Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 
ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11.30 π.μ.

Συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά πραγματοποίησαν σήμερα στις 11.30 π.μ. εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα Αττικής, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις επικείμενες απολύσεις των εκπαιδευτικών και στην κυβερνητική πολιτική που διαλύει και συρρικνώνει τη δημόσια εκπαίδευση. 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά, και το πολιτικό γραφείο του Υπουργού απολύσεων εκπαιδευτικών, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου.
Σε 11 μέρες απολύονται 1845 εκπαιδευτικοί που στις 22 Ιουλίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ οι μαθητές των ειδικοτήτων (Υγείας, Γραφιστικών Τεχνών, Κομμωτικής και Αισθητικής) που καταργήθηκαν, καλούνται σε 2 μήνες να δώσουν Πανελλήνιες έχοντας χάσει χιλιάδες ώρες μαθημάτων. Ο Υπουργός Παιδείας αδιαφορεί για την εκπαίδευση των μαθητών, ενώ 8 μήνες τώρα εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και την κοινή γνώμη με ασύστολα ψεύδη για δήθεν "τακτοποίηση" των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
Οι εκπαιδευτικοί δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση αυτού του εγκλήματος.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση ήταν:
  • Κανένας μαθητής έξω απ’ τα σχολεία, κανείς καθηγητής στην ανεργία
  • Αρβανιτόπουλε μας κλέβεις τη δουλειά και κλείνεις τα σχολεία στα πιο φτωχά παιδιά 
  • Σπρώχνουν τα σχολεία στην παρακμή και κάνουνε εγκαίνια στα ΙΕΚ "Ακμή" 
  • Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη 
  • Αν οι συνάδελφοί μου δε γυρίσουν πίσω, όρκος τιμής να μη λυγίσω 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 10/03/2014 ΑΠΟ ΤΟ STAR
)Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014- ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα


Συμβολικό αποκλεισμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και μαθητές των ΕΠΑΛ Δυτικών συνοικιών με μέλη και των τεσσάρων ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην διαθεσιμότητα, στην κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας στην χώρα μας. Από νωρίς το πρωί οι εκπαιδευτικοί απέκλεισαν τέσσερα ΕΠΑΛ στις Δυτικές συνοικίες, το ΕΠΑΛ Νεάπολης, Κορδελιού, Σταυρούπολης και Αμπελοκήπων σταματώντας την λειτουργία τους. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που απέκλεισαν για αρκετή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου