Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤA ΑΠO 15 ΜΗΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ .....ΑΝ ΔΕ ΔΟΥΜΕ..... ΔΕ "ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΟ TOMAHAWK ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"

News.gr - Ειδήσεις και Άμεση ΕνημέρωσηΑΣΕΠ: Έρχεται διευκρίνιση για 500 εκπαιδευτικούς χωρίς πρόσληψη

Οι εκπαιδευτικοί είναι μετέωροι, καθώς αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις, βρίσκονται στην ομηρία των προσωρινών πινάκων


ΑΣΕΠ: Έρχεται διευκρίνιση για 500 εκπαιδευτικούς χωρίς πρόσληψη
Νέα ανακοίνωση ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για τους περίπου 500 εκπαιδευτικούς, των οποίων η τύχη αγνοείται λόγω των δυο προηγούμενων ανακοινώσεων ώστε να διορθωθεί το λάθος που έγινε στην τεχνική εκπαίδευση. 
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος μετά από την τοποθέτηση του κ. Κουράκη ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό να υιοθετήσει την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή να φέρει μια νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο για την έρευνα ή στο προσεχές νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή.
Ο κ. Κουράκης δεν παρέλειψε να επισημάνει την υπόσχεση που είχε δώσει ο υπουργός Παιδείας για την τακτοποίηση και των 1800 εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Μεταξύ των άλλων, ο κ. Κουράκης ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για τους περίπου 78 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στους οποίους έχει γίνει περικοπή μισθοδοσίας από τον Μάρτιο του 2014 χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη απόλυσης. 
Για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών τοποθετήθηκε και ο κ. Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε την επανασύσταση των κλάδων και την επαναφορά όλων των ειδικοτήτων στην εκπαίδευση υιοθετώντας το Υπουργείο την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Η κυρία Γαϊτάνη με τη σειρά της υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι μετέωροι καθώς αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις βρίσκονται στην ομηρία των προσωρινών πινάκων ενώ ο κ. Κακλαμάνης στη δικιά του τοποθέτηση αναφέρθηκε στον κ. Μητσοτάκη που δημιούργησε θέσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς λύνοντας το πρόβλημα της κινητικότητας, καλώντας τον Υπουργό Παιδείας να λύσει το πρόβλημα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός Παιδείας απάντησε στον κ. Κακλαμάνη λέγοντας "θα τους πάρουμε".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι αν δεν λυθεί το θέμα με την ανακοίνωση που θα κάνει το ΑΣΕΠ τότε δεν υπάρχει καμία άλλη λύση παρά η δραστική παρέμβαση της Βουλής. "Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να τελειώσει", τόνισε ο υπουργός.
Καλόγηρος Βασίλειος


Έρχεται νέα ανακοίνωση του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα



Ο Λοβέρδος άφησε ανοιχτή την παρέμβαση της Βουλής σε περίπτωση που δεν τακτοποιηθεί το θέμα

Νέα ανακοίνωση ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για τους περίπου 500 εκπαιδευτικούς των οποίων η τύχη αγνοείται, λόγω των δυο προηγούμενων ανακοινώσεων, ώστε να διορθωθεί το λάθος που έγινε στην τεχνική εκπαίδευση.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, κ. Λοβέρδος, μετά από την τοποθέτηση του κ. Κουράκη ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό να υιοθετήσει την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή να φέρει μια νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο για την έρευνα ή στο προσεχές νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή.

Ο κ. Κουράκης δεν παρέλειψε να επισημάνει την υπόσχεση που είχε δώσει ο υπουργός Παιδείας για την τακτοποίηση και των 1.800 εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουράκης, ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για τους περίπου 78 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στους οποίους έχει γίνει περικοπή μισθοδοσίας από το Μάρτιο του 2014 χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη απόλυσης.

Για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών τοποθετήθηκε και ο κ. Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφερόμενος σε τροπολογίες του κόμματος είπε ότι «τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άνθρωποι που ήταν στις Τεχνικές Σχολές του υπουργείου Παιδείας, ένας πολύ αξιόλογος κόσμος, αξιόλογοι άνθρωποι με εμπειρία, με γνώση που θα μπορούσαν να στελεχώσουν πάρα πολλοί απ’ αυτούς, παραδείγματος χάριν, τα νοσοκομεία που έχουν πολύ μεγάλα ελλείμματα».

Η κα Γαϊτάνη με τη σειρά της υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι μετέωροι καθώς αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις βρίσκονται στην ομηρία των προσωρινών πινάκων, ενώ ο κ. Κακλαμάνης στη δικιά του τοποθέτηση αναφέρθηκε στον κ. Μητσοτάκη που δημιούργησε θέσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς λύνοντας το πρόβλημα της κινητικότητας, καλώντας τον υπουργό Παιδείας να λύσει το πρόβλημα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός Παιδείας απάντησε στον κ. Κακλαμάνη λέγοντας «θα τους πάρουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι αν δεν λυθεί το θέμα με την ανακοίνωση που θα κάνει το ΑΣΕΠ, τότε δεν υπάρχει καμία άλλη λύση παρά η δραστική παρέμβαση της Βουλής. «Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να τελειώσει», τόνισε ο υπουργός.

Από τη συζήτηση στη Βουλή την 1/10: Τάσος Κουράκης & Α. Λοβέρδος: Για διαθεσιμότητες, μετεγγραφές, ΕΑΠ‏

ΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, έχετε υποσχεθεί πάρα πολλές φορές –αν με παρακολουθείτε, κύριε Υπουργέ- ότι θα το τακτοποιήσετε και δεν θα απολυθούν οι 1.800 εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην τεχνική εκπαίδευση. Θεωρούμε ότι σήμερα είναι η ευκαιρία να υιοθετήσετε μια εκπρόθεσμη, βεβαίως, τροπολογία που καταθέσαμε ή εν πάση περιπτώσει να φέρετε μία νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο για την έρευνα ή στο προσεχές νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Έχετε δίκιο σε αυτό. Αλλά το ΑΣΕΠ ετοιμάζει μία νέα ανακοίνωση για να ολοκληρώσει την επιδιόρθωση του λάθους που έγινε στην τεχνική εκπαίδευση για τους υπολοίπους -περίπου 350, 400, 450, 500;- των οποίων η τύχη αγνοείται λόγω των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων. Έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ.

Επίσης, θα πρέπει να υλοποιήσετε την υπόσχεσή σας για τους περίπου 78 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στους οποίους έχει γίνει περικοπή μισθοδοσίας από τον Μάρτιο του 2014 χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη απόλυσης.
Καταθέσαμε τρεις τροπολογίες. Μία ήταν αυτή που ανέφερα και μία όσον αφορά τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών. Είπαμε ότι θα έπρεπε να αλλάξει η φρασεολογία «στην περιφέρεια να γίνονται οι μετεγγραφές» και να συνδεθεί με το θέμα της προσβασιμότητας όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Αλλιώς, θα είναι δώρο-άδωρον για αυτούς τους κατοίκους που προστατεύονται και από το άρθρο 101 του Συντάγματος.
Θέλω να πω κάτι για το οποίο συμφωνούμε, αλλά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο είναι διατυπωμένη η τροπολογία που έχει σχέση με τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας δημιουργούνται δύο ζητήματα. Ένα το έχετε υποσχεθεί, Υπουργέ. Θα πρέπει όταν γίνεται μία καταγγελία που αφορά έναν δημόσιο υπάλληλο να γίνεται μία διάκριση για το εάν το αδίκημα για το οποίο γίνεται η καταγγελία -και αρχίζει μια διαδικασία πειθαρχικού και αγωγής- έχει σχέση με την υπηρεσία  εν αντιθέσει με μία καταγγελία που δεν έχει σχέση με την υπηρεσία. Έτσι δεν είναι; Και το είχατε πει και εσείς.
Δηλαδή, είναι άλλο πράγμα να κατηγορείται ένας εφοριακός ή ένας ιατρός ότι χρηματίζεται, ότι παίρνει φακελάκι, όπως και ένας εκπαιδευτικός ότι διαπράττει ένα έγκλημα περί τη γενετήσια πράξη, και είναι άλλο πράγμα να έχει μια οικονομική διαφορά με το γείτονα κλπ..

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, μου επιτρέπετε μια λέξη;

Πηγή: alfavita.gr


Διαβάστε εδώ την τροπολογία, όπως κατατέθηκε για 3η φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νομοσχέδια του ΥΠΑΙΘ  που εισήχθησαν για ψήφιση στη Βουλή και δεν έγιναν δεκτές από τον Υπουργό Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου