Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

 Συλλαλητήριο 10/10 12 μεσ. στα Προπύλαια

Ο.Λ.Μ.Ε.:    ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων ενάντια στις διαθεσιμότητες, να διατρανώσουν την απόφασή τους για στήριξη της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων αύριο Πέμπτη, 10/10 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.


Αυτοαξιολόγηση ή ... αναγκαστική αργία, για τους υπαλλήλους των ΑΕΙ!

 »  » υπαλληλους, αργια, αναγκαστικη, αυτοαξιολογηση

Με νομοθετική ρύθμιση, που θα τεθεί σε ψήφιση στη Βουλή, επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας να ξεπεράσει την άρνηση των πρυτάνεων τεσσάρων πανεπιστημίων να στείλουν στο ΑΣΕΠ τις λίστες με τους διοικητικούς υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Με απόφαση του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου καλούνται εντός πέντε ημερών όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ει...
 πηγή: www.cretalive.gr                        Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο
Νέα ΚΥΑ ετοιμάζει ο υπουργός για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ –Και ποινικές ευθύνες από εισαγγελείς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Εκπνέει αύριο Τετάρτη η προθεσμία που έχει δοεθεί στις  Διευθύνεις Προσωπικού των 8 Πανεπιστημίων να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία όλων των διοικητικών υπαλλήλων των οποίων οι κλάδοι που ανήκουν καταργούνται ,προκειμένου να γίνει η μοριοδότησή τους και στη συνέχεια να επιλεγούν οι 1349 υπάλληλοι  που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Ανώτατη πηγή του υπουργείου Παιδείας, ανακοίνωσε σήμερα στο esos, ότι:
Α. Οι εισαγγελείς  που έλαβαν στην παραγγελία από τον υπουργό παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο είναι αποφασισμένοι να επέμβουν και να αποδώσουν ποινικές ευθύνες στους Διευθυντές  Προσωπικού των Πανεπιστημίων και σε όσους έχουν  την ευθύνη για την μη αποστολή των στοιχείων που ζητήθηκαν
Β. Το υπουργείο παιδείας είναι αποφασισμένο την Πέμπτη το πρωί για τα Πανεπιστήμια που δεν εφαρμόσουν την απόφαση για την αποστολή των στοιχείων, να εκδώσει νέα κοινή Υπουργική Απόφαση η ποία θα καταργεί  ολόκληρους κλάδους και όχι αριθμό  θέσεων κατά κλάδο όπως προβλέπει η νυν ΚΥΑ  (σ.σ. η οποία δεν θα ισχύσει).

Πάντως η μη αποστολή στοιχείων φέρεται να μην οφείλεται σε άρνηση, αλλά σε καθαρά αντικειμενικούς λόγους , καθώς στα Ιδρύματα αυτά πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις από τους διοικητικούς υπαλλήλους.
O υπουργός Παιδείας  από την προηγούμενη Τετάρτη έδωσε παραγγελία στους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών  Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών ,. Ηρακλείου, Ιωαννίνων  και Θεσσαλίας να επιληφθούν, κατά την αρμοδιότητά τους (άρθρ. 25 παρ. 4 περ. β’ του ν. 1756/1988, όπως ισχύει), και να εκδώσουν παραγγελία για την άμεση, και πριν από την 10η Οκτωβρίου, χορήγηση από τις Διευθύνσεις προσωπικού 8 Πανεπιστημίων   σε ψηφιακή μορφή και κάθε συναφούς εγγράφου με τις «λιστες» των διοικητικών υπαλλήλων (με τα αντίστοιχα προσόντα τους) που οι κλάδοι τους καταργούνται και την αποστολή τους στο ΑΣΕΠ, κατά τα οριζόμενα στο νόμο, επιφυλασσόμενοι για τη λήψη και άσκηση κάθε ενδεικνυόμενου και προβλεπόμενου μέσου προστασίας των εννόμων συμφερόντων του Δημοσίου.

 
 ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
                                                                                           
                                                         Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο του essos.gr


Καθηγητές, εργαζόμενοι ΕΜΠ: Επιστολή σε γονείς και στους πρωτοετείς φοιτητές μας  



 Τρί, 08/10/2013 - 15:57 --                                    Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Εμείς, καθηγητές και εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σας καλωσορίζουμε στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας. Σας συγχαίρουμε, φοιτητές, φοιτήτριες και τους γονείς που σας στήριξαν, καθώς γνωρίζουμε καλά, πόσο κοπιάσατε για να κάνετε πράξη το όνειρο σας, να σπουδάσετε σε ένα καλό δημόσιο, διεθνούς κύρους, ελληνικό πανεπιστήμιο. 
Σήμερα, την ώρα που στο Ίδρυμα μας ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε το ακαδημαϊκό έτος, να εγγράψουμε τους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του, να αποχαιρετήσουμε τους επιτυχημένους διπλωματούχους του, να αρχίσουμε το νέο πρόγραμμα σπουδών, να ανοίξουμε τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, συνέβη κάτι περίεργο και δραματικό ταυτόχρονα.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέτει σε διαθεσιμότητα 550 εργαζόμενους μας διοικητικούς υπαλλήλους. Δηλαδή το 65% του διοικητικού προσωπικού. Την ίδια στιγμή προαναγγέλλει την διαθεσιμότητα του 40% των καθηγητών, στο επόμενο έτος. Με λίγα λόγια φαίνεται να θέλει να μειώσει το μέγεθος του Πολυτεχνείου στο μισό......

                                                                                                     Διαβάστε περισσότερα


EKTAKTO-ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ
  • Αγαπητές/οι συνάδελφοι,
    Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με αρκετά ασφαλείς πληροφορίες επίκειται επέμβαση των εισαγγελέων στα ΑΕΙ. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι η επέμβαση να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 10/10. 
    Αν δεν πρόκειται για το τελευταίο μέσο πίεσης προκειμένου να ενδώσουν τα ΑΕΙ αποστέλλοντας τις λίστες, φαίνεται ότι επίκεινται εξελίξεις. 
    Για την Αθήνα αυτό αφορά το ΕΜΠ, το ΕΚΠΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Επικοινωνήστε άμεσα με τους συλλόγους των εργαζομένων και με τις απεργιακές επιτροπές για συντονισμό. 
    Θυμίζουμε ότι:
    αύριο Τετάρτη στις 12.00 στο ΕΜΠ και στο ΕΚΠΑ υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις υποδοχής φοιτητών, 
    • το απόγευμα στις 18.00 συναυλία στα Προπύλαια και 
    • την Πέμπτη το πρωί στις 11.00 Συλλαλητήριο στα Προπύλαια. 
    Είναι τόποι όπου μπορούμε να επικοινωνούμε για ότι χρειαστεί. Κινητοποιούμαστε για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου της Πέμπτης. 
    Καλή δύναμη σε όλες και όλους!

    Ανάρτηση από School of Architecture, National Technical University of Athens στο  FB           

1 σχόλιο:

  1. Οι δικαστές θα δώσουν τη λύση για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ
    Την Πέμπτη θα μεταβούν οι εισαγγελείς στα οκτώ ΑΕΙ για να πάρουν τις λίστες της διαθσιμότητας τφν διοικητικών υπαλλήλων. Αν οι αρμόδιοι διευθυ7ντέρς διοικητικού προωπσικού αρνηθούν να τις απραδώσουν θα έχουν ποινικές ευθύνες. Απειλή αυτόφωρου σε βάρος των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος, ενώ δεν αποκλείεται να ελεγχθούν ποινικά και οι πρυτανικές αρχές.

    Ανεβαίνει ο υδράργυρος στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης καθώς αύριο, Τετάρτη, λήγει η προθεσμία υποβολής στο ΑΣΕΠ από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων των καταλόγων με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Στις διοικήσεις των οκτώ πανεπιστημίων έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας από την περασμένη εβδομάδα. Επιστολή απέστειλε και ο υπουργός Παιδείας, ενώ ακολούθησε εισαγγελική παραγγελία με την οποία οι διοικήσεις καλούνταν να παραδώσουν τα στοιχεία εντός της προθεσμίας που έχει ορισθεί. Η απεργία διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων, ωστόσο, κατέστησε αδύνατη τη συγκέντρωση των στοιχείων και την αποστολή τους στο ΑΣΕΠ.

    Ως εκ τούτου, αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος, ενώ δεν αποκλείεται να ελεγχθούν ποινικά και οι πρυτανικές αρχές επειδή αμέλησαν να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας ώστε να λειτουργήσουν τα ιδρύματα που διευθύνουν. «Ο νόμος θα εφαρμοσθεί και η εθνική προσπάθεια θα ολοκληρωθεί. Κανείς δεν δικαιούται να συντηρεί φέουδα ανομίας» τόνιζαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Παιδείας που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

    Από την πλευρά τους, οι πρυτανικές αρχές των οκτώ πανεπιστημίων (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ζητούν να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και στη συνέχεια να συμφωνηθεί με το υπουργείο μια κοινά αποδεκτή μέθοδος αξιολόγησης των δομών των πανεπιστημίων. Σε χθεσινή του ανακοίνωση, εξάλλου, το Συντονιστικό Οργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων κάνει λόγο για επιδείνωση της κατάστασης στα οκτώ πανεπιστήμια επισημαίνοντας ότι η απεργία διαρκείας αλλά και η συμμετοχή των μελών ΔΕΠ στις κινητοποιήσεις καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους.

    Σημειώνεται ότι αύριο, ημέρα εκπνοής του «τελεσίγραφου» του υπουργείου Παιδείας για τα ονόματα των 1.349 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Κτιρίου Διοίκησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στις 11:00 το πρωί για τους πρωτοετείς φοιτητές του ΕΜΠ, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα ακολουθήσει εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.

    Πηγή: AMΠE

    ΑπάντησηΔιαγραφή