Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πόσοι είναι τελικά οι "αδιάθετοι" εκπαιδευτικοί κύριε Λοβέρδο;;;;

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα;; .... 
ή....συνειδητή προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κωλυσιεργίας με σκοπό να κερδηθεί πολιτικός χρόνος;;;


Σήμερα Τετάρτη 22/10 αντιπροσωπία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, πραγματοποίησε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες  του Υπουργείου Παιδείας και μέλη του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΤΕΥΣ). Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του Κου Χριστάκη (διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας) και είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, σχετικά με την την παροχή στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για την έκδοση νέας ανακοίνωσης. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, διαπιστώσαμε με έκπληξη και θυμό, ότι εδώ και ενάμιση μήνα μιλάμε σε ανθρώπους που είτε δεν θέλουν να ακούσουν ή  δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν τα αδύνατα δυνατά να κωλυσιεργήσουν, εκτελώντας πιστά εντολές των πολιτικών τους προϊστάμενων, με απώτερο σκοπό να κερδηθεί πολιτικός χρόνος.  

Συγκεκριμένα: Όταν στις 5/9 κατά τη συνάντηση με τον κ. Λοβέρδο μας ανακοινώθηκε από μέλη του τριμελούς (ΤΕΥΣ), ότι ο αριθμός των "αδιάθετων" εκπαιδευτικών ήταν 530, αντιδράσαμε έντονα και είπαμε ότι πρόκειται για λανθασμένα στοιχεία, ζητώντας να διορθωθούν (για να καταστεί σύντομα δυνατή η "πιθανή" έκδοση νέας ανακοίνωσης). 
Στις 9/10 κατά την επόμενη συνάντηση μας με τον κ. Λοβέρδο, όταν πάλι τα μέλη του τριμελούς, μας ανακοίνωσαν τον ίδιο λανθασμένο αριθμό αδιάθετων εκπαιδευτικών επιδεικνύοντας και ονομαστικές καταστάσεις, αντιδράσαμε έντονα και αποδείξαμε με στοιχεία, ότι πολλοί εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει αίτηση και στην 8 και στη 10, ενώ εμφανίζονται διοριστέοι σε μια από τις δυο ανακοινώσεις, ταυτόχρονα εμφανίζονται αδιάθετοι στην άλλη και έτσι αυξάνεται πλασματικά ο αριθμός  των "αδιάθετων". 
Ενώ λοιπόν σήμερα περιμέναμε -μετά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας- να έχει διορθωθεί το λάθος, ακούσαμε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες  να ανακοινώνουν χωρίς αιδώ, για άλλη μια φορά, ότι ο αριθμός των "αδιάθετων" εκπαιδευτικών είναι 530 !!!!!  Με πολύ θυμό και οργή, διαβάζοντας για λίγο τους φερόμενους ως νέους πίνακες των "αδιάθετων", τους υποδείξαμε τα ονόματα αρκετών συναδέλφων μας, που φέρονται ως "αδιάθετοι" ενώ εμφανίζονται παράλληλα στους πίνακες διοριστέων σε μια από τις  δυο ανακοινώσεις. 
Επειδή δεν μπορούμε πλέον να πιστέψουμε ότι ολ' αυτά είναι τυχαία ή ότι είναι αποτέλεσμα "προχειρότητας", καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για στημένα πολιτικά παιχνίδια που στόχο έχουν  τη συνέχιση του εμπαιγμού και της πολιτικής μας ομηρίας!!

Καταγγέλλουμε τις ηγεσίες των δυο Υπουργείων (ΥΠΑΙΘ & ΥΔΜΗΔ) και συνολικά την κυβέρνηση, ως αποκλειστικά υπεύθυνους για όλους αυτούς τους απαράδεκτους χειρισμούς, που στόχο έχουν να κρατούν τους εκπαιδευτικούς ομήρους στη δεξαμενή των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων.


Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα μας εξουθενώσουν ψυχολογικά, δεν φοβόμαστε, δεν λυγίζουμε, δεν λιποτακτούμε.  Τίποτα -πλην της δικαίωσης- δεν θα σταθεί ικανό να μας κάνει να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα μας. Συνεχίζουμε με ακλόνητο σθένος τις κινητοποιήσεις μας και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώνουμε ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε.
Σύντομα θα πάρουν την απάντησή μας, μέσα από πιο μαζικούς, ενωτικούς, και αποφασιστικούς αγώνες.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου