Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές των απολύσεων, όσο αυτές υπάρχουν.


Εμείς οι εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/07/2013 έχοντας βιώσει όλο αυτό το διάστημα στην πρώτη γραμμή του πολέμου τον απόλυτο εμπαιγμό, την ομηρία και την κυβερνητική βία, δίνουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα (με συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, απεργίες) απαντώντας άμεσα στους κυβερνητικούς αιφνιδιασμούς, ενημερώνοντας την κοινωνία για την διάλυση του δημόσιου σχολείου. Καταφέραμε να αποδείξουμε περίτρανα ότι στόχος τους είναι η άρση της μονιμότητας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η τρομοκράτηση και η χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, οι απολύσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης στους ιδιώτες. Έχοντας διασταυρώσει τα πυρά μας με την ισχυρή καπιταλιστική πολιτική των εγχώριων κυβερνήσεων, δεν μπορούμε να μην καταθέσουμε την αγωνιστική μας άποψη. Μόνο η ενίσχυση της πάλης των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία ,η συσπείρωση στα σωματεία και ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων θα ανασυντάξει το κίνημα ,ώστε να μην εγκλωβίζεται και να έχει συγκεκριμένο στόχο την μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για ριζικές αλλαγές, για μια κοινωνία δικαίου και παροχών για όλους.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα με σύνθημά μας “Μόρφωση και Δουλειά για Όλους” διεκδικώντας ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και θα εξασφαλίζει σε αυτά την αναγκαία μορφωτική υποδομή χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, δεσμευόμαστε ότι ανεξαρτήτου εκλογικού αποτελέσματος θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές των απολύσεων, όσο αυτές υπάρχουν.

Δεν υπάρχει εύκολη λύση, δεν υπάρχει εύκολος δρόμος και ο δρόμος του παρατεταμένου Αγώνα είναι δύσκολος αλλά νικηφόρος !! Ο δρόμος της Τρόικας, των μνημονίων, των απολύσεων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν ξέρουμε που οδηγεί.
Φτωχό σχολείο, σχολείο για λίγους, φτωχή γνώση για τον αυριανό φτωχό εργαζόμενο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου