Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αποτελέσματα από τη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής με το Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αποτέλεσμα εικόνας για νομοσχεδιο Τσουκαλας ΥΔΜΗΔΣτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12/3 μεταξύ αντιπροσωπίας της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα και του Γενικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Τσουκαλά, μας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

α) Την ερχόμενη Τρίτη θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που αφορά στην αποκατάσταση των διαθεσίμων-απολυμένων, ενώ περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα τεθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και στις αρχές Απριλίου θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

β) Στο παραπάνω νομοσχέδιο εκτός από τις γενικές διατάξεις, θα υπάρχει και ειδικό άρθρο που θα αφορά στην επανασύσταση όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, καθώς και των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με το άρ. 82 του ν. 4172/2013. Οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν στις οργανικές θέσεις με τον ίδιο βαθμό και Μ.Κ. που κατείχαν.

γ) Με την ψήφιση και τη δημοσίευση του νομοσχεδίου, όλοι οι εκπαιδευτικοί θα επανέλθουν ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Παιδείας, συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων που δεν είχαν κάνει αιτήσεις στις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ. Η ακριβής διαδικασία για την επανατοποθέτηση σε οργανικές θέσεις θα γίνει υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

δ) Σε αυτό το νομοσχέδιο δεν προβλέπεται αναδρομική καταβολή του 75% για τους συναδέλφους που έχει γίνει διακοπή της μισθοδοσίας τους, ούτε το 25% για τους υπολοίπους. Επίσης δεν προβλέπεται η δυνατότητα επιστροφής για τους συναδέλφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί. 

ε) Η επαναφορά των Τομέων και ειδικοτήτων των μαθητών, θα γίνει με το πρώτο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Συνάδελφοι, παρά τις παραπάνω θετικές εξελίξεις, τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση και εφησυχασμός. Συνεχίζουμε ενωτικά και αγωνιστικά, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση όλων μας των αιτημάτων.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου