Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛONIKH: ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

« Οι συνέπειες της διαθεσιμότητες στους εκπαιδευτικούς, 
στο σχολείο και στην κοινωνία. Η απάντηση του κινήματος»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

«Οι συνέπειες της διαθεσιμότητες στους εκπαιδευτικούς, στο σχολείο και στην κοινωνία. Η απάντηση του κινήματος».

Μετά από 15 μήνες διαθεσιμότητας, ομηρίας και εμπαιγμού 2.500 εκπαιδευτικών της ΤΕΕ, μετά την αναγκαστική έξοδο 20.000 μαθητών από τους κατηργημένους Τομείς και Ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, το Δημόσιο σχολείο εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και της άγριας λιτότητας. Η μάθηση μετατρέπεται σε «κατάρτιση», η πρακτική άσκηση σε «μαθητεία» με συνθήκες δουλείας για το πιο ελπιδοφόρο τμήμα της κοινωνίας, τους έφηβους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης, ζωντανοί ακόμα, μετά από 15 μήνες υποχρεωτικής «απόσυρσης» από τον φυσικό τους χώρο, διοργανώνουν ημερίδα για να καταδειχτούν « Οι συνέπειες της διαθεσιμότητες στους εκπαιδευτικούς, στο σχολείο και στην κοινωνία. Η απάντηση του κινήματος».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17/10/2014 , ώρα 17.00 μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν καθηγητές σε διαθεσιμότητα και εν ενεργεία, μαθητές της Γ΄ΕΠΑΛ, νομικοί και καθηγητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ. Θα παρουσιαστούν επίσης συμπεράσματα ερευνών των σε διαθεσιμότητα καθηγητών, που αφορούν τις συνέπειες της διαθεσιμότητας και της εργασιακής ανασφάλειας στην υγεία των εκπαιδευτικών.



Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Ν. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου