Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τετάρτη 5/11: Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Δηλώνουμε παρόντες, Καταγγέλλουμε και ενημερώνουμε
Εσείς μιλάτε για κέρδη           και ζημιές κι εμείς μιλάμε         γι ανθρώπινες ζωές
Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα την Τετάρτη 5/11 -μέρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια- να παραβρίσκονται στα εκλογικά τμήματα και να ενημερώσουν όλους τους εν ενεργεία και μη συναδέλφους, σχετικά με την εγκληματική ομηρία-διαθεσιμότητά μας, μοιράζοντας τα έντυπα  "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ" και "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ" που συντάχθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Αττικής. (η αναπαραγωγή των εντύπων μπορεί να γίνει σε συνεννόηση με τις κατατόπους ΕΛΜΕ και στην ΟΛΜΕ)


Διαβάστε, κατεβάστε και εκτυπώστε τα έντυπα σε μορφή pdf :


Εδώ..."ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ": ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
                                             ΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

4 σχόλια:

  1. Με την προγραμματισμένη επίσκεψη του Λοβέρδου με το Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη Δευτέρα 3/11/2014 τι έγινε τελικά; Θα υπάρξει κάποια νέα ανακοίνωση ή όχι; Κάθε μέρα περιμένουμε την έκδοση των τελικών πινάκων και ακόμη τίποτα. Επειδή εμείς εδώ στην επαρχία αισθανόμαστε ότι είμαστε στο πλήρες σκοτάδι(και μιλώ εκ μέρους πολλών συναδέλφων) όσον αφορά τις εξελίξεις στο ζήτημά μας, σας παρακαλώ εάν γνωρίζετε κάτι για τα αίτια αυτής της καθυστέρησης στην έκδοση των οριστικών πινάκων να μας το γνωστοποιήσετε και σε εμάς. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε και αυτό είναι ακόμα πιο ψυχοφθόρο.
    Σας ευχαριστώ πολύ

    Αντωνίου Βαρσάμω
    ΠΕ18.25 Φυσικοθεραπείας ΕΠΑΣ Λαμίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδοποίησαν από το Υπουργείο την ΟΛΜΕ ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση ΟΛΜΕ-Λοβέρδου, γιατί δεν πραγματοποιήθηκε εχτές η συνάντηση Λοβέρδου - Μητσοτάκη. Δεν υπήρξε κάποια απάντηση για το πότε τελικά και αν θα γίνει. Ο εμπαιγμός ....συνεχίζεται!!!!
      Η καθυστέρηση στην έκδοση των οριστικών πινάκων οφείλεται στο ότι
      α) αν βγουν οριστικοί πίνακες πριν την έκδοση νέας ανακοίνωσης, θα απολυθούν αυτόματα οι υπόλοιποι 300 συνάδελφοι που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς και αυτό δεν συμφέρει πολιτικά στην παρούσα φάση το Λοβέρδο και την συγκυβέρνηση, αλλιώς θα το είχαν κάνει, αλλά και εμείς αγωνιζόμαστε για το λόγο αυτό σθεναρά να μην συμβεί.
      β) όσο παραμένουμε όλοι σε αυτή την κατάσταση , μετράμε όλοι σαν νούμερα στη δεξαμενή των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων.
      ο αγώνας είναι μονόδρομος για να αποτρέψουμε την ολοκλήρωση των σχεδίων τους!!!!

      Διαγραφή
    2. http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/oi-apoliseis-sto-dimosio-blokaroun-ti-diapragmatefsi-me-tin-troika

      Διαγραφή
  2. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
    Γιατί ΔΕΝ ψηφίζω για Υπηρεσιακά Συμβούλια.
    Είναι η πρώτη φορά που ΑΠΑΞΙΩ να ψηφίσω σε εκλογές του κλάδου μου, για τους παρακάτω λόγους:
    1ον . Γιατί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ μ’ έβγαλε μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους σε Αναγκαστική και Άδικη Διαθεσιμότητα-Απόλυση, για έναν και μοναδικό λόγο: Να πάρει επί πλέον δάνειο κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ, από τους ξένους δανειστές της! (το ομολογούν πλέον και οι ίδιοι) . Πιο απλά ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ .-
    Επιπλέον και ενώ βρισκόμαστε ακόμη σε διαθεσιμότητα, μας στερεί και τα πολιτικά μας δικαιώματα, με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ «του εκλέγειν και ΜΗ εκλέγεσθαι» Σημειωτέον ότι αυτό αντιστοιχεί σε ποινή που επιβάλλεται σε σοβαρότατα Ποινικά Αδικήματα!!
    2ον . Ο Συνταγματικός, Θεσμικός, και Νομικός ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, καταργήθηκε: α) Από την κυβέρνηση διότι ουδέποτε ερωτήθηκαν αν «συμπράττουν» στην διαθεσιμότητα-απόλυση μας, όπως ρητά προβλέπει το Άρθρο 103 του Συντάγματος. β) Αυτοκαταργήθηκε διότι στις περισσότερες Β’θμιες Δ/νσεις όπως και στην δική μου, οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ ουδέποτε όλο αυτό το διάστημα εμφανίστηκαν για να μας βοηθήσουν και να μας συμπαρασταθούν. Αντιθέτως πολλοί απ’ αυτούς μερίμνησαν για τους «αντικαταστάτες μας» ΙΔΙΩΤΕΣ ωρομισθίους που επέβαλε στην θέση μας το ΥΠΑΙΘ. Το μόνο που τους ενδιέφερε αυτούς τους «αιρετούς» είναι πως θα κάνουν τα ρουσφετάκια τους, εις άγραν … τουλάχιστον …ψήφων…!
    3ον . Ολόκληρος ο κλάδος ΕΝΩ έδειξε φοβερή, αγωνιστική διάθεση για το θέμα της «αξιολόγησης» και οι «μελλοντικοί αξιολογούμενοι» κυνηγούσαν τους «μελλοντικούς αξιολογητές» και αντιστρόφως…!! ΔΕΝ συνέβη κάτι ανάλογο για τους «αντικαταστάτες μας» ωρομίσθιους ΙΔΙΩΤΕΣ, οι οποίοι γίναν δεκτοί «μετα φανών και λαμπάδων» ως «κανονικότατοι συνάδελφοι», στις θέσεις μας α) από διευθυντές β) από συνδικαλιστές παρατάξεων και γ) από την πλειονότητα των μέχρι σήμερα μονίμων συναδέλφων!!! Συνάδελφοι δε, σε διαθεσιμότητα, που κατάφεραν, για λίγο, να γυρίσουν στα σχολεία τους με Προσωρινές Δικαστικές Αποφάσεις, αντιμετωπίστηκαν τις περισσότερες φορές ως περιθωριακοί, άχρηστοι και παράνομοι… με ταπεινωτικές πρακτικές και χαρακτηρισμούς, από διευθυντές, τομεάρχες κ.ά.
    «ΜΟΝΙΜΟΙ» ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : υπό τέτοιες συνθήκες και ενόψει ΧΕΙΡΌΤΕΡΩΝ ΕΞΕΛΊΞΕΩΝ στον κλάδο μας και στην χώρα μας, αρνούμαι, να συμπράξω και στο ελάχιστο , στις επιλογές σας, για τους νέους αντιπροσώπους σας, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
    Θα είστε εσείς και οι νέοι αιρετοί σας, αποκλειστικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για ότι θα ακολουθήσει….-
    Ένα μόνο θα σας πω, που είναι «απόσταγμα» της μέχρι τώρα εμπειρίας μου «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ» να το θυμάστε …και καλή ψήφο…
    Νίκος Αναγνώστου
    Καθηγητής Εφαρμοσμένων Τεχνών (σε διαθεσιμότητα)
    Αντιπρόσωπος ΕΛΜΕ στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή