Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: "Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία"

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στη μαθητική παρέλαση 

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη  η μαθητική παρέλαση. Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς και αντιφασιστικές οργανώσεις.                                                   

Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Μαθητές-Καθηγητές ενωμένοι νικητές" και κρατώντας πανό οι εκπαιδευτικοί που είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθν. Αμύνης βγήκαν στο δρόμο την ώρα που τα τμήματα των σχολείων έπαιρναν θέση για να ξεκινήσουν την παρέλαση.  Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, διμοιρία των ΜΑΤ αμέσως έσπευσε να τους κλείσει το δρόμο με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικρό-διαξιφισμοί με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ο οποίος παρακαλούσε τους εκπαιδευτικούς να περάσουν στο πεζοδρόμιο καθώς όπως έλεγε "ενοχλούν" επειδή βρίσκονταν ανάμεσα στα σχολικά τμήματα, για να απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί...."Εσείς ενοχλείτε εσείς είστε στη μέση..."



Το αποτέλεσμα ήταν να "κοπεί" στη μέση η Τσιμισκή και οι μαθητές να περάσουν από το πεζοδρόμιο για να συνεχίσουν την πορεία τους προς την εξέδρα των επισήμων.

Οι εκπαιδευτικοί μετά το "κόψιμο" στην Τσιμισκή με Εθν.Αμύνης από τα ΜΑΤ, έφυγαν μέσα από παρακείμενους δρόμους και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ναυαρίνου με τις αστυνομικές δυνάμεις να ακολουθούν κατά πόδας.
Όταν οι εκπαιδευτικοί κατέβηκαν το πλακόστρωτο και βρέθηκαν επί της Τσιμισκή με Δημητρίου Γούναρη, τα σχολικά τμήματα ήδη περνούσαν από μπροστά και στην προσπάθεια τους να βγουν στο δρόμο για να μπουν στην παρέλαση τα ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο.

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μικρο-ένταση καθώς οι μεν επιδίωκαν να απεγκλωβιστούν και οι δε με τις ασπίδες τους μπλόκαραν. 


Νωρίτερα, οι εκπαιδευτικοί, μέλη των ΕΛΜΕ της πόλης μοίρασαν έντυπο υλικό και ενημέρωσαν τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Παιδείας, για τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα των δασκάλων και καθηγητών καθώς και για τα λουκέτα στα σχολεία.



Mαθήτριες παρέλασαν ξυπόλητες, επιλέγοντας  αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Οι φωτογραφία που δημοσιεύει το seleo.gr, 
ΦΩΤΟ από seleo.gr
Πηγές: newsIt.gr,  ThessToday.gr,  seLEO.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου