Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Για τη συνάντηση ΟΛΜΕ και Συντονιστικής επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Παιδείας

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ– ΟΠΛΟ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑ ΘΑΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

Για τη συνάντηση ΟΛΜΕ και Συντονιστικής επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Παιδείας


Σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου έγινε συνάντηση κοινής αντιπροσωπίας ΟΛΜΕ- Συντονιστικής Επιτροπής με τον Υπουργό Παιδείας. Στη συνάντηση αυτή ο Υπουργός ανακοίνωσε τα παρακάτω:
Α. Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να εγκριθούν από το τριμελές συμβούλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να γίνει άμεση προκήρυξη:
  • 180 θέσεων που αφορούν όλα τα δεύτερα πτυχία
  • 200 θέσεων στο Υπουργείο Υγείας που αφορούν στους κλάδους :Νοσηλευτών ΑΕΙ &ΤΕΙ και Μαιών
Β. Οι 200 εκπαιδευτικές θέσεις που έχουν θεσμοθετηθεί στα ΙΕΚ-ΣΕΚ είναι μετέωρες, γιατί η προκήρυξή τους εξαρτάται από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης,. (όπως όλοι γνωρίζουμε οι επικείμενες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων περνάνε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική, που προβλέπει 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014)
Γ. Οι προσωρινοί πίνακες των προκηρυγμένων 925 εκπαιδευτικών θέσεων για τα ΙΕΚ-ΣΕΚ και των 150 θέσεων Βρεφονηπιοκόμων, θα ανακοινωθούν μέχρι την 28 Φεβρουαρίου.
Δ. Επίσης ανέφερε ότι με τις παραπάνω προκηρύξεις θέσεων (185+925+180+200) καλύπτονται κατά 100% οι κλάδοι των Βρεφονηπιοκόμων και Νοσηλευτών.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απόλυσης τουλάχιστον 200 συναδέλφων αν προκηρυχθούν πράγματι οι 380 θέσεις (200+180).
Την ίδια στιγμή 350 συνάδελφοί μας οδηγούνται χωρίς τη θέλησή τους -κάτω από το φόβο της απόλυσης- εκτός των εκπαιδευτικών δομών του Υπουργείου Παιδείας, με ορατό τον κίνδυνο του υποβιβασμού τους (από ΠΕ σε ΤΕ).

Η αντιπροσωπία μας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ζήτησε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα απαιτώντας από τον Υπουργό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για τη μη απόλυση εκπαιδευτικών.
Η Συντονιστική Επιτροπή σ αυτές τις κρίσιμες στιγμές – 29 ημέρες πριν την 22α Μαρτίου- καλεί όλους τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα, σε αγωνιστική επαγρύπνηση και επιφυλακή για:
  • Την άμεση προκήρυξη των 380 θέσεων
  • Να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πολιτική πίεση για την προκήρυξη των υπολοίπων 200 εκπαιδευτικών θέσεων στα ΙΕΚ-ΣΕΚ, ματαιώνοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για απολύσεις εκπαιδευτικών.
  • Να πάρουν μέρος με αγωνιστική διάθεση στις Γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ, από τις αποφάσεις των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η έκβαση του αγώνα μας. Κάνουμε κάθε σχολείο, κάθε πλατεία, κάθε δρόμο προπύργιο του αγώνα μας.
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ - ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ
  • Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός
  • Να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων (Υγείας - Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής) στο Νέο ΕΠΑΛ.
  • Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους.

            


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ...ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕ 18.10
    ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ 180 ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 180 ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΤΥΧΙΑ?
    ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ (ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ)?ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 255(ΠΕ 18.10- ΠΕ14.06) ΚΑΙ 29 ΟΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΑ 284 ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΣΕ 200 ΘΕΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΠ΄ ΕΞΩ ΟΥΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΧΕΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ;;;;
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ;;;;
    ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
    ΔΑΝΑΣΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή