Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Δευτέρα 23 Ιουνίου στις 12.30 - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,  Δευτερα 23/6, 12.30 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΗΡΕΙΑ ΜΑΣ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  
Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα - απόλυση να πάρουν μέρος αγωνιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23/6 στις 12.30 μ.μ. στο ΥΠΑΙΘ (Μαρούσι-Νερατζιώτισσα) κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας.

Στη συγκέντρωση Θα δώσουν αγωνιστικό παρόν και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από άλλες πόλεις (Λάρισα, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη κ.α.) με απόφαση των αντίστοιχων συντονιστικών επιτροπών και την συμβολή των τοπικών ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αιφνιδιαστική, αναίτια, παράλογη και βίαια αποπομπή μας από τα σχολεία μας, με βασικό σκοπό την εκχώρηση των δημοφιλών τεχνικών ειδικοτήτων στους ιδιώτες, ενώ ο απαράδεκτος εμπαιγμός και η ομηρεία μας συνεχίζονται.


Ζητάμε από το νέο Υπουργό να επανορθώσει το εγκληματικό "λάθος" του ακρωτηριασμού της τεχνικής εκπαίδευσης, που επέφερε την εκδίωξη 20.00 μαθητών και 2.500 καθηγητών από το Δημόσιο σχολείο.
  • Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός
  • Να γίνει άμεση επαναφορά των Τομέων Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής Κομμωτικής στο νέο ΕΠΑΛ.


ΟΛΜΕ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 23/6 στις 12.30 μ.μ. στο Υπ. Παιδείας
   

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 23/6 στις 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

Την ίδια ώρα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, την αξιολόγηση, τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4186/13, σοβαρά και επείγοντα εργασιακά και εκπαιδευτικά ζητήματα.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ


Δελτίο Τύπου σχετικά με διεθνή ψηφίσματα αλληλεγγύης στον αγώνα μας ενάντια στις διαθεσιμότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον αγώνα μας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών της ΤΕΕ εξέδωσαν για ακόμη φορά πολλές διεθνείς εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ανάμεσά τους η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ETUCE) η οποία είναι τμήμα της Education International, η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Αυστραλίας και της Μάλτας. Την συμπαράστασή της εξέφρασε και η πρόεδρος της NUT, Christine Blower, ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών της Αγγλίας.

Μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά ψηφίσματα:
ETUCE
Γραφείο Τύπου ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου