Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αίτημα για μετεγγραφές φοιτητών µε το 10% και για τα παιδιά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιµότητα

ΟΛΜΕ: Παρέμβαση προς το ΥΠΑΙΘ για τις μετεγγραφές παιδιών εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα



ΠΡΟΣ:

τον Υπουργό Παιδείας

κ. Ανδρέα Λοβέρδο



ΘΕΜΑ: Μετεγγραφές φοιτητών µε το 10% και τα παιδιά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιµότητα

Κύριε Υπουργέ,

Σχετικά µε τις µετεγγραφές των φοιτητών, το υπουργείο παιδείας ενώ ψήφισε νόµο το Μάιο όπου διευκολύνει τις µετεγγραφές τριτέκνων, πολυτέκνων, φοιτητών µε αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, ανακοινώνει πρόσφατα και ενώ ήδη είχαν αρχίσει οι εγγραφές, ότι ο νόµος αυτός θα ισχύσει µόνο για τους επιτυχόντες µε το 90 και όχι για τους επιτυχόντες µε το 10. Ενώ οι επιτυχόντες µε το 10 συµµετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 συµπληρώνοντας το µηχανογραφικό τους για να πετύχουν σε νέα σχολή, το υπουργείο εντελώς αυθαίρετα, χωρίς αιτιολογία τους αποκλείει και από το να υποβάλλουν αίτηση µετεγγραφής.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιµότητα των τοµέων που καταργήθηκαν, βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν φτάνει η κατάφωρη αδικία που επί 15 µήνες εισπράττουν, έρχεται τώρα το υπουργείο να διαλύσει τις οικογένειες τους

Συγκεκριµένα:

Όταν πέρυσι τα παιδιά αναγκάστηκαν να δηλώσουν µόνο σχολές της πόλης τους εξαιτίας του φόβου απόλυσης των γονέων τους, εφέτος εξαπατήθηκαν βάναυσα, ενώ υπάρχουν οικογένειες που συντηρούν ήδη και άλλα παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις χωρίς να πετυχαίνουν µετεγγραφή.

Ζητάµε στην επικείµενη ρύθµιση για τις µετεγγραφές να συµπεριληφθούν και τα παιδιά των εκπαιδευτικών σε διαθεσιµότητα. Τα παιδιά αυτά που πέτυχαν φέτος µε το 10 και έχουν όλες τις προϋποθέσεις του νόµου για µετεγγραφή, ζουν την αγωνία και το δράµα των γονέων τους για δεύτερο χρόνο.

Είναι πλέον απαγορευτικό για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιµότητα να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε τρεις διαφορετικές πόλεις σε συνθήκες οικονοµικής κρίσης τίθεται πλέον επιτακτικά θέµα επιβίωσης των οικογενειών τους

Κύριε Υπουργέ,

Ζητάµε την κατανόηση και διόρθωση στο αυτονόητο. Είναι το ελάχιστο που µπορείτε να κάνετε τουλάχιστον για τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιµότητα, οι οποίοι αφού υπηρέτησαν µε αφοσίωση την εκπαίδευση τους απαξιώσατε τόσο άδικα και σκληρά. 

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου