Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΟΙΚ.ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ: NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4325
Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης − Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις


Τα παρακάτω άρθρα (17 & 18) αφορούν κυρίως στην επαναφορά των εκπαιδευτικών. Από σήμερα αρχίζει η πληρωμή με το 75% των συναδέλφων που είχε διακοπή η μισθοδοσία τους από 22/3/14, ενώ θα αρχίσει για όλους να καταβάλλεται το 100% όταν κάνουμε ανάληψη υπηρεσίας.

Από αύριο κανονικά, αρχίζει το 10 ήμερο των αιτήσεων. 
Αιτήσεις για επάνοδο στην προηγούμενη θέση που κατείχαν μπορούν να κάνουν: 
α) όλοι όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα έχοντας κάνει αιτήσεις 
β) όλοι όσοι δεν είχαν κάνει αιτήσεις και βρίσκονταν στο περίεργο καθεστώς της "ημιδιαθεσιμότητας"
γ) όλοι όσοι εξαιρέθηκαν και μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις
δ) όλοι όσοι μετατάχθηκαν με την ανακοίνωση 6/13
Επιπλέον όσοι το επιθυμούν, μπορούν να μεταταχθούν στις θέσεις των ανακοινώσεων 8/1410/14, κάνοντας αιτήσεις -στο δεκαήμερο αυτό- στον αντίστοιχο φορέα υποδοχής.

Θα πρέπει να βγει αμέσως εγκύκλιος που να ρυθμίζει το που θα γίνουν οι αιτήσεις (π.χ. Διευθύνσεις) και την όλη διαδικασία. Στη συνέχεια, μετά το 10 ήμερο, θα πρέπει να βγουν διαπιστωτικές πράξεις τοποθέτησης από τον Υπουργό και να πάρουν ΦΕΚ. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


Άρθρο 17
Επαναφορά προσωπικού

1. Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος και δεν ανήκουν στο προσωπικό της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού παρατείνεται μέχρι και την ανάληψη υπηρεσίας στο φορέα στον οποίο μετατάσσονται, μεταφέρονται ή τοποθετούνται βάσει των διατάξεων του παρόντος.

2. Υπάλληλοι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες διάθεσης μετατάσσονται μεταφέρονται υποχρεωτικά σε θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των οριστικών πινάκων διάθεσης με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 19 του παρόντος και του επομένου εδαφίου.

3. Ειδικά το προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του οποίου οι ειδικότητες κατά κλάδο και κατηγορία καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του Ν.4172/2013 (Α΄ 167) και εξαιρέθηκε από τη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4172/2013 (Α΄ 167) και του Ν.4250/2014 (Α΄ 74), όπως και όσοι από το προσωπικό αυτό τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις, δυνάμει οριστικών πινάκων, μπορεί να επανέλθει στις θέσεις που κατείχε και επανασυστήνονται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του παρόντος, εφόσον υποβάλει την προβλεπόμενη από την παράγραφο 2 του άρθρου αυτού αίτηση. Η πράξη κατάταξης των υπαλλήλων αυτών κοινοποιείται στην υπηρεσία στην οποία είχαν τοποθετηθεί, για να λάβει γνώση.

4. Υπάλληλοι, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε προσωρινούς ή τελικούς πίνακες διάθεσης των Ανακοινώσεων του τέως Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επανέρχονται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο Υπουργείο που υπάγονταν οργανικά και τίθενται στη διάθεση του οικείου Υπουργού, εκτός εάν δηλώσουν με αίτησή τους που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προσωπικού/Διοικητικού του φορέα υποδοχής, εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος, ότι επιθυμούν να μεταταχθούν/μεταφερθούν στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των πινάκων αυτών.

5. Υπάλληλοι, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης της παραγράφου 2 του παρόντος, καθώς και υπάλληλοι, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση για μετάταξη/μεταφορά και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 14, επανέρχονται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις στο Υπουργείο που υπάγονταν οργανικά ή σε εποπτευόμενους από το Υπουργείο αυτό φορείς και τίθενται στη διάθεση του οικείου Υπουργού, με τον ίδιο βαθμό που κατείχαν και στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο στο οποίο υπάγονταν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα βάσει του Ν.4172/2013 (Α΄ 167). Οι υπάλληλοι που υπηρετούσαν σε κλάδους οι οποίοι έχουν συνολικά καταργηθεί, επανέρχονται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις υφιστάμενων κλάδων, ανάλογα με την ειδικότητά τους. Για το προσωπικό του άρθρου 19 εφαρμόζονται οι ειδικές ρυθμίσεις αυτού.

6. Υπάλληλοι, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες διάθεσης της ως άνω πρόσκλησης ή δεν υπέβαλαν αίτηση σε αυτή και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 14 του παρόντος Κεφαλαίου, εφόσον υπάγονταν οργανικά σε φορείς που καταργήθηκαν, επανέρχονται στα Υπουργεία που επόπτευαν τους καταργηθέντες φορείς, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, με τον ίδιο βαθμό που κατείχαν και στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο που υπάγονταν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα ή την κατάργηση της σύμβασης εργασίας τους βάσει του Ν.4250/2014 (Α΄ 74).

7. Για την επαναφορά του προσωπικού των παραγράφων 3, 4, 5 και 6 του παρόντος άρθρου εκδίδεται πράξη του οικείου Υπουργού. Με την πράξη αυτή ο οικείος Υπουργός ρυθμίζει τους όρους και το χρόνο απασχόλησης των υπαλλήλων του άρθρου αυτού και των υπαλλήλων των εξαιρέσεων του άρθρου 90 παρ. 2 περίπτωση Δ΄ του Ν.4172/2013 της αρμοδιότητάς του.

8. Για όσους συμμετείχαν στην διαδικασία της κινητικότητας του άρθρου 15 και δεν κατέλαβαν τις θέσεις της υποψηφιότητάς τους οι προθεσμίες που προβλέπονται στο παρόν άρθρο αναβιώνουν από το χρόνο έκδοσης των οριστικών πινάκων έκδοσης και κατάταξης και εφαρμόζονται αναλόγως οι διαδικασίες του παρόντος. Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής ισχύουν και για το προσωπικό των άρθρων 18 και 19.

Άρθρο 18
Επανασύσταση καταργηθέντων κλάδων 
και ειδικοτήτων και κατάταξη προσωπικού

1. α) Οι ειδικότητες και κλάδοι του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του Ν.4172/2013 (Α΄ 167) επανασυστήνονται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του παρόντος, όπως και το σύνολο των οργανικών θέσεων που κατέχονται από το προσωπικό αυτό.
β) Επανασυστήνονται οι ειδικότητες και κλάδοι, όπως και το σύνολο των οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων που καταργήθηκαν κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του Ν.4172/2013 (Α΄ 167).
γ) Επανασυστήνεται η ειδικότητα των Σχολικών Φυλάκων, όπως και οι θέσεις σχολικών φυλάκων που καταργήθηκαν δυνάμει του άρθρου 80 του Ν.4172/2013 (Α΄ 167).
δ) Επανασυστήνονται οι θέσεις και οι κλάδοι, όπως και το σύνολο των οργανικών και προσωποπαγών θέσεων μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ) και του ΟΑΕΔ που καταργήθηκαν κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 90 του Ν.4172/2013 (Α΄167).

2. Το προσωπικό της προηγούμενης παραγράφου, εφόσον δεν έχει μεταταχθεί/μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, μπορεί να επανέλθει στις θέσεις τις οποίες κατείχε πριν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή πριν λήξει η υπαλληλική του σχέση, εφόσον καταθέσει αίτηση που υποβάλλεται εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στη Διεύθυνση Προσωπικού/ Διοικητικού του φορέα που υπηρετούσε. Οι υπάλληλοι αυτοί κατατάσσονται με πράξη του οικείου οργάνου διοίκησης στις ως άνω θέσεις με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα βάσει του Ν.4172/2013 (Α΄ 167). Υπάλληλοι της περίπτωσης δ΄ της προηγούμενης παραγράφου, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε τελικούς πίνακες διάθεσης δύνανται να δηλώσουν με αίτησή τους που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προσωπικού / Διοικητικού του φορέα υποδοχής, εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος, ότι επιθυμούν να μεταφερθούν στις θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των πινάκων αυτών.

3. Οι θέσεις κλάδου ΥΕ στις οποίες έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι της ειδικότητας των Σχολικών Φυλάκων κλάδου ΔΕ δυνάμει οριστικών πινάκων μετατρέπονται αυτοδικαίως σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΔΕ της ίδιας ειδικότητας.

4. Οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟ 4325/15

3 σχόλια:

  1. Μέσα σε 10 μέρες μπορούμε να δηλώσουμε να πάμε ή στη Β/θμια που ανήκαμε ή στη θέση του πίνακα που καταλαμβάναμε με τις ανακοινώσεις 8/10 ή να μην δηλώσουμε τίποτα και να πάρουμε προσωποπαγή θέση στο υπουργείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναδέλφισσα Όλγα, καλή επιστροφή.
      Νομίζω ότι -όπως είναι διατυπωμένος ο νόμος- δίνει και την τελευταία δυνατότητα που αναφέρεις!!! Χρειάζεται επιβεβαίωση από νομικό, για να μην το διακινδυνεύσει κάποιος και δεν κάνει αίτηση εντός του 10ημέρου.

      Διαγραφή
  2. Γνωρίζει κάποιος να μας πει τι γίνεται με την έναρξη του δεκαημέρου των αιτήσεων; Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα;
    Αντωνίου Μίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή