Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Πανελλαδικές μαθητικές κινητοποιήσεις:"Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα"

Μαθητικές πορείες ενάντια στο "νέο λύκειο" και Καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα


Σήμερα Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα, διαδήλωσαν ενάντια στο "Νέο Λύκειο", ενώ πολλά σχολεία, σε όλη την Ελλάδα (πάνω από 500), τελούν υπό κατάληψη. 

Κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων έγιναν από το πρωί σε πολλές πόλεις της χώρας, μετά το συντονισμό κινήσεων που οργάνωσαν, εδώ και ένα μήνα, οι μαθητές μέσω Facebook ("Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα"), με αφορμή ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων, με αιχμή κυρίως το θέμα της τράπεζας θεμάτων, αλλά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές. Αναβρασμός παρατηρείται στα σχολεία όλης της χώρας και αρκετά ακόμα, προχωρούν σε καταλήψεις. Σε σελίδα του facebook με τίτλο "Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα" αναρτήθηκε ένας μεγάλος κατάλογος σχολείων που είναι υπό κατάληψη σήμερα Δευτέρα 3/11.
Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες μαθητών πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λαμία, Βέροια,  Άργος, Ναύπλιο, βόλο, Κιλκίς και πολλές άλλες πόλεις, ενώ σε πολλές από αυτές συμμετείχαν ενώσεις γονέων και εκπαιδευτικοί.

H ανακοίνωση – κάλεσμα 15μελών, 5μελών και Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων
Οι αγωνιστικές δράσεις μας από την αρχή της χρονιάς, οι κινητοποιήσεις, οι εκλογές των 15μελών και 5μελών, η συζήτηση, οι συνελεύσεις μέσα στα σχολεία, ο συντονισμός, η συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους φοιτητές μάς έχουν κάνει πιο δυνατούς!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα!
Για να ακουστεί η δική μας φωνή!
Γιατί δεν πάει άλλο με το τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις συνεχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, να τρελαινόμαστε για να πάρουμε το απολυτήριο ή να περάσουμε σε κάποια σχολή.
Γιατί δεν πάει άλλο με τους γονείς μας να πληρώνουν για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα, για άλλα λειτουργικά του σχολείου. Να μην έχουν τα σχολεία μας τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, καθηγητές, βιβλία, θέρμανση, να μην έχουμε δωρεάν μετακινήσεις κ.λπ.
Γιατί στο μέλλον μας δε χωράνε οι ουρές των ανέργων και η δουλειά για λίγους μήνες και χωρίς δικαιώματα!
Γιατί θέλουμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, αλλά θα προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Γιατί αυτό το σχολείο που έχουν ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν, έχει κάνει την παιδεία εμπόρευμα, μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, ανάλογα με αυτά που θέλουν να μαθαίνουμε για να είμαστε φτηνοί, ευέλικτοι, όπως οι ίδιοι λένε, εργαζόμενοι, με το κεφάλι σκυφτό.
Ως εδώ! Δε θα ανεχτούμε πια αυτήν την κατάσταση!
Στέλνουμε το μήνυμά μας. Να ακουστούν παντού τα αιτήματα μας:

Embedded image permalink
Πορεία και συγκέντρωση μαθητών στη Αθήνα
  Μαζικό-δυναμικό συλλαλητήριο μαθητών στη Βέροια Θεσσαλονίκη                                Βέροια
 
         Λαμία                                      Πάτρα
Ηράκλειο Κρήτης ΦΩΤΟ-Καταλήψεις και διαδηλώσεις για το Νέο Λύκειο

Πηγή: alfavita.gr, cretalive.grpicasonidis.blogspot.grenikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου