Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Επείγον-Λειτουργία του Τομέα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ στη Β΄ΕΠΛΑΛ!!!!!!

Νέα εγκύκλιος του Κου Αρβανιτόπουλου "επιτρέπει" τη λειτουργία της Β' τάξης του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, το τρέχον σχολικό έτος, στα ΕΠΑΛ

Με νέα εγκύκλιό του (149331/Γ2/14-10-2013), ο Υπουργός Παιδείας διευκρινίζει ότι, το σχολικό έτος 2013-2014, θα λειτουργήσει  η Β' τάξη του τομέα Εφαρμοσμένων. Τεχνών στα ΕΠΑΛ. 
Συγκεκριμένα αναφέρει: Oι μαθητές που έχουν εγγραφεί στη Β΄ τάξη ημερησίου και Β΄ τάξη εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου δύνανται, έως και τις 16 Οκτωβρίου 2013, να επιλέξουν μεταξύ των λειτουργούντων στη Β΄ Τάξη των ΕΠΑ.Λ. τομέων συμπεριλαμβανομένου και του Τομέα «Εφαρμοσμένων Τεχνών». 
Απορίας άξιο βέβαια είναι το γεγονός, ότι ενώ την περίπτωση αυτή ο Υπουργός, εφαρμόζει -όπως οφείλει- το νόμο για την λειτουργία του "νέου" ΕΠΑΛ, σεβόμενος τις μεταβατικές διατάξεις, δεν έκανε το ίδιο με τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας,  έχοντας εκδώσει παλαιότερα εγκύκλιο (126964/Γ2/26-9-2013)  με την οποία κλίθηκαν οι μαθητές που είχαν εγγραφεί νόμιμα στη Β' τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας ΕΠΑΛ, να επιλέξουν άλλο τομέα.

2 σχόλια:

  1. Αυτό θα πει ότι του έχουνε παραχωρήσει την εκπαίδευση για τσιφλίκι του. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό λέγεται "μεταρίθμιση" της ΤΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή