Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα Παρασκευή 28.2.2014 το πρωί στις 6.30, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Ηράκλειο Κρήτης και άλλες πόλεις, με τόλμη και αποφασιστικότητα που πηγάζει από το δίκιο του αγώνα μας, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενάντια στις επικείμενες απολύσεις μας. Μέσα σε λίγα λεπτά μαζεύτηκαν μέσα και έξω από το προαύλιο πλήθος διαθέσιμων από διάφορους χώρους (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, ΥΠΠΟ, ΥΠΕΚΑ, ΕΡΤ και άλλοι). Οι δυνάμεις καταστολής, παραβιάζοντας κατάφωρα, στοιχειώδη, δημοκρατικά δικαιώματα, κάνοντας χρήση χημικών, με απίστευτη αγριότητα, (σπρωξίματα, χτυπήματα και  κλοτσιές), μας απώθησαν βίαια μέσα και έξω από το προαύλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Για τη συγκυβέρνηση και για τον κ. Μητσοτάκη, το να διαδηλώνεις ενάντια στην απόλυσή σου, στο πεζοδρόμιο της Βασ. Σοφίας, είναι έγκλημα. Γιαυτό με εντολές της συγκυβέρνησης οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε βίαιες προσαγωγές, μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα και πτώσεις αρκετών συναδέλφων μας στο  έδαφος. Συνολικά 17 συνάδελφοί μας (15 εκπαιδευτικοί και 2 σχολικοί φύλακες), οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσά στις προσαγωγές ήταν και μια συναδέλφισα από τη Λάρισα, που χτυπημένη από τα ΜΑΤ διακομίστηκε από τη ΓΑΔΑ στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" με ασθενοφόρο. Στη ΓΑΔΑ όταν ρωτήσαμε ποιο ήταν το κατηγορητήριο με βάση το οποίο έγιναν οι προσαγωγές, μας απάντησαν: "δεν υπάρχει κατηγορητήριο, σας φέραμε για εξακρίβωση στοιχείων"!! Ας καμαρώσουμε τη δημοκρατία των "εκσυγχρονιστών" Σαμαρά-Βενιζέλου!!
Οι προσαγχθέντες μετά την απελευθέρωσή τους, επέστρεψαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όλοι μαζί (με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους) συγκροτώντας μαχητική πορεία πήγαμε στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου εκείνη την ώρα γινόταν συνάντηση της Τρόικα με τον Κ. Μητσοτάκη. Στο Σύνταγμα εκτυλίχθηκαν άγριες σκηνές καταστολής, αστυνομοκρατίας και βίαιων χτυπημάτων εναντίων ειρηνικών διαδηλωτών, με αποτέλεσμα νέους τραυματισμούς και συλλήψεις αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ¨Ευαγγελισμός", δύο  συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και δυο συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η άγρια τρομοκρατία δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές, να εκφράσουν την αγανάκτηση τους, ενάντια στις επικείμενες απολύσεις και στις βάρβαρες πολιτικές τροϊκανών και συγκυβέρνησης.
Δηλώνουμε ότι, τα σχέδιά τους για τις επικείμενες απολύσεις δεν πρόκειται να περάσουν. Κάθε μέρα θα είμαστε στους δρόμους, με περισσότερη ένταση και αποφασιστικότητα.
Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.
Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι τα  κοινωνικά προβλήματα, πουθενά στον κόσμο, δεν λύνονται με τις δυνάμεις καταστολής. Τονίζουμε κατηγορηματικά, ότι η αστυνομοκρατία, τα χτυπήματα, οι τραυματισμοί και οι προσαγωγές, δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό μας φρόνημα. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και όλους τους συναδέλφους που έχουν ακόμα τη δουλειά τους, στον ύστατο αγώνα (απεργίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις) τις τελευταίες 21 ημέρες, για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους και να μην οδηγηθεί κανείς στην απόλυση.
  • Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός
  • Να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων (Υγείας - Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής) στο Νέο ΕΠΑΛ.
  • Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους.

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΚΟΒΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, 
ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

Πρωτοφανής η αγριότητα των ΜΑΤ ! 
Αιφνιδιάστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής 28-2 έξω από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης όταν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα κατάφεραν να μπουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου , το είπαν άλλωστε και οι ίδιοι «θα το πληρώσουμε ακριβά το σημερινό !»
Οι εντολές της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρες, καταστολή με όποιο τρόπο . Βάζουν και τρεις με τέσσερεις κλούβες για να μην φαίνονται από τους περαστικούς και αρχίζουν την τρομοκρατία. Ψέκασμα, σπρώξιμο, ξύλο.
Η δημοκρατία τους δεν επιτρέπει να διαμαρτύρεσαι ότι κι αν υφίστασαι. Η ελεύθερη μετακίνηση απαγορευμένη έξω από τα υπουργεία ή όπου βρίσκεται η Τρόικα. Ποιος σου είπε ότι μπορείς να στέκεσαι στο πεζοδρόμιο έξω απ το Δ. Μεταρρύθμισης και να διαμαρτύρεσαι, γιατί σε απολύουν σε 19 ημέρες ! Απαράδεκτο! Καλύτερα είσαι στη ΓΑΔΑ ,είναι ποιο ασφαλή το σύστημα . Νομιμοποιούνται οι ιθύνοντες γι’ αυτήν την τρομοκρατία;

Πρέπει όμως να επεκτείνουν τους χώρους τους γιατί έχουν να μαζέψουν πολλούς εργαζόμενους από το πεζοδρόμιο που απολύονται ή απολύθηκαν και παλεύουν για τη ζωή τους . Γιατί ένα είναι σίγουρο ότι ο αγώνας για μια κοινωνία δικαίου και αλληλεγγύης είναι ανυποχώρητος

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου και τους φίλους που στάθηκαν δίπλα μου πραγματικά αδέρφια στην άδικη και άνανδρη επίθεση που δέχτηκα έξω από το υπουργείο Δ. μεταρρύθμισης από τους εκπροσώπους του σάπιου καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα .

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!
 ΟΛΜΕ:  Δελτίο Τύπου – Καταγγελία για τις συλλήψεις συναδέλφων εκπαιδευτικών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
            Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη σύλληψη συναδέλφων μας εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων που διαμαρτύρονταν ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ μια πολιτική, που καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του Προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη, και άλλων συναδέλφων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και διαδήλωναν ειρηνικά, έξω από το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης ενάντια στην εξαθλίωσή τους.
  • Απαιτούμε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι.
  • Απαιτούμε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και κανείς εργαζόμενος.
  • Κανένας εργαζόμενους δεν περισσεύει. Να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους.
  • Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
 Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση σε μορφή pdf … εδώ 

 ΟΛΜΕ:  Μάχες σώμα με σώμα καθηγητών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα και τραυματισμοί
Ένταση και τραυματισμοί πριν λίγη ώρα στο Σύνταγμα:  Δείτε εδώ VIDEO 


ΟΛΜΕ:  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ
Καταγγέλλουμε τα πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες αστυνομικές επιθέσεις σε κάθε σημείο όπου υπήρχαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις , ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση τρομαγμένη από την ογκούμενη αντίδραση των εργαζομένων που παλεύουν για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, για μόνιμη και σταθερή εργασία, εξαπόλυσε τις δυνάμεις καταστολής για να μας τρομοκρατήσει.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγελία της συντονιστικής επιτροπής καθηγητών σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης

Στις 28-2-2014, οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας προσπάθησαν για πολλοστή φορά να διαμαρτυρηθούν έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στη διαθεσιμότητά τους – απόλυση τους, ενάντια στη στέρηση του βασικού δικαιώματός τους στην εργασία, ενάντια στην ανεργία και την εξαθλίωση της ζωής τους.
Για άλλη μια φορά συνάντησαν τη κρατική αντίδραση που προσπάθησε να πνίξει και να καταστείλει με βίαιους και τρομοκρατικούς τρόπους κάθε αντίδραση, κάθε προσπάθεια να αναδειχθούν τα προβλήματα που αυτή δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί.
Τα αποτελέσματα της κρατικής βίας και τρομοκρατίας:
17 προσαγωγές (16 καθηγητών και 1 σχολικού φύλακα) , 16 καθηγητών που τους προπηλάκισαν άγρια και τους οδήγησαν ως κοινούς εγκληματίες στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες, γιατί διεκδίκησαν το δικαίωμά τους να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους ενάντια στην αδικία και τη παρανομία,
5  τραυματίες στο νοσοκομείο,
Ρίψη χημικών, βίαιες απωθήσεις και προπηλακισμοί προς όλους τους διαδηλωτές,
Αποκλεισμοί και απαγόρευση μετακίνησης μέσα στο κέντρο της Αθήνας χωρίς λόγο και αιτία.
Για άλλη μια φορά η « δημοκρατική» συγκυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Ένα πρόσωπο τρομοκρατικό, βίαιο εν έτει 2014 που προσπαθεί να επιβάλλει τις παράνομες και αντισυνταγματικές της αποφάσεις στους ασθενέστερους και οικονομικά ευάλωτους πολίτες της στο όνομα της οικονομικής κρίσης και των δανείων της.
Προσπαθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να μας φιμώσει, να μας σταματήσει.
Δεν θα τα καταφέρει γιατί ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε να ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ θα συνεχίσουμε να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Άρθρα   και    ρεπορταζ    στα     ΜΜΕ    και    τον ηλεκτρονικό     τύπο


    Zούγκλ@.gr    Εισβολή στο υπουργείο


Στον ύπνο πιάστηκε μία διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένη έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς μέλη της ΟΛΜΕ που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών εισέβαλαν στις 06.30 στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Οι αστυνομικοί προκειμένου να τους απομακρύνουν έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ οι συγκεντρωμένοι -οι οποίοι ήταν εκπαιδευτικοί κυρίως από τη Λάρισα- δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτηρίου, αφού η διοίκηση είχε προνοήσει να κατεβάσει τα ρολά...........
  


WWW.tosxoleio.eu    Σύνταγμα Σήμερα   video
 AlfavitaΞύλο, χημικά, βία, προσαγωγές από τα ΜΑΤ προς καθηγητές, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, ΠΟΕ ΟΤΑ
Επίδειξη αυταρχισμού όλη την ημέρα - Ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο


Το σημερινό δεν έχει προηγούμενο, μόλις η πορεία διαλυόταν στη Βουλή οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση με χημικά. Επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση που στέλνει το μήνυμα ότι όποιος διαδηλώνει θα συλλαμβάνεται.

 newsIt: Ένταση και χημικά έξω από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Επεισόδια ΟΛΜΕ - ΜΑΤ - Προσαγωγές συνδικαλιστών
Ένταση και χημικά έξω από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Επεισόδια ΟΛΜΕ - ΜΑΤ - Προσαγωγές συνδικαλιστών
- ---    - Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης στις 06:00 το πρωί  
 - Η ασφάλεια κατέβασε τα ρολά και κάλεσε τα ΜΑΤ                                         
 - Με χρήση δακρυγόνων απωθήθηκαν από το προαύλιο του υπουργείου    
 - Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης ανάμεσα στους 17 προσαχθέντες
 - Στις 10:00 η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα


newsIt: Επίθεση στα αυτοκίνητα των τροικανών - Μπουκάλια στο αυτοκίνητο του Τόμσεν - ΦΩΤΟ KAI BINTEO

- ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ
- Επέστρεψαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διαδηλωτές
- Προσαγωγή μελών της ΑΔΕΔΥ - Τραυματίας ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος
- Μεγάλη ένταση στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών της ΟΛΜΕ και ΜΑΤ
- Οι διαδηλωτές νωρίτερα έκλεισαν αιφνιδιαστικά την Φιλελλήνων
- Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τη βια τον δρόμο και τραυμάτισαν μια διαδηλώτρια
- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών


Επεισόδια και συλλήψεις έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου έφτασαν νωρίτερα καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και άλλοι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν αλλά και ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο του υπουργείου ενώ άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, που τους απώθησαν- σύμφωνα με παριστάμενους έγινε και χρήση χημικών.
Read more: 


ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr : ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Ενταση στο Σύνταγμα με... μπουκάλια ενάντια στην τρόικα
Ενταση στο Σύνταγμα με... μπουκάλια ενάντια στην τρόικα
Ενταση επικράτησε το πρωί στο Σύνταγμα, με τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους εκπροσώπους της τρόικας να προσπαθούν να φύγουν από το υπουργείο Οικονομικών με ξέφρενη ταχύτητα μετά την συνάντησή με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τα αυτοκίνητα έγιναν στόχος εξαγριωμένων διαδηλωτών που τα κυνήγησαν, ενώ πέταξαν και μπουκάλια εναντίον τους.
Μάλιστα, ένα από αυτά να βρει το αυτοκίνητο του Πωλ Τόμσεν.


iNews.gr : Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σήμερα το πρωί, όταν μια ομάδα από καθηγητές από τη Λάρισα και την Αθήνα αιφνιδίασαν τους φύλακες του υπουργείου, εισέβαλαν στο εσωτερικό κατευθείαν και οι φύλακες κατέβασαν τα ρολά, εγκλωβίζοντάς τους.
Υπενθυμίζουμε ότι καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες διαμαρτύρονταν για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας που-όπως αναφέρουν μαρτυρίες- απώθησαν τους συγκεντρωμένους με χημικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΑ


ΣτοΚΟΚΚΙΝΟ :Χημικά και βία εναντίων εκπαιδευτικών και καθαριστριών έξω απο το ΥΠΟΙΚ  Στην ΓΑΔΑ οδηγήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΟΛΜΕ  Γρηγόρης Καλομοίρης. Έξι τραυματίες διαδηλωτές.   Φωτογραφία από Δρομογράφος 

Χρήση χημικών και βίας από τα ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών και καθαριστριών το μεσημέρι έξω απο το ΥΠΟΙΚ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το ΥΠΟΙΚ και φυγάδευσαν το κλιμάκιο της Τρόικας, που είχε προηγουμένως συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στην ΓΑΔΑ οδηγήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΟΛΜΕ  Γρηγόρης Καλομοίρης. 6 τραυματίες διαδηλωτές μεταξύ αυτών, ο Θέμις  Μπαλασόπουλος και ο Χριστόδουλος Ευθυμίου. Τέσσερις τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία .


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : Διαδηλωτές, έξω από το υπουργείο Οικονομικών

 Πήραν στο... κυνήγι με τα μπουκάλια την Τρόικα!

Πήραν στο... κυνήγι με τα μπουκάλια την Τρόικα!

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα πολυτελή αυτοκίνητα των Τροϊκανών - Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμοί - ΕΛΑΣ: Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα «απολύτως αναγκαία μέσα»

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών σήμερα το πρωί τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους τροϊκανούς, έπειτα από το πέρας της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα πολυτελή αυτοκίνητα και τούς πέταξαν μπουκάλια. Ένα από τα αντικείμενα βρήκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


esos.gr: Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια στην τρόικα-Ελεύθερος ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και 16 ακόμη διαδηλωτές εκπαιδευτικοί

28/02/2014
13:49

Ελεύθεροι αφέθησαν από την Αστυνομία οι 17 εκπαιδευτικοί  που προσήχθησαν  το πρωί κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  που διοργάνωσε η ΟΛΜΕ με τους  σχολικούς φύλακες
Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, όταν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων προσπάθησε να εισέλθει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.
Η ένταση επεκτάθηκε  ,  γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ένας   εκπαιδευτικός να χάσει τις αισθήσεις του. Στον εκπαιδευτικό προσφέρθηκαν    οι πρώτες βοήθειες.
Μεταξύ των 17 εκπαιδευτικών που προσήχθησαν ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, ο  οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


 Alfa ΑΝΤ1


 e πύλη εκπαίδευσης 

Προσήγαγαν εκπαιδευτικούς στη ΓΑΔΑ – Φωτο και video (Πριν λίγο)

gadaΈνταση επικράτησε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης , έξω από το οποίο συγκεντρώθηκαν καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις . Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και καθηγητές από τη Λάρισα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς και Πρόεδροι ΕΛΜΕ και μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που συνεδρίαζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα (Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου