Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Κινητοποιήσεις για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στο νέο μισθολόγιο

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στις 6 μ.μ. Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος και την πορεία προς τη Βουλή.


Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία μας παραβρέθηκε, στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που έγινε εν όψη της εσπευσμένης κατάθεσης προς ψήφιση, του νομοσχεδίου που αφορά στο νέο μισθολόγιο (την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015).
Καταθέσαμε-παρουσιάσαμε  τα εκκρεμή αιτήματά μας που σχετίζονται με το νέο μισθολόγιο, τα οποία υιοθετήθηκαν και θα συμπεριληφθούν (για μια ακόμα φορά) στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΥ. 


Κινητοποιήσεις ενάντια στο μισθολόγιο της λιτότητας

 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δανειστών και της πλουτοκρατίας της χώρας μας, κατέθεσε στη Βουλή και σχεδιάζει να ψηφίσει την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015, τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το «νέο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων», που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016.

Το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο κινείται απόλυτα στη μνημονιακή επιταγή σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με το μισθολόγιο του 2011 και συνέχισε η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Η ψήφιση των περικοπών του προϋπολογισμού για μισθούς και συντάξεις για το 2016 πριν λίγες ημέρες στη Βουλή ήταν προειδοποιητική για το τι θα επακολουθήσει.

Το νέο μισθολόγιο βάζει για πολλά χρόνια στο «ψυγείο» τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο και ακυρώνει τα όποια μισθολογικά οφέλη θα προέκυπταν από το ξεπάγωμα των μισθών από 1/1/2016. Σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική πολιτική του 3ου μνημονίου, με τη φοροεπιδρομή,.........(διαβάστε  ολόκληρο το Δελτίο Τύπου)


........Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του Δημοσίου να διοργανώσουν την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 στους χώρους εργασίας συζητήσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις, καταλήψεις αξιοποιώντας κάθε πρόσφορη μορφή αγώνα για να εκφραστεί η διαμαρτυρία των εργαζομένων για την ψήφιση του νέου μισθολογίου της συνεχιζόμενης σκληρής λιτότητας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και την πορεία προς τη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Διεκδικούμε:

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο

Νέο Μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο

Δημόσιο τα τελευταία χρόνια.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη

Κατοχύρωση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου