Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, αναμένεται να συζητηθεί μετά το Πάσχα.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Στο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό θα κατατεθούν τελικά ως τροπολογίες και οι υπόλοιπες επείγουσες ρυθμίσεις για την εκπαίδευση. Αφορούν το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων για το 2016 και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ.
Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του 360pedia.gr ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς τροπολογίες οι οποίες θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με τίτλο Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις, το οποίο θα συζητηθεί μετά το Πάσχα.
Οι ρυθμίσεις αυτές επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας αλλά κρίνεται απαραίτητο αυτή τη στιγμή να επιταχυνθεί η διαδικασία με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Μαρτίου και οι μαθητές τόσο των Γενικών Λυκείων όσο και των ΕΠΑΛ πρέπει να γνωρίζουν τι θα ισχύσει την επόμενη σχολική χρονιά. Οι ρυθμίσεις που θα κατατεθούν με τροπολογίες θα αφορούν:
  • Στο σύστημα με το οποίο θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου οι μαθητές της σημερινής Β΄ Λυκείου
  • Στην κατάργηση του συνυπολογισμού των βαθμών Α΄ και Β΄ Λυκείου για την εισαγωγή για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ
  • Στην επανασύσταση των τομέων και των ειδικοτήτων της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν το καλοκαίρι του 2013
Η επαπρόσληψη των διαθεσίμων εκπαιδευτικών ρυθμίζεται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικών και άλλες διατάξεις.

Πηγή: 360pedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου