Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μετά από 21 μήνες Διαθεσιμότητας, ΚΑΠΟΙΟΙ βάλθηκαν να μας απολύσουν έστω και τώρα.

Οι δολοφόνοι επιστρέφουν .....ξανά και ξανά στον τόπο του εγκλήματος!

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης του νομοσχεδίου που αφορά στην επαναφορά των διαθέσιμων - απολυμένων, εξαπολύεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση από ορισμένα κόμματα και μέσα ενημέρωσης, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την επιστροφή στις δουλειές μας και -βασισμένοι στην  τακτική του διαίρει και βασίλευε- να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τους άλλους εργαζόμενους.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
Αυτοί που μας έθεσαν σε διαθεσιμότητα-ομηρία από 22 Ιουλίου 2013, αυτοί που έδιωξαν 20.000 μαθητές από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ  για να τους στρέψουν στα ιδιωτικά ΙΕΚ, έχουν το θράσος -ακόμα και από τη θέση της αντιπολίτευσης- να θέλουν να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους, να μας δώσουν τη χαριστική βολή.  

Βγαίνει ο Κ. Καργκούνης, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, και λέει: «Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο», ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης (γιος  του πατριάρχη των πελατειακών σχέσεων -για να μην ξεχνάμε-) δε ντρέπεται .....να μιλάει για πελατειακές σχέσεις και να δηλώνει: «Αναδεικνύει επίσης περίτρανα τις πελατειακές σχέσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων»!

Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι: α) 2.500 εκπαιδευτικοί τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και ζητάμε όλοι να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, β) όλοι είχαμε προσληφθεί  με αδιάβλητες διαδικασίες, επετηρίδα ή ΑΣΕΠ.

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την απίστευτη ομηρία που περνάμε εμείς και οι οικογένειές μας εδώ και 21 μήνες, αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό που άφησαν τους μαθητές χωρίς καθηγητές, έχουν το θράσος να μιλάνε για συμφέροντα! Ποιοι; Αυτοί που εγκαινίαζαν ιδιωτικά ΙΕΚ την ίδια ώρα που μας έθεταν σε διαθεσιμότητα και καταργούσαν τους Τομείς και ειδικότητες Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-Κομμωτικής από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.

Γιατί δεν μας λένε πόσο ζημιώθηκε το δημόσιο από τις διαθεσιμότητες, όλους αυτούς τους 21 μήνες; Ελπίζουμε να λογοδοτήσουν κάποτε στην Ελληνική δικαιοσύνη  και να λάμψει η αλήθεια για το ποια συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν. 

Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα καταγγέλλοντας όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις:
  • Ζητάμε από την κυβέρνηση, χωρίς ταλαντεύσεις και υπαναχωρήσεις, να προχωρήσει ταχύτατα στην ψήφιση του νομοσχεδίου, παίρνοντας υπόψη τις τροπολογίες, με βάση τις προτάσεις της συντονιστικής μας επιτροπής και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Καλούμε τους συναδέλφους, σ' αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή -χωρίς επανάπαυση και εφησυχασμό-, να εντείνουμε τον αγώνα μας για την πλήρη δικαίωσή μας,  για την επιστροφή καθηγητών και μαθητών στα σχολεία.
  • Δηλώνουμε ότι -σε κάθε περίπτωση- θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλους τους συναδέλφους για να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία, για να γίνουν οι χιλιάδες διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών που απαιτούνται, για να υπάρξει ουσιαστική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση στη χώρα μας.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ.

1 σχόλιο:

  1. KYRIAKOS MHTSOTAKHS, Καραγκούνης & ΣΑΜΑρζέλοι (με όλο τον εσμό), αλλά κι ο Θλιβερός ΠΟΤΑΜ-ΜΟΥΣΗΣ ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους: ΝΑ ΜΗ ΘΙΓΕΙ ΤΟ...ΜΑΓΑΖΑΚΙ!
    Πού ακούστηκε, σου λέει ο Ποταμ -μούσης, να επαναπροσληφθούν οι άδικα απολυμένοι, ώστε να δουλεύουν στις θέσεις που αξιοκρατικά απέκτησαν, και να πληρώνονται κανονικά, με έσοδα από φορολογία του ΜΕΓΚΑ κάναλου, του λαθρεμπορίου του Μελισσανίδη, αλλά και των "δικών μας παιδιών", που αναγράφονται στη λίστα Λαγκάρντ και ...αλλαχού! Αυτό είναι "άνω ποταμών" που θα έλεγε κι ο θλιβερός αυτιστικός, υπερκινητικός και δυσαρθρικός ΠΟΤΑμ-Μούσης....!
    Πάλι με χρόνους και καιρούς, πάλι δικά μας θάναι (και θάναι ντάλα μεσημέρι)!!!
    Όσο για το Σαμαρζελιστάν και το θλιβερό Ποταμ-μούσι, ε, ας πάνε αυτοί τώρα να υπηρετήσουν σε ένα "Αγροτικό Επί Θητεία", ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή