Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ : Τι άλλαξε στο Δημόσιο το 2014 – Ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν, ποιοι μετακινήθηκαν (26 Dec 2014)

ΓΡΑΦΕΤΕ: "Θέσεις στο δημόσιο καταργήθηκαν και στην περίπτωση των καθηγητών μέσης εκπαίδευση. Ο κλάδος πραγματοποίησε δυναμικούς αγώνες, παρ’ όλα αυτά οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για απολύσεις, είχαν ως αποτέλεσμα μερίδα τους να απομακρυνθούν οριστικά από την εργασία τους. Η πλειονότητα των καθηγητών των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ μετακινήθηκε σε θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών ή σε δημόσια ΣΕΚ και ΙΕΚ."

Όμως αυτό είναι εντελώς αναληθές!!! Από τους 2.500 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 22/7/2013 μετά τις εξαιρέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις παρέμειναν 1.900. Από αυτούς μόνο 174 έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα σε νέες θέσεις (κάποιοι που είχαν δεύτερο πτυχίο δασκάλου, φιλολόγου κλπ).
Σε 85 συναδέλφους που δεν έκαναν αίτηση  στις προκηρύξεις που έγιναν για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών  -για διάφορους λόγους- (πχ:  δεν προκηρύχτηκαν θέσεις για την ειδικότητά τους, δεν προκηρύχθηκαν όλες οι νομοθετημένες θέσεις), έχει γίνει διακοπή της μισθοδοσίας τους από 22/3/2014, χωρίς να έχει γίνει και κανονική απόλυση (για να μην χρεωθεί ο Αρβανιτόπουλος πρώτα και ο Λοβέρδος κατόπιν, τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων), ενώ εδώ και πάνω από 9 μήνες δεν μπορούν ούτε  να παραιτηθούν, ούτε αποζημίωση να πάρουν, ούτε στο ταμείο ανεργίας να μπουν, ούτε άλλη δουλειά να κάνουν, γιατί θεωρούνται ακόμα δημόσιοι υπάλληλοι αφού δεν έχει υπογραφεί η λύση της υπαλληλικής σχέσης τους.
1300  εκπαιδευτικοί εμφανίζονται εδώ και  πολλούς μήνες να είναι διοριστέοι σε κάποιους πίνακες για θέσεις σε ΙΕΚ-ΣΕΚ,  βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ( με δεύτερο πτυχίο Μαθηματικού, φυσικού κλπ) χωρίς να έχει τοποθετηθεί κανείς από αυτούς πουθενά μέχρι σήμερα για να γεμίζουν τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Όλο αυτό το  διάστημα οι Υπουργοί έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τα κενά στην εκπαίδευση, ενώ πληρώνουν εμάς με το μισθό της διαθεσιμότητας και στις θέσεις που θα μπορούσαμε να τοποθετηθούμε, συνεχίζουν να προσλαμβάνουν ωρομισθίους και αναπληρωτές!!!
Τέλος 250 περίπου εκπαιδευτικοί -απ' όλους εμάς που βρισκόμαστε ακόμα σε διαθεσιμότητα- οδηγούνται σε απόλυση με την έκδοση των οριστικών πινάκων (των παραπάνω θέσεων) επειδή δεν καταλαμβάνουν καμία θέση στους τελικούς πίνακες των παραπάνω θέσεων.

1625 εκπαιδευτικοί -λοιπόν- μετά από ενάμιση χρόνο, βρισκόμαστε ακόμα σε διαθεσιμότητα-ομηρία-απόλυση, για να κερδίσει η απερχόμενη κυβέρνηση πολιτικό χρόνο και  να μην προχωρήσει στις πρώτες απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων , σπάζοντας το taboo της μονιμότητας στο δημόσιο, πριν τις επερχόμενες εκλογές.........

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν είναι ακριβή (ούτε παραθέτουν την πλήρη εικόνα) τα όσα γράφονται στο άρθρο αυτό σχετικά με τις διαθεσιμότητες και  τις δικαστικές αποφάσεις (ιδιέταιρα σε ανώτερο επίπεδο από τις πρωτόδικες αποφάσεις) !!! O συντάκτης του άρθρου δεν φρόντισε να πληροφορηθεί σχετικά!!
Σε ότι αφορά τους 2.500 εκπαιδευτικούς της Τεχνικής εκπαίδευσης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 22/7/2013 (με την κατάργηση 50 ειδικοτήτων από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) και 18 ολόκληρους μήνες βρίσκονται ακόμα σε διαθεσιμότητα ομηρία, ισχύουν τα παρακάτω:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του στις 29/9/2014 έκρινε συνταγματική τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών!!! ( http://diathesimoiekp.blogspot.gr/2014/09/blog-post_26.html   /   http://diathesimoiekp.blogspot.gr/2014/09/blog-post_47.html  /  http://diathesimoiekp.blogspot.gr/2014/10/blog-post_26.html)  Ένα χρόνο πριν ενώ εκατοντάδες εκπαιδευτικοί κέρδισαν τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις αναστολής της διαθεσιμότητάς τους και επέστρεψαν για 2-3 μήνες στις θέσεις τους, τελικά ούτε μια απόφαση,  που να τους δικαιώνει,  δεν βγήκε θετική!!

Από τους 2.500 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 22/7/2013 μετά τις εξαιρέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις παρέμειναν σε διαθεσιμότητα 1.900.   Από αυτούς μόνο 174 έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα σε νέες θέσεις (κάποιοι που είχαν δεύτερο πτυχίο δασκάλου, φιλολόγου κλπ).

Σε 85 συναδέλφους που για διάφορους λόγους (πχ:  δεν προκηρύχτηκαν θέσεις για την ειδικότητά τους, δεν προκηρύχθηκαν όλες οι νομοθετημένες θέσεις) δεν έκαναν αίτηση  στις προκηρύξεις που έγιναν για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, έχει γίνει διακοπή της μισθοδοσίας τους από 22/3/2014, χωρίς να έχει γίνει τυπική λύση της υπαλληλικής τους σχέσης (απόλυση), ενώ εδώ και πάνω από 9 μήνες δεν μπορούν ούτε  να παραιτηθούν, ούτε αποζημίωση να πάρουν, ούτε στο ταμείο ανεργίας να μπουν, ούτε άλλη δουλειά να κάνουν, γιατί θεωρούνται ακόμα δημόσιοι υπάλληλοι αφού δεν έχει υπογραφεί η λύση της υπαλληλικής σχέσης τους (για να μην χρεωθεί ο Αρβανιτόπουλος πρώτα και ο Λοβέρδος κατόπιν, τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων).

1300  εκπαιδευτικοί εμφανίζονται εδώ και  πολλούς μήνες να είναι διοριστέοι σε κάποιους πίνακες για θέσεις σε ΙΕΚ-ΣΕΚ,  βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ( με δεύτερο πτυχίο Μαθηματικού, φυσικού κλπ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς, ΠΟΥΘΕΝΑ μέχρι σήμερα, για να γεμίζουν τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.

Όλο αυτό το  διάστημα οι Υπουργοί έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τα κενά στην εκπαίδευση, ενώ πληρώνουν εμάς με το μισθό της διαθεσιμότητας και στις θέσεις που θα μπορούσαμε να τοποθετηθούμε, συνεχίζουν να προσλαμβάνουν ωρομισθίους και αναπληρωτές!!!

Τέλος 250 περίπου εκπαιδευτικοί -απ' όλους εμάς που βρισκόμαστε ακόμα σε διαθεσιμότητα- οδηγούνται σε αυτόματα απόλυση,  αν και  όταν γίνει  η έκδοση των οριστικών πινάκων (των παραπάνω προκηρυγμένων θέσεων),  επειδή δεν καταλαμβάνουν καμία θέση στους τελικούς πίνακες των παραπάνω "ανακοινώσεων".

1625 εκπαιδευτικοί -λοιπόν- μετά από ενάμιση χρόνο, βρισκόμαστε ακόμα σε διαθεσιμότητα-ομηρία-απόλυση, για να κερδίσει η απερχόμενη κυβέρνηση πολιτικό χρόνο και  να μην προχωρήσει στις πρώτες απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων , σπάζοντας το taboo της μονιμότητας στο δημόσιο, πριν τις επερχόμενες εκλογές.........

Οι εκπαιδευτικοί εδώ και 18 μήνες έχουμε  πραγματοποιήσει  συνεχείς και δυναμικούς αγώνες για την επαναλειτουργία των (παράλογα) καταργηθέντων ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης και αποτροπή των απολύσεων. Παρ’ όλα αυτά και παρά τους διαρκείς ισχυρισμούς  (ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου) των Υπουργών Παιδείας ότι δεν θα απολυθούν εκπαιδευτικοί, αντιμετωπίσαμε  διαρκή εμπαιγμό και  κωλυσιεργία, για να κερδηθεί πολιτικός προεκλογικός χρόνος !!!

Οι ανώτατοι δικαστικοί "λειτουργοί" -στηρίζοντας μέχρι σήμερα τις μνημονιακές κυβερνήσεις- έχουν βγάλει θετικές δικαστικές αποφάσεις -σχεδόν- μόνο για τους εαυτούς τους!!!! (Η δικαιοσύνη είναι "τυφλή";  http://diathesimoiekp.blogspot.gr/2014/09/blog-post_27.html)


Γιαννοπούλου Αναστασία
Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα

(http://diathesimoiekp.blogspot.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου