Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΙΤΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε ΔιαθεσιμότηταΔιεκδικούμε το δικαίωμα του "εκλέγεσθαι"

  
Προς: το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και
          Όλες τις παρατάξεις των εκπαιδευτικών


Οι εκπαιδευτικοί σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση, κατά την πλατιά, ανοιχτή, συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την 7/10 αποφασίσαμε, ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝΤΑΣ τον απαράδεκτο αποκλεισμό μας -εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ- από τις διαδικασίες ανάδειξης των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, να υποβάλουμε το παρακάτω αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και όλες τις παρατάξεις των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες ανάδειξης των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. 

Οι εκπαιδευτικοί σε Διαθεσιμότητα-ΑπόλυσηΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝΤΑΣ τον απαράδεκτο αποκλεισμό -εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ- της συμμετοχής μας στα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ΖΗΤΑΜΕ από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και όλες τις παρατάξεις των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες ανάδειξης των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, να αποφασίσουν ομόφωνα την αποχή τους από τις αρχαιρεσίες αυτές, αποσύροντας όλους τους υποψηφίους τους, αν δεν συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια και οι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα-απόλυση οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο οργανικό τμήμα του εκπαιδευτικού κλάδου και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δείτε το αίτημά μας σε μορφή pdf..εδώ

Διαβάστε το έγγραφο "αποκλεισμού του εκλέγεσθαι" του Υπουργείου ...εδώ


ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τη μη αποδοχή από το ΥΠΑΙΘ του δικαιώματος του “εκλέγεσθαι” στους διαθέσιμους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το υπουργείο παιδείας με την Δ-58/161022/Δ2 στις 7/10/2014 υπογεγραμμένη από τον Υφυπουργού Α. Δερμεντζόπουλο, δεν αποδέχεται τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα ως υποψήφιους στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στηριζόμενο στην ΔΙΔΑΔ/Φ.37.17/1102/οικ. 14278 στις 5/6/2914 του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης !!
Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν γιατί «δεν έχουν αποβάλλει την υπαλληλική τους ιδιότητα, οπότε και εξακολουθούν να υπάγονται στο υπηρεσιακό συμβούλιο που υπάγονταν», αλλά όχι του εκλέγεσθαι διότι «δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, δεδομένου ότι η εκτέλεση των καθηκόντων των αιρετών μελών υπηρεσιακών συμβουλίων αποτελεί εκπλήρωση υπηρεσιακού καθήκοντος και οι εν λόγω υπάλληλοι κατά τη διάρκεια που τελούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας ή αργίας, απέχουν από την εκτέλεση οποιονδήποτε καθηκόντων τους, κύριων και παρεπόμενων»!!
Αφού λοιπόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, υλοποιώντας την πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ, κήρυξε «έκπτωτους» τους 2500 συναδέλφους μας από την τεχνική εκπαίδευση, αφού τους καταδίκασε σε διαρκή ανεργία και εξαθλίωση, τους ανακηρύσσει πλέον και επίσημα ως «εργαζόμενους φαντάσματα»!
Ως ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλουμε τη νέα απαξίωση των συναδέλφων μας, απαιτούμε να επανέλθουν οι καταργημένοι τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ καθώς και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας πίσω στα σχολεία.
Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται εδώ και 15 μήνες σε διαθεσιμότητα, αποτελούν οργανικό, ζωντανό και ενεργό τμήμα του κλάδου, του εκπαιδευτικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Ζητάμε επιτακτικά να δοθεί κανονικά και ανεμπόδιστα το δικαίωμα της πλήρους συμμετοχής (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) στις διαδικασίες εκλογής των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοί μας παραμένουν ενεργά μέλη των ΕΛΜΕ διατηρώντας κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου