Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Συντονιστική Επιτροπή πρώην Καθηγητών σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 19/2 οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και οι συνάδελφοι της πρώην διαθεσιμότητας πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ απαιτώντας να επιστραφεί το 25% του μισθού μας που παρακρατήθηκε κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας και να υπολογιστεί στις συντάξιμες αποδοχές μας. Τα αιτήματα αυτά αποτελούν διεκδικήσεις του κλάδου από την περίοδο της διαθεσιμότητας και μέχρι σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί, ενώ έχουν διατυπωθεί στους εκπροσώπους της κυβέρνησης με κινητοποιήσεις που έγιναν από την αρχή της χρονιάς στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Αντιπροσωπεία από μελών των Δ.Σ. από όλες τις ΕΛΜΕ, συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντηθήκαμε με τον υπεύθυνο του Πρωθυπουργικού γραφείου. Κατατέθηκαν σε υπόμνημα, αλλά διατυπώθηκαν και προφορικά για άλλη μια φορά τα δίκαια αιτήματα του κλάδου. Επισημάνθηκε ότι ήδη υπάρχει προηγούμενο για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα και στους οποίους με απόφαση του υπουργού Υγείας έχουν επιστραφεί τα χρήματα που παρακρατήθηκαν.

Ο Υπεύθυνος του Πρωθυπουργικού Γραφείου δήλωσε αναρμόδιος για την επίλυση των αιτημάτων μας, αλλά μας διαβεβαίωσε ότι θα τα μεταφέρει στην κυβέρνηση με τη δική του εισήγηση, όπως έκανε και την προηγούμενη φορά στις 22/11, χωρίς όμως να διευκρινήσει αν η εισήγησή του θα είναι θετική ή αρνητική.

Μας ρώτησε επίσης αν θα διεκδικήσουμε δικαστικά την επιστροφή του 25%, καθώς και αν έχουμε υπολογίσει το συνολικό ποσό που διεκδικούμε!!

Θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά εισπράξαμε, ότι οι αρμόδιοι κωλυσιεργούν και δεν ενδιαφέρονται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, αφού αυτά έχουν κατατεθεί, τόσο στο ΥΜΑΘ, όσο και στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.

Ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούμε ολοκληρωτικά είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα και την πίεση στα αρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα.

Μετά το τέλος της συνάντησης συζητήσαμε και προτάθηκε η οργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στις 4/3 στην Αθήνα στα υπουργεία Παιδείας .και Οικονομικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας από όλους τους νομούς με την υποστήριξη των ΕΛΜΕ μας και της ΟΛΜΕ να οργανώσουμε, να στηρίξουμε και να συμμετάσχουμε στην προτεινόμενη κινητοποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου