Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης στη Γ.Σ που πραγματοποίησαν στις 3-4-2015 αποφάσισαν:

1.      Να εκδώσουν ανακοίνωση για τη μη ένταξη της τροπολογίας στο νομοσχέδιο του Κοντωνή, σχετικά με την επανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ καθώς και τη μη αποστολή εγκυκλίου στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα σχολεία για την επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων μας με σκοπό την ενημέρωση των γονιών και των μαθητών.

2.      Να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης,  στις 3-4-5-6 Απριλίου, με άλλα σωματεία ( ΒΙΟΜΕ, ΕΡΤ3, Καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. Σχολικούς Φύλακες και τα Τσιμέντα Χαλκίδαςπου θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 3/4 και με ενδιάμεσους σταθμούς Λάρισα, Βόλο (4/4), Λιβαδειά, Χαλκίδα (5/4) και τελικό προορισμό την Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία την Δευτέρα 6/4 από τα προπύλαια προς το Υπουργείο Εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι θα απαιτήσουν να λυθούν τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Συγκεκριμένα: Στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 3-4 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία από την Καμάρα στις 18.00  όπου θα συμμετέχουμε με το πανό μας και μετά θα ακολουθήσει Συναυλία έξω από την ΕΡΤ3 στις 20.00.

Το Σάββατο στις 9.30 πμ θα συναντηθούμε στον σταθμό τρένων όπου αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο Καραβάνι μέχρι τη Λάρισα
Το τραίνο αναχωρεί στις 10 πμ και όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή αύριο το πρωί στην Αναστασίου Γιώτα τηλέφωνο: 6973805776

Τα έξοδα μεταφοράς θα καλυφθούν από το Καραβάνι ενώ την φιλοξενία σε Βόλο και Αθήνα θα την αναλάβουν οι αλληλέγγυοι των περιοχών. 

 Εννοείται ότι όποιος συνάδελφος θέλει να συμμετέχει μέχρι την Αθήνα μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του όλες τις ημέρες.
Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το επισυναπτόμενο αρχείο.

3.      Να συμμετέχουμε σε όποια κινητοποίηση- δράση πίεσης, που θα αποφασιστεί από κοινού με τα συντονιστικά Αθήνας και Λάρισας.

4.      Να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που οργανώνεται στις 23-4 από την ΕΔΟθ και άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

5.      Να συνδιοργανώσουμε Θεατρική Παράσταση με την Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΡΑΚΗ;

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κατά τη συνάντησή σας με τις ΕΛΜΕ και με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στη Θεσσαλονίκη στις 29/3/2015, δεσμευτήκατε να καταθέσετε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την επανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν με τον Ν.4172/2013 στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού, καθώς και για την επαναλειτουργία αυτών από το επόμενο σχολικό έτος. Δεσμευτήκατε επίσης να αποστείλετε άμεσα εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα σχολεία, με την οποία θα δηλώνεται η επαναλειτουργία των ειδικοτήτων από το προσεχές σχολικό έτος, ώστε να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές για να εγγραφούν στα τμήματα της επιλογής τους.

Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, ότι ούτε νομοθετική ρύθμιση περιέχεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού, ούτε εγκύκλιος έχει σταλεί μέχρι σήμερα στις Διευθύνσεις και στα σχολεία.

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;

Για πόσο διάστημα ακόμη -ήδη διανύουμε τον 21ο μήνα διαθεσιμότητας- θα βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί εκτός αίθουσας και οι μαθητές εκτός σχολείου;
Αν αλήθεια στοχεύετε στη λειτουργία των ειδικοτήτων από τον προσεχή Σεπτέμβριο, τι σας εμποδίζει να νομοθετήσετε άμεσα, ώστε να εγγραφούν οι μαθητές σ’ αυτές τον Ιούνιο, όπως ο νόμος περί εγγράφων ορίζει;

Η επαναλειτουργία των τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ που καταργήθηκαν το 2013 αποτελούσε προεκλογική, αλλά και προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησής σας. Σας καλούμε να την υλοποιήσετε άμεσα, όπως έχετε δεσμευτεί. Δηλώνουμε επίσης, ότι μέχρι να επιστρέψουμε ΟΛΟΙ στα σχολεία μας, θα βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα. Ενός αγώνα που έγινε σύμβολο αντίστασης κι ελπίδας.
Θα υπερασπιζόμαστε, όπως οφείλουμε, το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση.
Θα υπερασπιζόμαστε και το δικαίωμά μας στην εργασία από την οποία βίαια και με σκαιό τρόπο εκδιωχθήκαμε, για να εφαρμοστεί η απάνθρωπη, νεοφιλελεύθερη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Θεσσαλονίκη 2/4/2015

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου