Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

"Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ"







Η Δόμνα Μπογδάνου μαζί με την Αναστασία Γιαννοπούλου (εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα) παρουσιάζουν live κάθε παρασκευή στις 13.00-14.00, στο πορτοκαλί (το webradio της αλληλεγγύης, του Κόκκινου) την εκπομπή, "Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ". Μια εκπομπή σχετική με τα θέματα Παιδείας. Της Παιδείας που εδώ και πολλά χρόνια υποφέρει δεμένη στο κρεβάτι του Προκρούστη αφού κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργός την κόβουν και τη ράβουν στα μέτρα τους. Οι δυο εκπαιδευτικοί θα μιλάνε για την Παιδεία που έχουμε και την Παιδεία που οραματίζονται.

Η πρώτη μετάδοση της εκπομπής βγήκε στον "ιντερνετικό" αέρα του portokaliwebradio.gr την Παρασκευή 9/1/2015, 13.00-14.00 


Καλεσμένος ήταν ο Νίκος Κικάκης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα και παρουσιάστηκε το θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.
Ακούστε εδώ την εκπομπή της 9/1/2015


Στην δεύτερη εκπομπή της Παρασκευής 16/12015, καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης και παρουσιάστηκε το θέμα της εκπαιδευτικής πολιτικής που προωθείται τα τελευταία χρόνια με κύριο όχημα τα μνημόνια. Της νεοφιλελεύθερης εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται με απίστευτη βαρβαρότητα στις μέρες μας, με σκοπό να διαγραφεί δια παντός η έννοια της Παιδείας -δημόσιου αγαθού- που πρέπει να υπηρετεί τις αξίες του ουμανισμού και να σκοπεύει πρωτίστως, στην ανθρώπινη πνευματική καλλιέργεια, αλλά να είναι μηχανισμός παροχής απλών δεξιοτήτων, στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου