Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για την επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Δεν επαναπαυόμαστε και δεν εφησυχάζουμε, μέχρι να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Κοινή αντιπροσωπία  του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Κατά τη συνάντηση αυτή, το πρώτο θέμα που τέθηκε και κυριάρχησε, ήταν το θέμα των διαθεσιμότητων, όπου παρουσιάσαμε τα αιτήματά μας, σύμφωνα με τα υπομνήματα της Συντονιστικής Επιτροπής και της ΟΛΜΕ. 

Από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πήραμε τις παρακάτω απαντήσεις:
  1. Γίνεται προσπάθεια με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της επαναφοράς της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων μας.
  2. Στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας (πολυνομοσχέδιο) θα περιλαμβάνεται ρύθμιση που θα αφορά την επανασύσταση των οργανικών θέσεων των 50 καταργημένων ειδικοτήτων και τη  τοποθέτηση των εκπαιδευτικών -που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα- σε αυτές. Με το ίδιο νομοσχέδιο θα επανέλθουν και οι Τομείς και οι ειδικότητες Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-κομμωτικής στο ΕΠΑΛ
  3. Το Υπουργείο Παιδείας, ήδη, (υιοθετώντας τις προτάσεις που έστειλε η ΟΛΜΕ) επεξεργάζεται το νομοσχέδιο και σε 15-20 μέρες θα πάει στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Μετά θα ακολουθήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία: Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ολομέλεια. Υπολογίζεται ότι σε ενάμισι έως δύο μήνες θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.
  4. Οι επανατοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα-απόλυση θα συνυπολογιστούν στις 15.000  νέες προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015. Σ' αυτό το σημείο έγινε συζήτηση και ξεκαθαρίστηκε ότι, θα επανατοποθετηθούμε με το μισθό που παίρναμε πριν τεθούμε σε διαθεσιμότητα.
  5. Όσον αφορά τα λεχθέντα του Κ. Κουράκη σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι "θα επανασυσταθούν σχεδόν όλες οι ειδικότητες", ο ίδιος διευκρίνισε ότι το "περίπου ίδιες" έχει να κάνει με την προσθήκη και νέων ειδικοτήτων π.χ. αγροτικής ανάπτυξης και κατέληξε λέγοντας "δεν υπαινίσσομαι τίποτα, δεν υπονομεύω τίποτα, δεν έχω κρυφή ατζέντα".
  6. Ο Υπουργός παιδείας ανέφερε ότι: "υπάρχουν μηχανισμοί στα Υπουργεία που δεν τους ελέγχουμε ακόμα" σ' αυτούς αποδόθηκε η έκδοση των νέων πινάκων του ΑΣΕΠ και η σημερινή εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Δ/βάθμιας σχετικά με την πρόσκληση των "διπλοθεσιτών" διαθέσιμων για επιλογή θέσης!!  Στο σημείο αυτό μας διαβεβαίωσε -σύμφωνα και με τη χτεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου- ότι η διαδικασία της "κινητικότητας" παύει να υπάρχει.
  7. Μας δήλωσαν ότι βλέπουν με θετικά την επαναφορά στις οργανικές θέσεις που κατείχαν, όλων όσων έχουν μεταταγεί (σε διοικητικές θέσεις ή με την προκήρυξη 6/13) και όσων έχουν πρόωρα συνταξιοδοτηθεί,  μετά από  αίτησή τους.
  8. Ενώ αναγνώρισαν ότι είναι δίκαιο το αιτήμά  μας για την πλήρη αποκατάστασή μας (αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού) δεν δεσμεύτηκαν σχετικά.
Στην κοινή ενημέρωση-σύσκεψη των διαθέσιμων που ακολούθησε μετά, εκφράστηκε ομόφωνα η αντίληψη ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμία επανάπαυση και κανένας εφησυχασμός.  Θα παρακολουθούμε συνεχώς στενά όλες τις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πίεσή μας, ζητώντας συνάντηση και με τον κ. Κατρούγκαλο, και νέα συνάντηση με τον κ. Κουράκη που είναι ό αρμόδιος για τα θέματα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι να κατατεθεί και να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου