Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ΔΙΚΑΙΩΣΗ - ΙΣΟΝΟΜΙΑ

Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος 4472/17 και για τους εκπαιδευτικούς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν χθες 18/03/19 οι παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στα  Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων.


Αρχικά, στο Υπουργείο Παιδείας, 8μελής αντιπροσωπεία (από μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ  και της Συντονιστικής Επιτροπής) συναντήθηκε με υπεύθυνους του γραφείου της Υφυπουργού κας Τζούφη, οι οποίοι μας πληροφόρησαν ότι, μετά την πρόσφατη συνάντηση -της Πέμπτης 14/3/19- του Υπουργού Παιδείας με το Δ.Σ. ΟΛΜΕ, ο Υπουργός έδωσε εντολή στην κεντρική διεύθυνση οικονομικών υποθέσεων του υπουργείου να στείλει αίτημα γνωμοδότησης προς στο ΓΛΚ, αναφορικά με την εφαρμογή του ν. 4472/2017 και για τους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα το διάστημα 2013-2015!

Στη συνέχεια -αφού προηγουμένως αντιπροσωπεία μελών της Συντονιστικής Επιτροπής πήγε και κατέθεσε Υπόμνημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους- κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μας στο Υπουργείο Οικονομικών, αντιπροσωπεία (από μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, της ΑΔΕΔΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής) συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του κ. Τσακαλώτου ο οποίος, αφού ενημερώθηκε εκ νέου (ο ίδιος είχε ξαναενημερωθεί στις 30/11/18) σχετικά με τα αιτήματα μας και κατόπιν έντονων πιέσεων, δεσμεύτηκε ότι θα τα διαβιβάσει στον Υπουργό και -μέχρι το τέλος της εβδομάδας- θα επικοινωνήσει μαζί μας για ορισμό συνάντησης μαζί του!

Κατόπιν τούτων, απαιτούμε άμεσα τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο υπουργείων προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία απόδοσης των παρακρατηθέντων. 

Δεν διατηρούμε αυταπάτες. Ξέρουμε καλά ότι μόνο ο δρόμος του αγώνα θα μας οδηγήσει στη δικαίωση. 
Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση γιατί βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την άνιση μεταχείρισή μας απέναντι στο νόμο και την αντιμετώπισή μας ως πολίτες/εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας. 

Ζητάμε το δίκαιο να γίνει πράξη
Ζητάμε το αυτονόητο

Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος 4472/17 και για τους εκπαιδευτικούς


Υποσημειώσεις:
  1. Αναφορικά με τις αιτήσεις προς τις ΔΔΕ, κανονικά δεν χρειάζεται καμία αίτηση από τον κάθε υπάλληλο για την επιστροφή των παρακρατηθέντων βάσει του ν. 4472/2017. Τις αιτήσεις τις χρησιμοποιούμε ως -άλλο ένα- μέσο πίεσης ..... γιατί λεφτά υπάρχουν .... αλλά προς το παρόν, μόνον για όποιους θέλει η κυβέρνηση!!
  2. Σχετικά με τη φόρμα της αίτησης, επειδή ειπώθηκε από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ ότι καλό θα ήταν να τη δει ο δικηγόρος μήπως χρειάζεται κάποια διαφορετική διατύπωση, απενεργοποιήσαμε το link στην προηγούμενη ανακοίνωση και θα ενεργοποιηθεί ξανά μετά την όποια επεξεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου