεις να επανέλθουμε στη Ζωή.

    Ελένη Λιάρου, ΠΕ18.27 Διακοσμήτρια (Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών)
    Επαλ Ακρωτηρίου Χανίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή