Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ


Logo

Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και ώρα 6.00 μ.μ.
Την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, η συγκυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην ψήφιση ενός ακόμα αντιλαϊκού προϋπολογισμού που οδηγεί στην παραπέρα εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και τη διαιώνιση της λιτότητας και της φτώχειας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού του 2015 είναι οι νέες περικοπές σε βασικές κοινωνικές δαπάνες της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της φοροεπιδρομής σε βάρος του κόσμου της εργασίας.
Η Κυβέρνηση, μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δρομολογεί νέα μέτρα, παραδίδοντας στα νύχια των αγορών το ασφαλιστικό, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις.
Ετοιμάζει νέες θυσίες των εργαζομένων με νέες μειώσεις μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων και έκρηξη της ανεργίας.
Η Κυβέρνηση, παράλληλα, προωθεί μέτρα που καταργούν βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρώτο και κύριο το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους που διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους, στη μεγάλη Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη, να συνεχίσουν τον αγώνα τους και στις 7 Δεκέμβρη να ξαναβρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, στις 6:00μ.μ. για να απαιτήσουν να μπει τέρμα στις πολιτικές της φτώχειας και της κοινωνικής καταστροφής.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 
ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, 
ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και ώρα 6:00μμ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου - PDF


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
 Κυριακή, 7/12 στις 5 μ.μ. 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους που με τη συμμετοχή τους στην γενική απεργία στις 27/11 και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ψηφίσει έναν από τους πιο αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς λιτότητας – φοροληστείας – περικοπής δημοσίων δαπανών, ενώ ταυτόχρονα Κυβέρνηση και Τρόικα ετοιμάζονται να περάσουν τη νέα συμφωνία – μνημόνιο ολοκληρώνοντας τις καταστροφικές συνέπειες στη ζωή των εργαζόμενων, στις συντάξεις, στους μισθούς και στα δικαιώματα. 
  • Δεν μπορούμε πια να μένουμε αδιάφοροι περιμένοντας εξελίξεις κορυφών. 
  • Η λαϊκή παρέμβαση πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις πραγματικής ανατροπής αυτής της πολιτικής. 
  • Τώρα, πριν είναι αργά, πρέπει να σημάνει συναγερμός γενικού ξεσηκωμού. 
  • Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι στους δρόμους. 
  • Αυτός ο προϋπολογισμός δεν πρέπει να ψηφιστεί.
Καλούμε τους συναδέλφους μας, με όλους τους εργαζόμενους 
την Κυριακή, 7/12 στις 5 μ.μ. στην Πλατ. Συντάγματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΥΣ


Επιστολή του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων




Αθήνα, 2/12/14
Α.Π.: 313
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, εκτιμώντας την αναγκαιότητα συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων την επόμενη περίοδο, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015 αλλά και των νέων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) για το ασφαλιστικό, το μισθολόγιο, το συνδικαλιστικό νόμο, τις απολύσεις κ.λπ. ζητάμε να υπάρξει (εκτός της κινητοποίησης της Κυριακής 7/12/14), νέα πανεργατική – πανϋπαλληλική απεργία τις ημέρες που θα συζητούνται στη βουλή. Οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να συνοδευτούν με μέτρα στήριξης αλλά και με αξιοποίηση άλλων μορφών όπως συλλαλητήρια, αποκλεισμοί κτιρίων, διαμαρτυρίες κ.λπ.

Η ΟΛΜΕ θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ



Ψήφισμα ΟΛΜΕ: εκπαιδευτική άδεια στον Ν. Ρωμανό
02/12/2014

Ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 9/11, διεκδικώντας εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τη σχολή στην οποία πέρασε φέτος με πανελλαδικές εξετάσεις.

Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται, απέρριψε το καθ’ όλα νόμιμο αίτημά του, εφαρμόζοντας ένα απαράδεκτο καθεστώς εξαίρεσης και διακρίσεων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, επισημαίνει κατ’ αρχάς τον κίνδυνο να απαξιωθεί και να ακυρωθεί στην πράξη ο πολύτιμος όσο και πολύπαθος θεσμός του σχολείου εντός της φυλακής.

Πάνω απ’ όλα όμως, θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνει ένας άνθρωπος να διεκδικεί ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο την απεργία πείνας και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητάει να δοθεί στον Νίκο Ρωμανό άμεσα, πριν να είναι αργά, η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούται και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων του στο ΤΕΙ Πειραιά. Η κατάσταση υγείας του είναι κρίσιμη και επιβάλλει την άμεση δικαίωσή του.

Δείτε το έγγραφο σε pdf ….. εδώ


Έγκριση από το Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Συνδικάτων του ψηφίσματος της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 28/11/2014



Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη από 26-27/11/14, ψήφισμα που κατέθεσε η ΟΛΜΕ για την καταδίκη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ευρώπη και τις δραματικές επιπτώσεις που αυτές έχουν στην εκπαίδευση.

Για το ψήφισμα μίλησε εκ μέρους της Ελληνικής αντιπροσωπείας ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση στην Ελλάδα και στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας αλλά και στους αγώνες όλων των εργαζομένων, που εκφράστηκαν και με την πανεργατική απεργία στις 27/11 καθώς και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Το ψήφισμα υποστήριξαν με θέρμη με παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι από τα συνδικάτα της Πορτογαλίας (FENPROF), της Ισπανίας (FECCOO), της Γαλλίας (SNES και FO), της Μάλτας(MUT) και της Μ. Βρετανίας (NUT).

Στην Ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης από την ΟΛΜΕ οι Πεππές Δημήτρης και Αλεβυζάκης Γιώργος και από τη ΔΟΕ Φασφαλής Νίκος και Καλόγηρος Νίκος.

Το συνέδριο οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό τμήμα της Εκπαιδευτικής Διεθνούς Ομοσπονδίας (ETUCE – EDUCATION INTERNATIONAL).

Για να δείτε το ψήφισμα στα Ελληνικά πατήστε ...εδώ

Για να δείτε το ψήφισμα στα Αγγλικά πατήστε … εδώ

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου σε pdf … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου