Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3/2019- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διεκδικούμε να καταβληθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα ποσά της διαθεσιμότητας με βάση το νόμο 4472/2017 


Διεκδικούμε την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας
Παραστάσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικων που ήταν σε διαθεσιμότητα το 2013-2015 τη Δευτέρα 18/3/2019

  • Στις 10 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας
  • Στις 14.00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος


Μετά την κωλυσιεργία του Υπουγρού & της Υφυπουργού παιδείας για τον ορισμό συνάντησης και την άρνηση του κ. Τσακαλώτου  -κατά τη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ στο  Υπουργείο Οικονομικών- να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της άμεσης επίλυσης του θέματος της αποκατάστασης των αδικιών της διαθεσιμότητας, με την εφαρμογή του νόμου και για τους εκπαιδευτικούς, συνεχίζουμε τον αγώνα μας συντονιζόμενοι με τη Συντονιστική επιτροπή της Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ και των τοπικών Ε.Λ.Μ.Ε. οργανώνουμε Πανελλαδική κινητοποίηση τη Δευτέρα 18/3/2019 στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους "πρώην Διαθέσιμους" να ενεργοποιηθούν για την επιτυχία της κινητοποίησης στην οποία είναι επιβεβλημένη η αγωνιστική παρουσία όλων μας, ώστε να βάλουμε τέλος στη δια βίου ποινή μας και στον εμπαιγμό μας. 

Για την παραπάνω κινητοποίηση το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε
  • Την κάλυψη της μετακίνησης με πούλμαν, από άλλες πόλεις, των εκπαιδευτικών που ήταν σε διαθεσιμότητα και επιθυμούν να μετακινηθούν (κατόπιν συνεννόησης με το ΔΣ της ΟΛΜΕ).
  • Την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για την Δευτέρα 18/3/2019: από τις 08.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. για τον πρωϊνό κύκλο, από τις 14.00 έως τις 17.00 για τον απογευματινό κύκλο και τις 3 πρώτες ώρες για τα εσπερινά σχολεία για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας. 
  • Καλεί τις ΕΛΜΕ που έχουν συναδέλφους που πρόκειται να μετακινηθούν να κηρύξουν συμπληρωματική 3ωρη διευκολυντική στάση.



 ΟΛΜΕΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέες κινητοποιήσεις για τους συναδέλφους που ήταν σε διαθεσιμότητα
την Δευτέρα 18/3/2019

Σε συνέχεια των δράσεων της ΟΛΜΕ για την ικανοποίηση των αιτημάτων των συναδέλφων (που ήταν σε διαθεσιμότητα από το 2013-2015):
  •  Καταβολή του 25% των μισθολογικών απολαβών τους για τα χρόνια της διαθεσιμότητας και
  •  Τον υπολογισμό του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες απολαβές τους,
 και μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε:
  • Να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την έκδοση Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καταβληθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα ποσά με βάση το νόμο 4472/2017 κεφ. Θ άρθρο 153 παρ. 5, (όπως έχει ήδη γίνει από το Υπουργείο Υγείας στους υπαλλήλους των Νοσοκομείων).
  • Να οργανώσει παραστάσεις διαμαρτυρίας την Δευτέρα 18/3/2019:
  • Στις 10 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας
  • Στις 14.00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Πλατ. Συντάγματος
Για την παραπάνω κινητοποίηση αποφασίστηκε η κάλυψη της μετακίνησης με πούλμαν των εκπαιδευτικών που ήταν σε διαθεσιμότητα και επιθυμούν να μετακινηθούν (κατόπιν συνεννόησης με το ΔΣ της ΟΛΜΕ).
Για τη διευκόλυνση συμμετοχής το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για την Δευτέρα 18/3/2019: από τις 08.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. για τον πρωϊνό κύκλο, από τις 14.00 έως τις 17.00 για τον απογευματινό κύκλο και τις 3 πρώτες ώρες για τα εσπερινά σχολεία για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας. Καλεί τις ΕΛΜΕ που έχουν συναδέλφους που πρόκειται να μετακινηθούν να κηρύξουν συμπληρωματική 3ωρη διευκολυντική στάση.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου