Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΦΕΚ (Α'74/2014) ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος Αριθμ. Πρωτ.:ΔΙΠΙΔ/Β2. Δ/188 /οικ.7861 σχετικά με την:
"ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ -ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ¨"
......  Εντός 3 εργάσιμων ημερών από τη λήξη του χρόνου διαθεσιμότητας, οι Δ/ντες Προσωπικού καλούνται να ολοκληρώσουν τη διαδικασία καταχώρισης ως εξής:
α. Αποστέλουν....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Το μαρτύριο της σταγόνας, όλων μας συνεχίζεται, δεν θέλουν να το σταματήσουν ακόμη.


Διαρροές για Αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου διοικητικής Μεταρρύθμισης, το νομοθετικό κενό για αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας μέσω του ΟΑΕΔ όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται θα καλυφθεί με διάταξη που προωθεί ο κ. Μητσοτάκης και αναμένεται να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
 
Σύμφωνα με τη διάταξη, για τον υπολογισμό του ποσού αποζημίωσης από το Δημόσιο ως βάση λαμβάνεται ο βασικός μισθός του υπαλλήλου κατά την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ως χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται όλος ο χρόνος που ελήφθη υπόψη για την κατάταξη του υπαλλήλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 4024/2011, ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι τη θέση του υπαλλήλου σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και ο χρόνος διαθεσιμότητας.
 
Στην αποζημίωση απόλυσης συνυπολογίζονται «εν μέρει και οι αποδοχές διαθεσιμότητας που έλαβαν οι εν λόγω υπάλληλοι». Στις ρυθμίσεις υπάγονται και οι απολυόμενοι για τους οποίους η σχετική πράξη εκδόθηκε πριν την έναρξη ισχύος του νόμου.
 
Σύμφωνα με την προωθούμενη ρύθμιση, οι μόνιμοι και οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημόσιοι υπάλληλοι που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στη συνέχεια απολύονται θα δικαιούνται το επίδομα ανεργίας καθώς και τις λοιπές παροχές που χορηγούνται από τον ΟΑΕΔ, έστω και αν δεν είχαν υπαχθεί στην ασφάλιση ανεργίας του εν λόγω Οργανισμού.
 
Για την καταβολή επιδόματος θα λαμβάνονται υπόψη, αντί του εγγράφου καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, η σχετική πράξη λύσης της εργασιακής σχέσης και, αντί των ημερών εργασίας απασχόλησης, η υπηρεσία του υπαλλήλου, όπως αυτή υπολογίζεται για την καταβολή της αποζημίωσης απόλυσης.
 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Κυριάκος Κυριακίδης27 Μαρτίου 2014 στις 7:13 μ.μ.

    Ακούστε την απορία μου και αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει:
    Εγώ δεν έχω συμπεριληφθεί στους «Τελικούς Πίνακες» της ανακοίνωσης 8/2013, έχω όμως υποβάλει τη σχετική αίτηση μετάταξης. Θεωρητικά, μετά τη δημοσίευση των πινάκων της ανακοίνωσης 10/2014, αφού εξεταστούν οι ενστάσεις και αφού γίνουν οι όποιες μετακινήσεις εκπαιδευτικών από θέση σε θέση, θα μπορούσα να συμπεριληφθώ στους «Επικαιροποιημένους Τελικούς Πίνακες» της 8/2013.
    Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο ΔΙΠΙΔ/Β2.Δ/188/οικ.7861 του Μητσοτάκη,
    Α. οι Διευθύνσεις Διοικητικού: αποστέλλουν στο Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ έγγραφο με τους υπαλλήλους για τους οποίους διαπιστώνεται η παράταση του χρόνου διαθεσιμότητας για έναν από τους παρακάτω λόγους:
    - έχουν υποβάλει αίτηση για τη μετάταξη/μεταφορά τους σε μία από τις
    Ανακοινώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής
    Διακυβέρνησης
    - έχουν συμπεριληφθεί σε εκδοθέντες μέχρι τη δημοσίευση του νόμου
    οριστικούς πίνακες διάθεσης και εκκρεμεί η δημοσίευση της πράξης
    μετάταξης/μεταφοράς στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.`
    Συμπεραίνω ότι αφού εκπληρώ τον πρώτο από τους παραπάνω λόγους, παρατείνεται η διαθεσιμότητά μου.
    Στη συνέχεια αναφέρεται:
    Β. οι Διευθύνσεις Διοικητικού: αποστέλλουν στο Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ έγγραφο με τους υπαλλήλους για τους οποίους διαπιστώνεται η μη παράταση του χρόνου διαθεσιμότητας για έναν από τους παρακάτω λόγους:
    - δεν έχουν υποβάλει αίτηση για τη μετάταξη/μεταφορά τους στο πλαίσιο του
    Προγράμματος Κινητικότητας
    - δεν έχουν συμπεριληφθεί σε οριστικούς πίνακες διάθεσης.
    Τώρα συμπεραίνω ότι αφού δεν έχω συμπεριληφθεί στους οριστικούς πίνακες, θα πρέπει να μην παραταθεί η διαθεσιμότητά μου.
    Τελικά παρατείνεται η διαθεσιμότητά μου ή όχι; Έχουμε οριστικούς πίνακες ή όχι;
    Κυριάκος Κυριακίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή