Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Δευτέρα 17.2.2014  το πρωί, στις 8:30 π.μ. στα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (Λεωφ. Αλεξάνδρας 119) ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, για να αποτρέψουμε τη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης                    


Τη Δευτέρα το πρωί, γίνονται συγκεντρώσεις έξω από τα ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για να αποτραπεί η απόφαση της κυβέρνησης, για το σφράγισμα όλων των μονάδων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ουσιαστικά την πλήρη διάλυση όλης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Η κυβέρνηση έχει βάλει μπρος το "λουκέτο" για ένα μήνα, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για την "μεταρρύθμιση" στην πρωτοβάθμια υγεία. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζήτησε να παραδοθούν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 17-02-14 τα κτήρια των μονάδων.

Οι γιατροί καλούν όλους τους πολίτες να τους βοηθήσουν, να αντισταθούν και να αντιστρέψουμε όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση.

Εργαζόμενοι, γιατροί, πολίτες, συνδικάτα, δήμοι, συνταξιούχοι, δημιουργούμε ασπίδα προστασίας στα πολυιατρεία και προσπαθούμε να εμποδίσουμε τη "διαδικασία παραλαβής" του υλικού και τη σφράγιση των μονάδων με βάση το κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο που απέστειλε στους διευθυντές την 13.2.2014 -πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος- ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντός.
Οι εκπαιδευτικοί θα δώσουμε παρόν αντίστασης και αλληλεγγύης.
  
Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα καλεί όλους τους συναδέλφους να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και να προσέλθουμε μαζικά στον ΕΟΠΥΥ (Λεωφ. Αλεξάνδρας 119) τη Δευτέρα το πρωί, στις 8:30 π.μ. 
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου