Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!»
 
Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης σε συντονισμό με τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα της Λάρισας και της ΕΛΜΕ Λάρισας, την Παρασκευή 3/10 ξεκινήσαμε ένα αγώνα δρόμου σε αναζήτηση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε θα περιόδευε σε σχολεία της Θεσσαλίας και θα επισκεπτόταν τα σχολεία της Καλλιθέας Ελασσόνας και του Λιβαδιού.

Ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη και επισκεφτήκαμε αρχικά τα σχολεία του Λιβαδιού και στη συνέχεια συναντήσαμε τους συναδέλφους μας από τη Λάρισα, στα σχολεία της Καλλιθέας Ελασσόνας. Επιδιώξαμε να συναντήσουμε τον υπουργό και να συζητήσουμε τα προβλήματά μας που βιώνουμε εδώ και 15 μήνες και τα οποία δημιούργησαν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με την πολιτική της λιτότητας, των μνημονίων, της διάλυσης της Δημόσιας Παιδείας και της ιδιωτικοποίησης που ακολουθούν. Οι προσπάθειες μας απέβησαν άκαρπες. Ο Υπουργός δεν εμφανίστηκε σε κανένα από τα σχολεία του προγράμματος επισκέψεων που ανακοίνωσε!

Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι θα δώσει συνέντευξη στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου. Αποφασισμένοι, κινήσαμε για το Βόλο αλλά όταν φτάσαμε και εκεί, άφαντος ο Υπουργός!
Γιατί άραγε ο Υπουργός αποφεύγει να συναντηθεί και να συζητήσει με τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές για τα προβλήματά τους; Τι φοβάται; Συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί, μας κρατά σε διαθεσιμότητα -ομηρία εδώ και 15 μήνες, μας στερεί το δικαίωμα στην εργασία, μας εμπαίζει με συνεχείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις περί κινητικότητας και θέλει να μας μετακινήσει σε άλλους φορείς μετά από 25ετή εκπαιδευτική υπηρεσία! 

Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός να δημοσιεύει ένα πρόγραμμα επίσκεψης σε σχολεία και να μην το τηρεί; Υποτίθεται ότι επισκέπτεται τα σχολεία για να συζητήσει και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Η στάση του επιβεβαιώνει ότι το ενδιαφέρον του είναι προσχηματικό, ενώ οι επισκέψεις του γίνονται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Στις 1/10 οι συνάδελφοι μας σε διαθεσιμότητα από την Αθήνα οργάνωσαν κινητοποίηση στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού, απαιτώντας συνάντηση μαζί του. Οι συνάδελφοί μας σταμάτησαν την κινητοποίηση όταν οι υπεύθυνοι του γραφείου του υποσχέθηκαν μια συνάντηση με τον Υπουργό την Τετάρτη στις 8/10. Θα τηρηθεί άραγε και αυτή η υπόσχεση ή θα λείπει ξανά ο Υπουργός;

ΦΤΑΝΕΙ πια η κοροϊδία, το κρυφτούλι, οι πάμπολλες ψευδείς και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, η αναβλητικότητα αποφάσεων.
Ας αποφασίσει ο Υπουργός να λύσει εδώ και τώρα τα προβλήματά μας που δημιουργούν δραματικές καταστάσεις.
Ας αποφασίσει να διορθώσει την «Κορυφαία Ανοησία και το Συγκλονιστικό Λάθος» των κυβερνώντων, όπως ο ίδιος είπε για την κατάργηση των ειδικοτήτων μας από την τεχνική εκπαίδευση.
Ας αποφασίσει να «κοιτάξει κατάματα» τα προβλήματα που δημιουργούν οι ίδιοι στα σχολεία, στους καθηγητές, στους μαθητές και στους γονείς τους και να τα λύσει.
Ας σταματήσει τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια και ας περάσει στα έργα και τις πράξεις.
Εμείς οι Καθηγητές σε διαθεσιμότητα δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ξαναγυρίσουμε όλοι στα σχολεία και στους μαθητές μας, μέχρι να σταματήσουμε τις διαθεσιμότητες – απολύσεις για όλους τους συναδέλφους μας, μέχρι να κατοχυρώσουμε όλα τα εκπαιδευτικά και εργασιακά μας δικαιώματα που δεν εξασφαλίζονται για όλους με τις επισφαλείς θέσεις που μας προορίζουν.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ !

ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου