Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ-Συντονιστική επιτροπή εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ  Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Νοέμβρη

Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και μη, να συμμετέχουν μαζικά, αποφασιστικά  και αγωνιστικά στην Διήμερη κινητοποίηση - διαμαρτυρία που διοργανώνουμε σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοέμβρη και στην οποία θα πάρουν μέρος  συνάδελφοι που θα καταφθάσουν από όλη την Ελλάδα (με κάλυψη των εξόδων από την ΟΛΜΕ).


Επειδή τόσο καιρό  εμείς και οι μαθητές μας νοιώσαμε στο πετσί μας και συνειδητοποιήσαμε τι σημαίνει εμπαιγμός, αδιαφορία και αναλγησία,  επειδή μετράμε μέρα με τη μέρα τον αμείλικτο χρόνο της διαθεσιμότητας, επειδή αρχίζουμε να βλέπουμε την άκρη του τούνελ, όπου δεν βλέπουμε φως αλλά το βάραθρο της απόλυσης, φτάνει πια!
Φτάνουν πια οι ενημερώσεις, οι υποσχέσεις, οι διαβεβαιώσεις, οι ...."τακτοποιήσεις" και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!!

Αν δε ακόμα κάποιοι πιστεύουν ότι θα βρούμε το δίκιο μας μόνο με τη δικαστική οδό, θα βγαίνουμε κάθε μήνα σε νέα διαθεσιμότητα και θα τρέχουμε σαν τρομαγμένο κοπάδι στους δικηγόρους, γιατί ο Υπουργός Παιδείας απέδειξε ότι δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, εμπαίζοντας ακόμα  και την δικαιοσύνη.

Ο εφησυχασμός και η ηττοπάθεια μας, βοηθά στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του "προγράμματος μείωσης του δημοσίου" και της ιδιωτικοποίησης της παιδείας, ενώ εμείς και οι μαθητές μας θα είμαστε οι "Ιφιγένειες" στο βωμό των μνημονιακών "υποχρεώσεων" της κυβέρνησης από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας.

Συνάδελφοι το μόνο όπλο μας εκτός από το δίκιο μας, είναι η ενότητα και ο αγώνας μας. Να μην λείψει κανείς από αυτή την κινητοποίηση. 

Η κινητοποίηση θα περιλαμβάνει:
ΠΕΜΠΤΗ 14/11
  1. Συλλαλητήριο στα προπύλαια, στις 12.30 μμ, 
  2. Το απόγευμα στις 6 μμ, οργανώνουμε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ακολουθεί ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11

Αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας. Ακολουθεί συνέλευση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Απαιτούμε:
  • Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στα σχολεία
  • Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν.
Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση καθώς και τους γονείς και μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ στο συλλαλητήριο, ενώ παίρνει οργανωτικά μέτρα για την συμβολή των τοπικών ΕΛΜΕ στην επιτυχία της κινητοποίησης.

Καλούμε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο να στηρίξει τον αγώνα μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί!! Προσκαλούμε τους μουσικούς να λάβουν μέρος στη συναυλία της Πέμπτης 14/11 (να επικοινωνήσουν το συντομότερο μαζί μας στο e-mai: k.diathesimotita@gmail.com). Ακόμα, όσοι συνάδελφοι έχουν επαφή με μουσικούς και μαθητικά group, να πάρουν πρωτοβουλία ώστε να στους φέρουν σε επαφή μαζί μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΜΕ:
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Από  τις  22/7/13  χιλιάδες  εκπαιδευτικοί  τέθηκαν  σε  διαθεσιμότητα  με  το  ν.4172/13. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας. 

Καταγγέλλουμε  την  πολιτική  και  την  τακτική  της  κυβέρνησης  και  του  Υπουργείου Παιδείας που  έχει  θέσει  σε  πλήρη  ομηρεία,  αβεβαιότητα  και  ανασφάλεια  χιλιάδες εκπαιδευτικούς. 

Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής–κομμωτικής). Που είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων;  Που είναι  οι  Εισαγγελείς  που  ενεργοποιούνται  μόνον  όταν  κινητοποιούνται  οι μαθητές;

Σε  συνεργασία  με  το  συντονιστικό  των  εκπαιδευτικών  που  είναι  σε  διαθεσιμότητα, καλούμε  σε  Πανελλαδική  κινητοποίηση  την  Πέμπτη  14/11  και  την  Παρασκευή  15/11  στην Αθήνα.

Η κινητοποίηση θα περιλαμβάνει:

ΠΕΜΠΤΗ 14/11
1. Συλλαλητήριο στα προπύλαια, στις 12.30 μμ, με δίωρη στάση εργασίας (12 -2 μμ και 2-4 μμ) .         Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ.
2. Το απόγευμα στις 6 μμ, με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα οργανώνουμε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ακολουθεί ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11
Αποκλεισμός  του Υπουργείου Παιδείας. Ακολουθεί συνέλευση  των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Απαιτούμε:
- Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στα σχολεία
- Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν. 

             Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Διαβάστε εδώ την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΛΜΕ 

Διαβάστε εδώ: ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 14 ΚΑΙ 15/11 

2 σχόλια:

  1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ NEWSIT.GR.ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ.
    ΜΑΝΙΤΣΟΥΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ-ΧΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαιτούνται πλέον ρεαλιστικές διεκδικήσεις και όχι ολονυκτίες, συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις πού κατά την προσωπική μου γνώμη λειτουργούν απλά και μόνο ώς "υπενθύμιση " της παρουσίας τών εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και όχι ώς αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

    Οχι στά ευχολόγια

    Οχι στίς καταγγελίες

    Οχι στίς εμμονές ( να επαναλειτουργήσουν οι τομείς- αυτό δεν πρόκειται να γίνει).

    Η ΟΛΜΕ μακριά απο οποιεσδήποτε σκοπιμότητες θα πρέπει να δράσει άμεσα προασπίζοντας στό έπακρο όλους τούς συναδέλφους.
    Και αυτό θα γίνει όχι μέ όλες αυτές τίς φιέστες- κινητποποιήσεις- πανηγύρια πού μόνο " πολύβουη ατμόσφαιρα" προκαλούν και τίποτα άλλο.

    Οι διεκδικήσεις θα πρέπει να είναι απτές- ρεαλιστικές και πραγματικές.

    Και οι απαντήσεις από το ΥΠΑΙΘ να απαιτηθεί πλέον ( απο την ΟΛΜΕ) να είναι ακριβώς τό ίδιο.δηλ. σαφείς και απτές.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

    Γιατί παραμονεύει και η γραφικότητα........................................



    ΑπάντησηΔιαγραφή