Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΑΔΕΔΥ-Συγκέντρωση συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες

Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
την Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 14.00
σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες
σε συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει το εκδικητικό χτύπημα που δέχτηκαν σήμερα, 12 Ιουνίου 2014, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών καθαριστριών και μιας δημοσιογράφου.
  
Στιγμιότυπο από τη συμπλοκή έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Οκτώ μήνες τώρα, οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών βρίσκονται καθημερινά μαζί με άλλους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα για να ακυρωθούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες. Και ενώ το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις δικαίωσε και αποφάσισε την επαναπρόσληψή τους κρίνοντας τις απολύσεις παράνομες, η κυβέρνηση, αρνούμενη να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο όπου και κέρδισε τη μη εφαρμογή της απόφασης μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη όπου θα γίνει η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.
Η αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Γι αυτό θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψή τους. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί.
Έχουν την στήριξη ΟΛΩΝ μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών-μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν όλο και περισσότερο στη φτώχεια, στην ανεργία και στην εξαθλίωση.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με ψηφίσματα και με την παρουσία τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. 

Για να δοθεί η δυνατότητα για τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στο Δημόσιο στην συγκέντρωση συμπαράστασης, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει, για την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, Παναττική στάση εργασίας από τις 13.30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου