Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

30-3-19: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Γ. Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Γ. Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ,
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΑΣ

Κατά την έναρξη των εργασιών της Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30-3-2019, υπήρξε ενημέρωση (από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ) για τον ορισμό συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο (όπως είχε προαναγγελθεί κατά την παράσταση διαμαρτυρίας μας της 18ης-3-2019), η οποία δρομολογείται για τις 15-4-2019.

Αντιπροσωπεία  της Συντονιστικής Επιτροπής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα το διάστημα 2013-2015, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση κατά την έναρξη των εργασιών της Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προφανή απουσία πολιτικής βούλησης για την αποκατάσταση των αδικιών της διαθεσιμότητας, τον εμπαιγμό και τη χειραγώγησή μας, ζητώντας να ληφθεί απόφαση από την Γ.Σ. των προέδρων για την εξαγγελία και τη στήριξη Πανελλαδικής κινητοποίησης των "πρώην διαθέσιμων" εκπαιδευτικών  στις 15-4-19.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, αν και όλοι οι θεσμικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσία ή μη των συνδικαλιστικών μας οργάνων ή/και των ΜΜΕ αναγνωρίζουν το «δίκαιο» του εν λόγω αιτήματος,  εν τούτοις καμιά ουσιαστική ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί για την υλοποίησή του. Αντιθέτως, «ισχνές», «φιλικές» και «εν κενώ» της διοικητικής πρακτικής προφορικές ή γραπτές ενέργειες από την πλευρά των άμεσα και κατά νόμο εμπλεκομένων, καταφανώς οδηγούν στο να «κερδιθεί» πολιτικός χρόνος, να «χειραγωγηθούν» οι όποιες μορφές συλλογικής πίεσης προκειμένου να οδηγηθούμε χωρίς πολιτικό κόστος προς τις εκλογές «προ των πυλών».


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ (30-3-2019) ...ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου