Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ;
21.2.2014 Καρδίτσα - Απάντηση Μητσοτάκη στην 
επιτροπή Αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα της Λάρισας:«εγώ υλοποιώ» …και ...ναι κάποιοι θα απολυθείτε!! 

Καρδίτσα3Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο υπουργός κ. Μητσοτάκης ήταν προσκεκλημένος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Καρδίτσα για την κοπή της πίτας. Με αφορμή την έλευση του στην Καρδίτσα, διοργανώθηκε πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στο οποίο η ΕΛΜΕ Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα συμμετείχαμε για να δηλώσουμε την έμπρακτη διαμαρτυρία μας στην ακολουθούμενη πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων.  (Δείτε εδώ την αφίσα  και την ανακοίνωση της κινητοποίησης)
Μετά την πορεία που έγινε στις 6:30 μ.μ. στην πόλη της Καρδίτσας, υπήρξε η επιβίβαση των συγκεντρωμένων σε λεωφορεία με κατεύθυνση το ξενοδοχείο «Θεσσαλικό Grant» όπου θα γινόταν η κοπή πίτας. Στον επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας – Μητρόπολης και στην περιοχή Χίλια Δέντρα στο ύψος της διασταύρωσης της Κρύας Βρύσης και Αγ. Γεωργίου, 2 χιλιόμετρα πριν το ξενοδοχείο, υπήρχε κλούβα των ΜΑΤ που έτεμνε οριζόντια το δρόμο και έκλεινε την κυκλοφορία για κάθε μέσο μεταφοράς. Τα λεωφορεία και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που μας μετέφεραν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πορεία τους και εμείς να κατεβούμε στο δρόμο. Εκεί διμοιρίες των ΜΑΤ μας εμπόδισαν να διέλθουμε το μπλόκο της αστυνομίας. Τα επίμονα αιτήματα μας προς το Διοικητή της Αστυνομίας κ. Γιαννέλο να μας επιδείξει την έγγραφη εντολή του εισαγγελέα η οποία είναι απαραίτητη για να κλείσει το δρόμο η αστυνομία, έπεσαν στο κενό.
Στη συνέχεια, οι άντρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να μας απωθήσουν, ενώ έγινε και ρήψη χημικών
Περιφρουρούμενος με επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, άπειρους μυστικούς και την προσωπική του φρουρά έφτασε μέσα από τα χωράφια στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τέσσερα μπλόκα των ΜΑΤ, από το δρόμο, κλείνοντας και τη σιδηροδρομική γραμμή κρατούσαν ασφαλή τον κ Μητσοτάκη, που ήρθε στην πόλη της Καρδίτσας για την κοπή πίτας της ΝΟΔΕ .
Η επιτροπή Αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα της Λάρισας, συμμετέχοντας στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο κατά των Διαθεσιμοτήτων –Απολύσεων Καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία. Μας έσπρωξαν, μας χτύπησαν, μας ψέκασαν. Δεν μας επέτρεπαν να διαμαρτυρηθούμε. Καταπάτησαν το συνταγματικό μας δικαίωμα, ως πολίτες, στην ελεύθερη μετακίνηση. Η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.
Μετά από πιέσεις των εκπαιδευτικών, αργά το βράδυ, έγινε συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος δήλωσε εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης «εγώ υλοποιώ» …και ναι κάποιοι θα απολυθείτε!! Χωρίς να απαντά στο επίμονο ερώτημα ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΜΕ; Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους δήλωσαν στον κ. Μητσοτάκη ότι είναι ανεπιθύμητος στην Θεσσαλία.
Η κυβερνητική πολιτική της εξαθλίωσης και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει, και όσο και αν θέλουν να το παίζουν πατριώτες, οι πολίτες αυτής της χώρας θα τους δώσουν ότι τους αξίζει!
Η πρώτη απάντηση πρέπει είναι η πανελλαδική δυναμική και μαζική συμμετοχή σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Πέμπτη και την Παρασκευή (27 - 28 Φεβρουαρίου). Διανυκτέρευση έξω από το υπουργείο. Απολυόμαστε και όσοι παραμένουμε στο υγείας εξευτελιζόμαστε. Ως πότε θα το ανεχόμαστε; Οι μέρες δεν τελειώνουν, οι μέρες τελείωσαν.

Καρδίτσα
   
Καρδίτσα
Πηγή: Δ. Κόκοβα, Δ. Σακατζής - Επιτροπή Αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα της Λάρισας, ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ:
ΕΛΜΕ Καρδίτσας - Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας – Σύλλογος
Εργαζομένων ΟΤΑ Καρδίτσας Γιατροί ΕΟΠΥΥ Καρδίτσας

Υ.Γ: Οι προηγούμενες φωτογραφίες κατέβηκαν γιατί δεν υπήρχε άδεια από τον κάτοχό τους

1 σχόλιο: