Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού

Τρίτη 19/2, στις 13:30 - Συνάντηση των ΕΛΜΕ-Θ με τον υπεύθυνο του Πρωθυπουργικού Γραφείου (Θεσσαλονίκης) κ. Αγγελόπουλο

Να γίνουν δεκτά τώρα τα αιτήματα του κλάδου για τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας

Στην κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη στις 22/11 στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σε συνάντηση με τις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας, δόθηκε υπόσχεση ότι θα μεταφερθούν τα αιτήματα προς την κυβέρνηση και θα υπάρξουν απαντήσεις. Συνάντηση, μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες προέδρων των ΕΛΜΕ, έχει οριστεί με τον υπεύθυνο του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Αγγελόπουλο την Τρίτη 19/2, στις 13:30.

Στις 30/11 συνάδελφοι της πρώην διαθεσιμότητας από όλη την Ελλάδα διεκδίκησαν τα αιτήματά τους σε έξι υπουργούς και υφυπουργούς των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας . Σε κάποια από αυτά αρνήθηκαν ακόμη και να τους δεχτούν, ενώ δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση. Το αίτημα που υπέβαλε η ΟΛΜΕ δυο φορές γραπτώς για συνάντηση με τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας δεν έχει ικανοποιηθεί.

Ο δρόμος του αγώνα προβάλλει ξανά ως μοναδική αναγκαιότητα για τη δικαίωση των διεκδικήσεων των αιτημάτων για τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας. Οι εμπειρίες από τους πολύμορφους και μαζικούς αγώνες της περιόδου της διαθεσιμότητας αποτελούν παρακαταθήκη και θα τις αξιοποιήσουμε για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα από την κυβέρνηση. 

Απαιτούμε: 
  • Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά του κλάδου για τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας, επιστροφή της παρακράτησης 25% του μισθού τους την περίοδο της διαθεσιμότητας και προσμέτρηση του ποσού αυτού στις συντάξιμες αποδοχές τους. 
  • Επισημαίνουμε ότι αντίστοιχα αιτήματα των εργαζόμενων όλων των νοσοκομείων που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα έγιναν αποδεκτά από τον Υπουργό Υγείας Πολάκη. 

Αποφασίζουμε: 
  • Ημέρα κινητοποίησης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού την Τρίτη 19/2, στις 1.30 μ.μ. στη συνάντηση που καθορίστηκε από τις ΕΛΜΕ με τον υπεύθυνο του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Καλούμε να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας όλοι οι συνάδελφοι και οι συνάδελφοι της πρώην διαθεσιμότητας και κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12μ – 2.00 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο μαθημάτων και 2.00 – 4.00 μ.μ. για τον απογευματινό.
  • Ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών τις επόμενες ημέρες που πρέπει να οργανωθεί από την ΟΛΜΕ με τη συμμετοχή των συναδέλφων από όλους τους νομούς. Η ΟΛΜΕ να πάρει απόφαση ουσιαστικής στήριξης του αγώνα (έκδοση ανακοίνωσης, αφίσας, κάλυψης των εξόδων της μετακίνησης των συναδέλφων, κ.ά.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου