Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Κατρούγκαλου με διαθέσιμους-απολυμένους

Μέσα στο Μάρτιο, η κατάθεση νομοσχεδίου για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επαναπρόσληψη των απολυμένων 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά την πρόσκληση του Γ. Κατρούγκαλου, συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ και των επιτροπών δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 

Από τη συνάντηση αυτή (με βάση και τις ερωτήσεις που τέθηκαν) προέκυψαν τα παρακάτω:

  • Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης-Μεταρρύθμισης, εντός του Μαρτίου στη βουλή, θα περιλαμβάνει:   α) Κατάργηση του νόμου 4093/12 που αφορά στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο και του 4172/13 (αρ.82)  β) Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

  • Θα υπάρξει mini κινητικότητα σε καθαρά εθελοντική βάση (π.χ. ένας σχολικός φύλακας, αν επιθυμεί μπορεί να πάει φύλακας σε κάποιο Μουσείο -αρχαιολογικό χώρο ή αν επιθυμεί θα επιστρέψει στη θέση του).

  • Σχετικά με την επαναφορά των δομών που καταργήθηκαν, είπε ότι θα αποφασιστεί από κοινού με το κατά περίπτωση αρμόδιο υπουργείο, το οποίο θα έχει και τον πρώτο λόγο. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι έχει γίνει συζήτηση με το υπουργείο Παιδείας και όλοι οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στα σχολεία τους (όπως αναφέρθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις, από τον κ. Κουράκη στη Βουλή). 
  • Σε 6 μήνες θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα που θα αφορά ευρύτερα όλο το δημόσιο και αυτούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις με οριστικούς πίνακες.
  • Ο Γ. Κατρούγκαλος απέκλεισε την πιθανότητα καταβολής του 25% του μισθού που περικόπηκε κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας. 

Μετά το τέλος της συζήτησης έγινε κοινή σύσκεψη εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα από διάφορες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, κά) που παραβρέθηκαν στη συνάντηση.
Στη σύσκεψη αυτή καταλήξαμε: 
α) Να συνεχίσουμε ενωμένοι (με βάση τους κοινούς μας στόχους) στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι την τελική δικαίωσή μας. 
β) Να επιδιώξουμε το ταχύτερο δυνατόν, συναντήσεις κοινής αντιπροσωπίας ΟΛΜΕ- εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταρρύθμισης, για να απαιτήσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την άμεση επιστροφή μας στα σχολεία. 
γ) Να καλέσουμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, παίρνοντας μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των παραπάνω συναντήσεων με τους Υπουργούς.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ.

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα ανέφερε ότι θα επιστρέψουν συνολικά περίπου 3.900 υπάλληλοι, εκ των οποίων 1.030 είναι αυτοί που έχουν απολυθεί, περισσότεροι από 1.800 βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και περίπου 1.040 που εργάζονται με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το κόστος της επαναπρόσληψής τους περιορίζεται στα 22.832.000 ευρώ.
    Όμως ο αριθμός >1.800 που ανέφερε -γι αυτούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα - δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!!! Πάλι μαθήματα απλής αριθμητικής θα κάνουμε, γιατί οι "υπηρεσιακοί παράγοντες" όπως έχουν -και στο πρόσφατο παρελθόν αποδείξει- δεν έχουν καλή σχέση με τους υπολογισμούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή