Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/3 ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στις 14:00
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας
Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια της «ντροπής»
Η Αξιολόγηση - Χειραγώγηση δε θα περάσει


ΟΛΜΕ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το Σάββατο, 15/3/14 ξεκινούν στο Υπ. Παιδείας τα σεμινάρια των στελεχών εκπαίδευσης και των σχολικών συμβούλων προκειμένου να «επιμορφωθούν» για να ασκήσουν το ρόλο του αξιολογητή στην προωθούμενη ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Η Ομοσπονδία μας έχει εκφράσει επανειλημμένα την πλήρη αντίθεση του κλάδου μας εκπαιδευτικών στην προωθούμενη αξιολόγηση και το νομοθετικό της πλαίσιο και διεκδικούμε την ακύρωσή τους. 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας στο Μαρούσι (στάση Ηλεκτρικού: Νερατζιώτισσα) το Σάββατο, 15/3/14 στις 2 μ.μ.

ΑΔΕΔΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αρνείται να αντιληφθεί το μέγεθος της αντίδρασης των εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της αξιολόγησης και συνεχίζει απτόητη τον προγραμματισμό που της επιβάλλει η απόφαση να διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση και η προοπτική απορρόφησης και άλλων κοινοτικών κονδυλίων, όχι φυσικά προς όφελος των μαθητών και της δημόσιας εκπαίδευσης.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αποκαλούμενη αυτοαξιολόγηση έχει ναυαγήσει κι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποκύπτουν σε πιέσεις ώστε να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας. Γνωρίζουν ότι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί με αίσθηση της ευθύνης που έχουν απέναντι στο δημόσιο σχολείο και τους μαθητές τους, είπαν ένα δυναμικό «Όχι» στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση - χειραγώγηση που οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, κλείσιμο σχολείων και απολύσεις.
  Συνεχίζουν, όμως, καλώντας, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου,  τα στελέχη της εκπαίδευσης (Περιφερειακούς Διευθυντές, Προϊστάμενους Επιστημονικής Καθοδήγησης, Διευθυντές Εκπαίδευσης...) σε «επιμόρφωση» για την αξιολόγηση στο Υπουργείο Παιδείας.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση που διοργανώνουν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, έξω από το Υπουργείο Παιδείας το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 και ώρα  14:30 ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση της «επιμόρφωσης» και να δώσουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το μήνυμα ότι οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της δε θα περάσουν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου