Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης για 22 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα 

lawΠΡΟΣ:  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ -  ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗ: κ.κ. Β. Χατζηγιαννάκη, Αγγ. Μπακογιάννη, Χ. Ρόκου ΚΟΙΝΟΠ.:  
ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  
  Αγαπητοί φίλοι.
Σας ενημερώνουμε με χαρά ότι η πρώτη ομαδική αίτηση που ασκήσαμε εκ μέρους των συναδέλφων σας της ομάδας που συντονίζετε για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως έγινε δεκτή με σημερινή (30.09) απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση αναστολής εκτελέσεως. Κατόπιν της αποφάσεως αυτής όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν (συνολικά 22) στην υπόψη αίτηση εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΚΤΑΚΤΟ – Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης για 22 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Εδώ το έγγραφο:https://docs.google.com/file/d/0B7BpM6tJzq7WZTVIZUNSWTAxRTg/edit?usp=sharing



ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 22 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Το Εφετείο παγώνει τις διαθεσιμότητες


Προσωρινή προστασία σε 22 εκπαιδευτικούς που μπήκαν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας έδωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μετρά τους πρώτους 12.500 «διαθεσίμους» στο πλαίσιο των συμφωνιών της με την τρόικα.
Πρώτη νίκη για τους εκπαιδευτικούς η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πρώτη νίκη για τους εκπαιδευτικούς η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Το δικαστήριο έκανε δεκτή ομαδική αίτηση καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, χορηγώντας προσωρινή διαταγή που παγώνει την ισχύ της απόφασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κόντρα στη δικαστηριακή πρακτική, που θέλει να γίνονται δεκτά, με φειδώ, ασφαλιστικά μέτρα υπέρ εργαζομένων, το δικαστήριο αναστέλλει προσώρας την επίμαχη απόφαση.
Οπως αναφέρει ο δικηγόρος των καθηγητών Απ. Παπακωνσταντίνου, είναι η πρώτη προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το Διοικητικό Εφετείο σε ομαδική αίτηση. Ο ίδιος εξηγεί ότι μετά την εξέλιξη αυτή όλοι οι εκπαιδευτικοί που προσέφυγαν στο δικαστήριο θα εξαιρεθούν από τη διαθεσιμότητα και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, λαμβάνοντας πλήρεις αποδοχές.  

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο της  
Στο ΣτΕ για την αναστολή της διαθεσιμότητας οι δημοτικοί αστυνομικοί Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν στο Διοικητικό Εφετείο οι πρώτες ομαδικές αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως διαθεσιμότητας, δημοτικών αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει (στο πλαίσιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ) τις υποθέσεις των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, ενδέχεται να επιλεγεί η διαδικασία της πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση αυτή, μέχρι να κριθεί η υπόθεση, "παγώνουν" όλες οι υπόλοιπες. Αυτό σημαίνει ότι περίπου την Άνοιξη, το ΣτΕ θα έχει κρίνει κατά τρόπο οριστικό τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας».
Στην επιλογή αυτή ενδέχεται να καταλήξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς μόλις χθες, κερδήθηκε η πρώτη ομαδική αίτηση αναστολής εκτέλεσης διαθεσιμότητας για εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου