Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Πέμπτη 5 Ιούνη 6.30 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Όλοι αύριο Πέμπτη 5 Ιούνη 6.30 μ.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Καλούν ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, συντονιστικά διαθέσιμων-απολυμένων εκπαιδευτικών, καθαριστριών ΥΠΟΙΚ, σχολικών φυλάκων, Υπαλλήλων δημοσίου, απολυμένων της ΕΡΤ, κ.ά.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα και στις 8 μ.μ. συναυλία.
 

Η συντονιστική επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα - Απόλυση καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν αγωνιστικά στην συγκέντρωση για να καταγγείλουμε τον εγκληματικό εμπαιγμό της κυβέρνησης και να απαιτήσουμε: 

Να μη γίνει καμιά απόλυση εκπαιδευτικού και να προκηρυχθούν άμεσα όσες επιπλέον θέσεις απαιτούνται ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός.

ΟΛΜΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΠΕΜΠΤΗ 5/6, ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 6.30 μ.μ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 
Σε ομηρία κρατά η κυβέρνηση εδώ και 11 μήνες τους εκπαιδευτικούς 50 ειδικοτήτων της ΤΕΕ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις 22 Ιουλίου 2013. Για 1708 εκπαιδευτικούς για τους οποίους έχει παραταθεί μεν η διαθεσιμότητα, επικρατεί ακόμα αβεβαιότητα για την τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις. Ενώ 85 εκπαιδευτικοί για τους οποίους έχει διακοπεί η μισθοδοσία από 22/3/14, οδηγούνται σε απόλυση χωρίς να δημοσιευτεί η απόφαση σε ΦΕΚ, στερώντας τους μέχρι σήμερα ακόμα και την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους. Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει πως η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών.

Οι δραματικές συνέπειες της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών καταγράφηκαν με τραγικό τρόπο και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Χιλιάδες ώρες χαμένες, χιλιάδες μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς ολόκληρη τη χρονιά, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Ακόμα και ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των ΙΕΚ καλούνται να διδάξουν και να εξετάσουν τους μαθητές των ΕΠΑΛ!!

Απαιτούμε να μη γίνει καμιά απόλυση εκπαιδευτικού και να προκηρυχθούν άμεσα όσες επιπλέον θέσεις απαιτούνται ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός από το σύνολο των 1793 εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα ή υπό απόλυση. Απαιτούμε την επαναφορά όλων των ειδικοτήτων και των τομέων που καταργήθηκαν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και την κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιαίτερα με τους άλλους κλάδους που πλήττονται από τις διαθεσιμότητες – απολύσεις (σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες υπ. οικονομικών κ.λπ.).
Καλούμε όλους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ΠΕΜΠΤΗ 5 Ιουνίου στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα.
Επίσης καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τον Άρειο Πάγο, την Τρίτη 10/6/14 στις 9 π.μ., ημέρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του δημοσίου ενάντια στην δικαστική απόφασης που δικαίωσε τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών.



Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


Πέμπτη 5/6 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις, έχουν προγραμματιστεί σε Θεσσαλονίκη (7.00 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου) καθώς και άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου