Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 Η ΔΙ.Α.Σ.Ε.Δ. σε κοινή συνεδρίαση με το «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες» κατέληξαν στις παρακάτω αποφάσεις:
Καλούν όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σε κοινές συντονισμένες δράσεις.
Απευθύνονται σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες και τους καλούν να αποφασίσουν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων μετά την απεργία  της 7 Φεβρουαρίου, με σκοπό να ματαιώσουν τις απολύσεις-διαθεσιμότητες, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις παρακάτω κινητοποιήσεις:
α. Πέμπτη Φεβρουαρίου - απεργία των εργαζομένων στην Υγεία και συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο Υπουργείο Υγείας

β. Παρασκευή Φεβρουαρίου - απεργία της ΟΛΜΕ, στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και απεργιακές συγκεντρώσεις στο ΣτΕ

γ. Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ. - συναυλία των εργαζομένων της ΕΡΤ στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου.

δ. Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου υποδοχή στην Αθήνα της αυτοκινητοπομπής «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» που θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη στις 13.2.2014 με σχολικούς φύλακες και άλλους διαθέσιμους.

Δηλώνουν ότι θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να μετατρέψουν την Πλατεία Κλαθμώνος κέντρο του αγώνα ενάντια στις απολύσεις - διαθεσιμότητες (κιόσκι, διοργάνωση συζητήσεων, συναυλιών κ.α.)

  ΔΙακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων και «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια σε κλεισίματα, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες»




ΟΛΜΕ: Αίτημα για επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

05/02/2014 BY 
ΠΡΟΣ:
τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κων. Αρβανιτόπουλο
Κύριε Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε στις 22 Μάρτη 2014 λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν.
Ζητάμε να πραγματοποιηθεί επείγουσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα  για την οποία άλλωστε είχατε δεσμευτεί ότι θα γίνονταν στα τέλη Ιανουαρίου.
Στη συνάντηση αυτή ζητάμε επίσης να συζητηθούν τα επείγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει όπως αυτά εξαιτίας του σεισμού στην Κεφαλλονιά, αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων και εξετάσεις, διάρκεια σχολικού έτους, προσλήψεις – κενά κ.ά, που αναφέρονται στο πλαίσιο αιτημάτων μας που σας έχουμε αποστείλει με αφορμή την απεργία 7/2/14.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

2 σχόλια:

  1. Είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να υποστηρίξουμε και να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΣΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Εξάλλου αφορά 2 η 3 μόνο συναδέλφους που περνούν δραματικές στιγμές λόγω του σεισμού !!!!!!!!!

    Πόπη Αυγερινού (ΠΕ14-02)-1οΕΠΑΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να υποστηρίξουμε και να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΣΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Εξάλλου αφορά 2 η 3 μόνο συναδέλφους που περνούν δραματικές στιγμές λόγω του σεισμού !!!!!!!!!

    Πόπη Αυγερινού (ΠΕ14-02)-1οΕΠΑΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή