Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η θέση της ΟΛΜΕ σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης

Σχετικά με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Με το νομοσχέδιο αυτό ακυρώνονται οι διαθεσιμότητες και οι απειλούμενες απολύσεις εκπαιδευτικών και γίνεται η επανασύσταση όλων των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν και η επαναφορά των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ στις οργανικές τους θέσεις. Καταργείται επίσης ο θεσμός της διαθεσιμότητας. Θεωρούμε πως αυτό αποτελεί σημαντική νίκη του πολύμορφου κινήματος των εκπαιδευτικών που αναπτύχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια.  Υπάρχουν βεβαίως σοβαρά ζητήματα και κενά στις παραπάνω ρυθμίσεις που το συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει να διεκδικεί να συμπεριληφθούν και στις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου. Ζητάμε:
  • Να αναγνωριστεί πλήρως ο χρόνος της διαθεσιμότητας για όλους για κάθε υπηρεσιακή, βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
  • Να αναγνωριστεί ο χρόνος διαθεσιμότητα για τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους δεν εκδόθηκε διαπιστωτική πράξη απόλυσης.
    Ζητάμε να προστεθεί: Εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τον Ν.4172/13, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν αίτηση στις ανακοινώσεις του Υπουργείου ΔΜΗΔ και για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί διαπιστωτική πράξη απόλυσης, διατηρούν (από τις 22/3/2014 μέχρι σήμερα) την ίδια υπηρεσιακή και μισθολογική κατάσταση με όσους έκαναν τις σχετικές αιτήσεις στια ανακοινώσεις του Υπουργείου ΔΜΗΔ όπως ορίζεται στο άρ.40 του Ν.4250/2014.
  • Να προβλεφθεί η δυνατότητα επαναφοράς όσων εξαναγκάσθηκαν να υποβάλουν αίτηση παραίτησης και συνταξιοδοτήθηκαν με ιδιαίτερα επαχθείς όρους.
Απαιτούμε να επιστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλοι οι εκπαιδευτικοί της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις οργανικές τους θέσεις. Καλούμε επίσης το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην νομοθετική ρύθμιση της επαναλειτουργίας όλων των τομέων και των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ.
Καταργείται η αυτοδίκαιη αργία των μνημονιακών πειθαρχικών νόμων (ν. 4057/12 και 4093/12) και επανέρχονται στη .........
Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου