Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Αντιπροσωπία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και σχολικών φυλάκων στο Ευρωκοινοβούλιο

ΟΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μετά από πρόσκληση των Ευρωβουλευτών Κ. Χρυσόγονου (ΖΥΡΙΖΑ) και Paloma Lopez (Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας) της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE-NGL), πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28/1/2105 παρέμβαση αντιπροσωπίας εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και σχολικών φυλάκων, μαζί με Εκπαιδευτικούς - Γονείς - Μαθητές από την Ισπανία, στο Ευρωκοινοβούλιο.


Θέμα ήταν η παρουσίαση των προβλημάτων της δημόσιας εκπαίδευσης, που έχουν προκληθεί εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην εκπαίδευση και την εφαρμογή των μνημονίων. Η αναγκαιότητα και η συμβολή των αγώνων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης, στην ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας.



Video από τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο τέλος της εκδήλωσης


3 σχόλια:

  1. Επειδή εκφράστηκαν ανώνυμα σχόλια-απορίες από κάποιους συναδέλφους (άλλα καλοπροαίρετα και άλλα κακοπροαίρετα!!!) για τη "διαδικασία επιλογής" των συναδέλφων που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο -που οργανώθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονο και την ισπανίδα Paloma Lopez της ομάδας αριστεράς (GUE-NGL) του Ευρωκοινοβουλίου-, όσοι συμμετείχαν τακτικά στις -πάντα ανοιχτές για όλους- συνεδριάσεις της συντονιστικής επιτροπής, γνωρίζουν ότι αυτό είχε οργανωθεί από το Νοέμβριο. Η πρόσκληση έγινε ανοιχτά από το Θέμη Κοτσιφάκη σε μια συνεδρίαση της συντονιστικής, στις αρχές Νοέμβρη και όσοι δήλωσαν, αποτέλεσαν την ομάδα των Αθηναίων. Για την ομάδα της Λάρισας απ ότι ξέρω έγινε κλήρωση γατί ήταν παραπάνω οι ενδιαφερόμενοι.
    Το Νοέμβρη δεν ήταν ακόμα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και είμαι σίγουρη ότι αυτοί οι "κακοπροαίρετοι" σχολιαστές και να έπαιρναν χαμπάρι την πρόσκληση, δεν θα ήθελαν να "εκτεθούν" συμμετέχοντας σε μία παρέμβαση της Ευρωπαϊκής αριστεράς που κατήγγειλε τις συνέπειες της άσκησης της "Νεοφιλελεύθερης πολιτικής" στην εκπαίδευση!!!!!
    Τουλάχιστον τώρα, που νοιώσαμε πολύ καλά τις συνέπειές αυτής της πολιτικής στο πετσί μας, ας στηρίξουμε όσο μπορούμε όλοι, την προσπάθεια ανατροπής της!!!
    Καλή επιστροφή στα σχολεία μας!!!
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    Αναστασία Γιαννοπούλου ΠΕ 14-06

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όσους ΕΠΑΞΙΑ μας εκπροσωπήσετε !!!!!!
      Είσαστε από τους πιό ....μπαρουτοκαπνισμένους συναδέλφους.Δεν υπήρχε διεκδίκηση που να λείψατε !!!
      ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ !!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Αναστασιος Ρουσσος29 Ιανουαρίου 2015 στις 8:26 μ.μ.

    Αν καποοι το άξιζαν είστε εσείς που απεικονίζουν οι φωτογραφίες
    εσείς που τρώγατε - ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ - ακούραστα χημικά- ξύλο - ΓΑΔΑ - μπόρες - ολονυκτίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή