Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο καταδικάζουν τη βία εναντίον εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν στις 28.02

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-02-2014
1. Από την ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Διεθνούς (EDUCATION INTERNATIONA)   
Ελλάδα: συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν την αστυνομική βία
Η Εκπαιδευτική Διεθνής εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Έλληνες συναδέλφους. «Η ETUCE και οι οργανώσεις μέλη της καταδικάζουν έντονα το ξέσπασμα βίας των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και τους πολίτες που διαδήλωναν», δήλωσε ο Μάρτιν Ρόμερ Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα της Εκπαιδευτικής Διεθνούς, της ETUCE.
Οι εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο δεν μπορούν και δεν πρόκειται να ανεχθούν περισσότερο την βάρβαρη επιβολή των μέτρων λιτότητας και τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, πρόσθεσε.
Διαμηνύει επίσης στην Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί το δικαίωμα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων να διαδηλώνουν, ένα κατακτημένο δικαίωμα των σωματείων, και την καλεί να ξεκινήσει τον κοινωνικό διάλογο και να εξασφαλίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης στη χώρα.
2.  Από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ETUCE) 
3.  Από την διεθνή ιστοσελίδα της Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών (Teacher Solidarity)
Τα ΜΑΤ επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα
Η ιστοσελίδα μας δέχτηκε ένα σοκαριστικό πακέτο ενημερωτικού υλικού που δείχνει τα ΜΑΤ να χτυπούν και να επιτίθενται σε εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και άλλους δημόσιους υπαλλήλους, που διαμαρτύρονταν την Παρασκευή ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις των συναδέλφων τους.
4.  Από την Βρετανική  ιστοσελίδα της USI, οργάνωσης αλληλεγγύης των Βρετανικών Συνδικάτων
6.   Ο Μπομπ Άρτσερ, Συνδικαλιστικός Σύνδεσμος της Εκστρατείας Αλληλεγγύη για την Ελλάδα (GreeceSolidarity Campaign), Πρόεδρος του παραρτήματος της NUT (Ομοσπονδία Βρετανών Εκπαιδευτικών) στοRedbridge έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην ΟΛΜΕ και τα μέλη της:
Μαθαίνουμε με τεράστια αγανάκτηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η αστυνομία τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην Ελλάδα κατά τη διαμαρτυρία τους ενάντια στις απολύσεις, που έγινε την Παρασκευή. Αυτοί που επιβάλλουν μια ανείπωτη δυστυχία στον Ελληνικό Λαό, όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, παριστάνουν ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση σα να ήταν μια επιφανειακή κι εφήμερη κατάσταση, βλέπουμε ελπίζουν να σας αναγκάσουν να υποφέρετε σιωπηλοί και φαντάζονται ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα αδιαφορήσει.
Ε λοιπόν δεν πρόκειται να στρέψουμε το βλέμμα μας αλλού και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υποφέρετε σιωπηλοί.
Αλληλεγγύη!
Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε το μήνυμα αλληλεγγύης μας σε όλα τα μέλη και τις Οργανώσεις της ΟΛΜΕ. Θεωρούμε ότι η βία με την οποία σας αντιμετώπισαν οι Ελληνικές Αρχές, είναι απόλυτα αποκρουστική!
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και νέα ψηφίσματα συμπαπράστασης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από το Γραφείο τύπου της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου