Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

20/11 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κινητοποίηση στον Πειραιά την Τετάρτη 20 Νοέμβρη  στις 13.00 

Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Πειραιά, διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην στην Πλατεία Κοραή  και πορεία στο κέντρο του Πειραιά την Τετάρτη 20 Νοέμβρη  στις 13.00.

Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα να λάβουν μέρος αγωνιστικά στη διαμαρτυρία αυτή, με σκοπό να κοινοποιήσουμε στους κατοίκους της πόλης του Πειραιά, το καταστροφικό έργο Υπουργού του Παιδείας στην δημόσια εκπαίδευση, τη συμβολή του στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, την απαξίωση των μαθητών της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και των οικογενειών τους, τον σοβαρό εμπαιγμό των εκπαιδευτικών.

  • ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ         

  • ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ                                                                                                                                                                   
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ                                                                                                                                   
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

  •  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ                                           
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

    8 σχόλια:

    1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Σωστή επιλογη του τόπου διαμαρτυρίας. Ολοι στο λιμάνι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Αγαπητοί συνάδελφοι με όλες αυτές τίς κινητοποιήσεις-φιέστες-συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το μόνο που προκαλείται όπως έχω γράψει και στο παρελθόν είναι μία " πολύβουη ατμόσφαιρα" , απλά υπενθύμιση της παρουσίας μας, ουσιαστική απώλεια χρόνου και ενδεχομένως εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ( απο ΟΛΜΕ- ΕΛΜΕ).

      Τι " ουσιαστικό" προσέφερε μία ολονυκτία έξω από το ΥΠΑΙΘ;;;

      Γιατί δεν απαιτήθηκαν απαντήσεις απτές- ρεαλιστικές στη συνάντηση που προηγήθηκε με τόν Κ. Λάσκαρη στη μία και μοναδική ευκαιρία που είχατε;

      Διερωτώμαι αν ρωτήθηκε ο Κ.Λάσκαρης αν υπάρχει κάποια πρόνοια για όλους εκείνους τούς συναδέλφους οι οποίοι επέλεξαν συνειδητά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην εκπαίδευση χωρίς προηγουμένως να έχουν απολύτως καμμία εργασιακή εμπειρία στα νοσοκομεία.

      Διερωτώμαι αν ρωτήθηκε ο Κ.Λάσκαρης αν υπάρχει κάποια πρόνοια - πρόβλεψη για όλους εκείνους τούς συναδέλφους οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμα τους στον ιδιωτικό τομέα όπως π.χ γιατροί - φυσικοθεραπευτές-κομμωτές- αισθητικοί κ.α...................................που είχαν τιην εκπαίδευση ώς ΠΑΡΕΡΓΟ.............

      Σέ κάθε περίπτωση απαιτούνται πλέον ρεαλιστικές και απτές απαντήσεις.

      Δέν υπάρχουν περιθώρια χρόνου
      .
      Δεν προσδοκώνται ουσιαστικές λύσεις με ευχολόγια-αφορισμούς -εμμονές ( επαναλειτουργία των τομέων...........).
      Δεν αποτελούν ουσιαστική επίλυση του προβλήματος ούτε οι "προσωρινές αποφάσεις " ακύρωσης της διαθεσιμότητας , οι οποίες κατά τη γνώμη μου μπορεί να "εξυπηρετούν" υπό την έννοια ότι καλύπτονται κενά στα σχολεία χωρίς την υποχρέωση του ΥΠΑΙΘ να προσλάβει ωρομίσθιους και συμβάλλουν στη σημαντική απώλεια χρόνου και αποπροσανατολισμού απο την ουσιώδη επίλυση του προβλήματος.

      ( Το ΣΤΕ πρόσφατα απέρριψε την προσφυγή των Διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ με το επιχείρημα ότι η διαθεσιμότητα τους συνάπτεται με τίς μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας...............--------δημοσιεύθηκε στο esos ).

      Συνεπώς, εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης οι πραγματικές λύσεις δεν προσφέρονται με συναυλίες και ψήσιμο σουβλακίων αλλά με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ οριστικών λύσεων........

      Εκτός και αν κάποιοι των οποίων η ειδικότητα τους βρίσκεται ανάμεσα στις 925 οργανικές θέσεις των ΙΕΚ κωλυσιεργούν σκόπιμα προκαλώντας καθυστερήσεις με όλες τούτες τίς φαντασμαγορικές κινητοποιήσεις.

      Πρέπει να επιδιωχθεί μία νέα συνάντηση με ΟΛΜΕ και ΥΠΑΙΘ με σαφείς και απτές απαντήσεις τούτη τη φορά.

      Θα το επαναλάβω πάλι μήπως "όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει;;;;"

      Διότι τελικά ο καθένας σκέπτεται και πράττει κατά το δοκούν;;;;;;;;;;;;

      Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Συμπέρασμα κάθομαι στον καναπέ στη καλύτερη περίπτωση χρησιμοποιώ και το πληκτρολόγιο καλλιεργώ ηττοπάθεια υπόνοιες ανεπιβεβαίωτες –αποδέχομαι την κυριαρχία τους επάνω στη ζωή μου .
        Οι πειθαρχημένοι στην εξουσία της τηλεόρασης, καρφωμένοι στους καναπέδες της μιζέριας, του κοινωνικού ανταγωνισμού, της εξυπνάδας ‘τού την είπα’, ‘που θα μου πει εμένα, ποιος? αυτός?’ Η βαρβαρότητα της εποχής δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς ‘δε γίνεται τίποτα’, ‘όλα αυτά που κάνετε δε φέρνουν αποτέλεσμα’. ο.κ. εντάξει, δε φέρνουν αποτέλεσμα, ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη -που πρέπει, έτσι κι αλλιώς, να ρθει.

        Διαγραφή
      2. Αγαπητέ συνάδελφε -αγαπητή συναδέλφισσα δεν είχα απολύτως καμμία πρόθεση να καλλιεργήσω ηττοπάθεια αλλά ούτε και να διασπείρω "ζιζάνια" με υπόνοιες.
        Με καλοπροαίρετη διάθεση θέτω συγκεκριμένες ερωτήσεις και εκφράζω τίς δικές μου απόψεις και σκέψεις.
        Νομίζω οτι θα ήταν πιο χρήσιμο να απαντηθούν οι ερωτήσεις μου και να εκφραστούν και οι δικές σας απόψεις έστω και για τις δικές μου " υπόνοιες" όπως εσείς αναφέρετε.
        Επειδή ακριβώς και εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ούτε χρόνου αλλά ούτε και εφησυχασμού όπως και εσείς λέτε για αυτό θεωρώ ότι πρέπει να απαιτηθούν ρεαλιστικές απαντήσεις από το ΥΠΑΙΘ.

        Ωστόσο θα περιμένω τίς απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά μου.

        Ευχαρισστώ για την φιλοξενία

        Διαγραφή
      3. Και να συμπληρώσω επίσης στην προηγούμενη απάντησή μου οτι η ΟΛΜΕ με ψήφισμα της -καταγγελία καλά κάνει και καταγγέλλει όπως χαρακτηριστικά αναφέρει την"επιμονή του ΥΠΑΙΘ να σταματήσει με κάθε τρόπο τόν απεργιακό αγώνα των Διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ ............" και ότι συμπαρατάσσεται με τόν αγώνα τών Διοικητικών υπαλλήλων και απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εναντίον τους................. αλλά ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ .

        Επαναλαμβάνω ότι τα ευχολόγια - "οι βολτούλες-συλλαλητήρια δεν αρκούν πλέον.

        Απατώνται για μένα ρηξικέλευθες πράξεις με σαφείς ερωτήσεις και σαφείς απαντήσεις.

        Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί η κατακρεούργηση τών εργασιακών μας δικαιωμάτων.

        Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.





        Διαγραφή
    4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
      Μετά τις επιτυχημένες δράσεις της Συντονιστικής στον Πειραιά και στο Υπουργείο Παιδείας και Διαθεσιμότητας ελπίζω να είμαστε όλοι εκεί συμμετέχοντας, διατρανόνωντας και γνωστοποιώντας σε όλους τους Πειραιώτες την άθλια κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει. Φώτης

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΝΑΕΙ!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή